Ilyen helyzetben választanátok másik nevet?
Kisbabát várunk a párommal, úgy néz ki kislány, de nem tudta még biztosra mondani az orvos. A párommal a Lilla nevet választottuk.
Pár napja kiderült, hogy a férjem unokatestvére és a párja is ezt a nevet választották lányuknak. Ők nem tudják, és eddig mi sem tudtuk, hogy ugyanabban a névben gondolkodunk, semmi szándékosság nincs a dologban.
Ti maradnátok a kigondolt névnél, vagy keresnétek egy másikat? Az unokatestvér szeptember közepére várja a babát, mi január végére. Nem szeretnénk ebből konfliktust, jóban vagyunk.
Nem.
Nem tragédia, ha egy családban kétszer is van az a név.
Ráadásul nem is a sógorodék, hanem a férjed unokatesója.
Persze lehet mondani, hogy "igen, maradna, válasszon ő másikat,stb". De ha értelmes felnőttként gondolkozol akkor rájössz, hogy az egész családnak és leginkább a lányodnak lesz a legjobb, ha másikat választotok.
Bár az is lehet hogy ők is a névcserén gondolkodnak, nem? Lehet, hogy ebben is egyformán gondolkodtok, és lehet jobb lenne ha egyik baba sem lenne Lilla :)
Mivel viszont a másik baba fog megszületni, ezért simán lehet, hogy az a Lilla nevet kapja. Ezen ne rugózzatok, annyi név van hogy az elképesztő. És kinek hiányzik az, hogy legyen Lilla meg Lilla 2 a családban. Én nem ítléném erre a gyerekemet. Legyél értelmesebb ennél, van még időtök.
Ha van más név is ami tetszik én választanék mást ha gyakran találkozunk.
HA csak ez tetszik vagy ha nagyon ritka a találkozás, akkor nem variálnék.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Eddig nem igazán jött szóba másik lánynév, de én is afelé hajlok, hogy keresünk mást. Ötleteket esetleg tudnátok mondani?
Unokatestvérék valószínűleg még nem tudják, hogy nekünk is a Lilla tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!