Hogyan döntenétek? Választanátok másik ovit?
Kislányom szeptemberben kezdi az ovit. Egy csoportban 4 óvónő van. Egy délelőttös, egy délutános, egy délelőttös+délutános és egy dajka. Már voltam bent az óvodába, és megkérdeztem a szülőket is mi a véleményük, tapasztalatuk az óvodáról, óvónőkről stb. Több szülő is mondta ezeket:
A délelőttös óvónő: Szinte minden hétvégén bulizni járt, de szóltak a szülők ők nem bízzák ilyenre a gyereket, ezért az óvónő csak 1-2 havonta jár szórakozni. A gyerekekkel nem játszik.
A délutános óvónő: Van saját gyermeke, de olyan mint egy "anyatigris". Ha 1 perccel korábban kel fel a gyerek akkor azt mondja alvászavaros. Ha 1 kanállal többet eszik, akkor biztos éheztetve van stb.
A délelőttös+délutános óvónő: Nagyon kedves, nagyon aranyos. Szereti a gyerekeket, és a gyerekek is szeretik őt.
A dajka: Soha sem mosolyog, goromba. Nincs türelme.
Keressünk másik óvodát? Ti hogyan döntenétek?
Ha mások vélemyényére ennyire alapozni tudsz egy ilyen döntést, sose fogsz olyan óvónőt találni, aki mindenkinek tetszik... Egyébként eddig még sose hallottam olyan oviról, ahol 3 óvónő +1 dadus van egy csoportban. Nálunk januártól augusztsig 1 óvónő (szintén kisgyerekes anya) +1 dajka és kész... Biztos voltak nyílt napok, akkor lett volna érdemes megismerkedni az óvónőkkel és a saját benyomásod alapján dönteni.
Az meg, hogy bulizni jár hét végén az óvónő, nekem kifejezetten szimpatikus. Kiengedi a fáradt gőzt, lazul, szórakozik, tök jó fej. Nehogy már ebbe bárki beleszólhasson. Az óvónő nem a szülők tulajdona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!