Miért próbálják a magyar szülők még mindig belenevelni a gyerekekbe, hogy a pénz nem boldogít? A pénzügyi szabadság a világ legcsodálatosabb dolga, és a legboldogabb életet csak így tudod élni, ha részed van benne.
Inkább tudatosan bele kéne nevelni a gyerekbe, hogy ez az élet egy nagyon fontos pontja, alakítsa tehát eszerint az életét, a tanulmányait, a kreativitását, keresse az utját, miben jó, fejlessze magát etc.
Ne bolti eladóként jöjjön rá, hogy a pénz fontos, aztán az elbaxott életét úgy próbálja komplenzálni, hogy minden főnöknek szétteszi a lábát meg hirdeti magát puncs.hu-n stb.
Jöhetnek a szokásos sablonok, hogy
-Rákos beteget nem boldogítja a pénz
Kimutatták, hogy gazdagabb országokban sokkal alacsonyabb a daganatos betegségekben elhunytak száma
-Nem lesznek szerelmes beléd
És ha kidobod az összes pénzed, belédszeretnek? Mi köze a két dolognak egymáshoz?..
-Van aki gazdag és nincs családja
Szintén logikátlan kategória. Kéménybe dobja a pénzét, ledob neki a gólya 2 gyereket? Valószínűleg nem a pénz az oka ennek sem, max segíthet megoldani.
A pénz tényleg nem boldogit, de a mai anyagi világba nem lehet (vagy nehéz) nélküle élni
tehát igazuk van, bár sajnos kevés szülő neveli ezt gyermekébe
OFF.: a pénz nem boldogit
de vehetsz belőle trakort meg sört az már igen
Kérdező, ugye nem kötelező egyetérteni az anyagias szemléleteddel? Én a saját életem elmúlt évtizedeiben nemigen találtam összefüggést a közérzetem és a vagyoni helyzetem között, ahogy a céljaim többsége se pénzzel megvehető, n.b. nem vagyok konzumidióta.
Pl. a legsikeresebb csajozós időszakom az volt, amikor munkanélküli voltam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!