Érdemes vidékről Budapestre költözni családdal?
Elsősorban hasonló családosok véleményére lennék kíváncsi.
Régóta töprengek azon hogy Debrecenből Pestre költözzek családommal. 1,5 éves kisfiúnk van.
Az én szakterületemen találnék is (relatíve) könnyen állást, akár dupla annyi fizetésért is, viszont itt a kis lakásunk, a család (mindkét családban jó nagymamák, dédszülők), tehát szoros a kötelék.
Jól jön a segítség olykor-olykor ha netán beteg a baba, ha kettesben elmennék feleségemmel valahova, jó tudni hogy van aki ilyenkor besegít.
Tudom, hogy ezt mind fel kell adni ilyenkor, de mennyire nehéz így boldogulni egy másik városban?
(Nincs jó és rossz válasz, véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi)
28-29
Értelmetlen dolgokat írtok, de benneteket biztosan kielégít :))
Ha a lakóhely önmagában nagyzolás egy arctalan oldalon, akkor komoly bajok vannak annak a fejében, aki ezt hiszi. Hogyan tud nagyzolni egy arctalan-névtelen karakterhalmaz? Értelmezhetetlen, amit írsz.
Értem, te meg vidéki megyeszékhelyen laksz az átlagos méretű telkeden. És? Akkor mi van?
Nem érzitek, hogy mennyire gáz ez a csordaszellemű, bizonygatós kötözködés? Pusztán azért, mert valaki VÁLASZOL és a VÁLASZA összeborítja a kis világképeteket?
Iszonyú kínosak vagytok.
#29-es: Azért majd ne akard eladni a megyeszékhelyen lévő házadat, mert pont annyival fog kevesebbet érni, amibe került, sőt.
Egy ingatlan egyetlen értéke a lokáció. 40 percre autópályán a fővárostól nem véletlenül került csak annyiba, amennyibe. Eladás esetén meg még kevesebbe.
Kérlek, erre is válaszolj valami pattogós-alpárit, pedig ez egyszerű KSH tényadat, semmi egyéb. És most menj, programozni "szarásig", hogy idézzelek, s hogy otthonos legyen neked is a szöveg. Nyilván sokat épít rajtad ez a rengeteg program, a szóhasználaton is látható.
Lehet lepontozni továbbra is, nem oszt, nem szoroz.
Agyrém ez a gyk, de valahol szórakoztató, hogy miféle emberek vannak ...
Nézd attól hogy bunkó vagy még nem lesz igazad. Te vagy a kínos, emlékeztető a kérdéshez röviden:
A kérdező Kelet Mo-ról TERVEZI a költözést. Mire te nagyon elmésen rögtön ajánlgattad a II illetve XII kerületeket (8. válasz) mint sziper szuper nyugodt biztonságos környéket.
Hát bocsi, hogy meg mertem említeni hogy ritka az, ha valaki az ország keleti részéből egyből a Rózsadombra költözik.
Bocsi, hogy megpróbáltam a kérdező szemszögét is figyelembe venni, és az alapján hozzászólni a témához, és hasznos választ írni...tényleg bocsi, de kínos vagyok. Bezzeg te aki beközli hogy SZÁMÁRA mi a világ legtermészetesebb dolga. Jaaa hogy ez kérdés sem, volt. Hát ez van..Lényeg hogy megtudtuk rólad hogy Budán élsz, kár hogy senkit nem érdekel. :)
Ez az oldal arra való hogy HASZNOS válaszokkal szolgáljunk a kérdést kiírónak, nem arra hogy verjük a nyálunkat.
És +1: az hogy nekem mire telik vagy mire nem, ahhoz semmi közöd, kár hogy ez sem volt téma, mert mikor szóba hoztam az anyagi oldalát a dolognak még csak nem is magamra gondoltam közben, hanem a kérdezőre aki ugye kiírta a kérdést :)
De azért jó volt beszólni, mi? :) Hát persze.
"Hogyan tud nagyzolni egy arctalan-névtelen karakterhalmaz?"
Mondjuk úgy hogy leírja ami eszébe jut "mert ő megteheti" közbe nem is figyelni a kérdés "apró" részleteit. Csak így. Írtam már, ha nem tudsz segíteni, ne válaszolj, nem kötelező.
Azért tényleg vicces, hogy még a 63%-os van megsértődve, mikor ő ír úgy, mint aki el se hiszi, hogy Pesten kívül is van élet, szerinte Pesten kívül sehol sincs SEMMI, holott az ország második legnagyobb városában él a kérdező. Az meg, hogy minden vidéki ingatlant lefikáz, hogy semmit se érnek, és majd milyen szar áron lehet őket eladni bezzeg Pesten, megint csak nagyon érdekes, mikor itt épp egy vidékről költözőt bíztat arra, hogy költözzön a Pest legdrágább részére, mert az jó. Nem nagy az ellentmondás? a vidéki kunyhók úgyse érnek semmit, de aki vidékről költözik, az menjen a legdrágább Pesti kerületbe a putrija árából, mert ott esetleg jól is érezheti magát. LOL
Vannak előnyei a pesti életnek, de azért nem kéne úgy beállítani, hogy az ország másrésze csak egy pusztulat, ahol se lehetőség, se semmi nincsen, mert csak Pesten van élet. Van akinek igen. Viszont egyes jobban járnak, ha maradnak a seggükön a kényelmes és jó életükben nem csak felköltöznek nagy dérrel-dúrral Pestre, hogy elmondhassák ők is fővárosiak, igaz, amennyivel többet keresnek, azt el is viszik bőven a plusz költségek meg még a család is messze van, de nem baj, mert sok a "lehetőség". Mire?
Na igen ez meg a másik logikai bukfenc. A vidéki ingatlanok egy kalap kakit sem érnek, mondta a nagy ingatlan szakértőnk, de azért a kérdező ebből finanszírozza az új életét Budán. Hisz
"Egy lakást meg bármikor ki vagy el lehet adni." mondta bölcsen....Hát jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!