Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes vidékről Budapestre...

Érdemes vidékről Budapestre költözni családdal?

Figyelt kérdés

Elsősorban hasonló családosok véleményére lennék kíváncsi.

Régóta töprengek azon hogy Debrecenből Pestre költözzek családommal. 1,5 éves kisfiúnk van.

Az én szakterületemen találnék is (relatíve) könnyen állást, akár dupla annyi fizetésért is, viszont itt a kis lakásunk, a család (mindkét családban jó nagymamák, dédszülők), tehát szoros a kötelék.

Jól jön a segítség olykor-olykor ha netán beteg a baba, ha kettesben elmennék feleségemmel valahova, jó tudni hogy van aki ilyenkor besegít.

Tudom, hogy ezt mind fel kell adni ilyenkor, de mennyire nehéz így boldogulni egy másik városban?

(Nincs jó és rossz válasz, véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi)

2017. aug. 24. 12:39
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
80%
19# én egyszer voltam kint a fenébe egy aukciós nyereményem átvétele miatt. Előtte csak néztük, hogy ott mennyit a házak. Olyan volt mint valami utolsó vidéki zsákfalu. Több átszállással lehetett kimenni odáig, és még betonút sem volt. Komolyan, mint egy vidéki falu dűlője. De aki ott lakik (és ő se olcsón vette) elmondhatja, hogy legalább Pesten van? Beszarok! :D
2017. aug. 25. 11:41
 22/38 anonim ***** válasza:
12%

Kapaszkodj meg: tele a főváros 1000nm-es és nagyobb telekkel rendelkező ingatlanokkal.

2017. aug. 25. 12:21
 23/38 anonim ***** válasza:
12%

1, Ajánlom Budát figyelmedbe.

2, Az az általad lenézett helyen is sokszorosa a családi vagyon, mert sokkal többet ér, mint a vidéki házad (KSH tényadat).

3, Budapesti lehetőségeket kap hozzá. Iskoláztatás, egészségügy, kultúra és egyebek tekintetében. Mondd, hozzájuk képest te milyen fizikai távolságra vagy mindettől?

2017. aug. 25. 12:22
 24/38 anonim ***** válasza:
12%

Viccesek vagytok: valakinek az a baja, hogy Pest zsúfolt, koszos, szmogos betondzsungel. A másiknak, hogy Pesten is ugyanúgy "zsákfalu" jellegű életet él az ember...

Most akkor mi a baj Pesttel???

Hogy mindenki megtalálhatja a neki megfelelő életteret???

2017. aug. 25. 12:35
 25/38 anonim ***** válasza:
85%

63%-os de te mit nem fogsz fel azon, hogy nem mindenki engedhet meg magának, Budán nagy kerttel rendelkező házat? Úgy ajánlgatod ezt mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, Hajdú-Biharból a fővárosba költözni egy budai kertes házba.

És ha messze van fizikailag ezektől, akkor neked mit fáj az? Szerinted ott nem élhet boldogan? Ez csak nekünk pestieknek megadatott csoda? Képzeld a főváros határát átlépve is van ám élet. Testvéremék fővárosból költöztek ki gyerekekkel, és mindegyik gyereknek van iskola utáni elfoglaltsága, mazsorett, ovis nyelvtanulás, akármi. És ez nem épp egyedi eset. A gyerek meg továbbtanulni úgy is oda megy már ha nagyobb lesz ahová akar.

Én itt élek a fővárosban de hülyét tudok kapni az ilyen tipikus pestiektől, mint te is. Nem ez a világ közepe, máshol is lehet élni.

2017. aug. 25. 12:37
 26/38 anonim ***** válasza:
55%
Lehet hogy nekik bajuk van Pesttel (mondjuk szívük joga), de nektek meg vidékkel van bajotok? Mintha legalább Afrikáról beszélnétek komolyan...
2017. aug. 25. 12:40
 27/38 anonim ***** válasza:
25%

VÁLASZOLTAM hozzászólásokra, én magam nem hoztam fel semmit. Elhiszem, hogy hülyét kapsz a "pestiektől", de budapestieknek hívják őket, magam pedig budai vagyok.

Igen. Van, akinek a világ legtermészetesebb dolga. És? Én meg azoktól a felköltözőktől kapok hülyét, akik egy valid válaszra kikérik maguknak, hogy de nem fussa, nem éééééérted?! Nem az én gondom, hogy neked mire futja. Az a te dolgod, az enyém meg az enyém.

Miért kell kötözködni, sosem fogom megérteni.

2017. aug. 25. 12:55
 28/38 anonim ***** válasza:
81%

Ha nem tudsz segíteni akkor minek válaszolsz? Most jól esik itt nagyozolni budai kisasszony? :D

Vicc vagy. A kérdező HB megyéből ír, többen írták a jó levegőt, meg a csendet, és a jó nagy kertet, én erre leírtam teljesen normális stílusban neked is hogy mi erről a véleményem. Lehet hogy én csak egy felköltöző vagy itt, de még mindig több jómodor szorult belém mint beléd. Mi bajod van, elgurult a gyógyszer?

2017. aug. 25. 13:09
 29/38 anonim ***** válasza:
85%

23# autópályán 35-40 percre vagyok mindettől. És 1500m2 telken épül a 150m2-es passzív házam, meg van két remek autónk, amivel akkor repülünk fel Pestre, amikor kedvünk tartja. És még ez sem volt annyiban, mint Pesten lett volna egy zsebkendőnyi telkes ház. Ezen kívül eleve megyeszékhelyen lakok, szóval állás, programok meg lehetőségek itt is vannak szarásig. Ha Pesten van dolgom, innen sokszor hamarabb odaérek, mint az eleve bent élő barátnőm.

Pestről költöztünk le, engem nem fogsz lenyűgözni azzal, hogy te meg ott élsz és milyen jó, mert pontosan tudom, hogy milyen. Laktam én külső kerületben, belvárosban is, Budán is. Szóval nekem hiába nyomod a parasztvakítós szövegedet a főváros csodáiról.

2017. aug. 25. 13:10
 30/38 anonim ***** válasza:
66%
Miért kell kötekedni? Neked meg miért kell provokálni? lásd a frusztrálós gúnyolódós válaszodat.
2017. aug. 25. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!