Hogyan döntenétek? Választanátok másik ovit?
Kislányom szeptemberben kezdi az ovit. Egy csoportban 4 óvónő van. Egy délelőttös, egy délutános, egy délelőttös+délutános és egy dajka. Már voltam bent az óvodába, és megkérdeztem a szülőket is mi a véleményük, tapasztalatuk az óvodáról, óvónőkről stb. Több szülő is mondta ezeket:
A délelőttös óvónő: Szinte minden hétvégén bulizni járt, de szóltak a szülők ők nem bízzák ilyenre a gyereket, ezért az óvónő csak 1-2 havonta jár szórakozni. A gyerekekkel nem játszik.
A délutános óvónő: Van saját gyermeke, de olyan mint egy "anyatigris". Ha 1 perccel korábban kel fel a gyerek akkor azt mondja alvászavaros. Ha 1 kanállal többet eszik, akkor biztos éheztetve van stb.
A délelőttös+délutános óvónő: Nagyon kedves, nagyon aranyos. Szereti a gyerekeket, és a gyerekek is szeretik őt.
A dajka: Soha sem mosolyog, goromba. Nincs türelme.
Keressünk másik óvodát? Ti hogyan döntenétek?
Köszönöm szèpen a válaszokat!
Nekem sincs bajom azzal ha elmegy bulizni. Azt ìrtam le amit màs szülõk mondtak, ès kíváncsi voltam a vélemènyekre. A dèlutànos óvónõt meghallgatnàm, de kèsõbb kezdene idegesìteni.
Ezt elfelejtettem leírni:
Mivel ez àltalános iskola és óvoda, ezért egy udvar van, de az ovisoknak van elkerìtve egy külön rész, ahol van egy homokozó. Mûanyag csúzda, kishàz van. A 3 csoportnak 1 tágas mosdó van, nincs minden csoportnak külön mosdó.
Azt kellene megnézni, hogy fejlődik-e a lányod, tehát új meséket, verseket tud-e, hogyan viszonyul a többi gyerekhez stb. Sőt, neki tetszenek-e az óvónők, jól érzi-e magát az óvodában. Számomra ez lenne az elsődleges szempont.
Sőt nálam még az is mérvadó mennyire foglalkoznak az óvónők a gyerekek személyes higiéniájával, tehát fogat mos-e, mosdik-e stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!