Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért próbálják a magyar...

Miért próbálják a magyar szülők még mindig belenevelni a gyerekekbe, hogy a pénz nem boldogít? A pénzügyi szabadság a világ legcsodálatosabb dolga, és a legboldogabb életet csak így tudod élni, ha részed van benne.

Figyelt kérdés

Inkább tudatosan bele kéne nevelni a gyerekbe, hogy ez az élet egy nagyon fontos pontja, alakítsa tehát eszerint az életét, a tanulmányait, a kreativitását, keresse az utját, miben jó, fejlessze magát etc.

Ne bolti eladóként jöjjön rá, hogy a pénz fontos, aztán az elbaxott életét úgy próbálja komplenzálni, hogy minden főnöknek szétteszi a lábát meg hirdeti magát puncs.hu-n stb.

Jöhetnek a szokásos sablonok, hogy

-Rákos beteget nem boldogítja a pénz

Kimutatták, hogy gazdagabb országokban sokkal alacsonyabb a daganatos betegségekben elhunytak száma

-Nem lesznek szerelmes beléd

És ha kidobod az összes pénzed, belédszeretnek? Mi köze a két dolognak egymáshoz?..

-Van aki gazdag és nincs családja

Szintén logikátlan kategória. Kéménybe dobja a pénzét, ledob neki a gólya 2 gyereket? Valószínűleg nem a pénz az oka ennek sem, max segíthet megoldani.

2017. aug. 14. 21:28
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
53%
Osz ez kit érdekel?
2017. aug. 14. 21:41
 2/24 anonim válasza:
31%
Magyar mentalítás az más! Főleg ami nem Pest megye ! Iszonyat szegény helyek is vannak a Balaton parttól kb 20km-re. Nem olvasnak ,nem informálódnak alacsony az intelligenciájuk. Nagyrésze ösztönlény. 2 nyelven beszélnek: Erőszak+pénz , itt veréssel is lehet tisztelet+boldog életet kapni,ha már valakinek nincs pénze !!! De vannak rosszabb helyek is, főleg Borsodban. Ott is a zsákfalvak, ott előfordul ,hogy számokat csak képen látott az illető ...
2017. aug. 14. 21:51
 3/24 anonim ***** válasza:
89%
Na és akkor mi van, kérdező, ha nekem megvan a hivatásom, a célom az életben, hasznos vagyok, megtaláltam a helyem, az utam, folyamatosan fejlesztem magam, kreatív lehetek a munkámban, rengeteg évet töltöttem aktív tanulással - és mégis keveset keresek, mert ez egy ilyen szakma? Felszabadít-e a "pénzügyi szabadság", ha az ember mégsem a saját útját járja, csak belekényszerül valamibe, hogy sok pénzt keressen? Lehet-e sok pénzt keresni egy olyan területen, amiben az ember nem jó?
2017. aug. 14. 21:53
 4/24 anonim ***** válasza:
95%
Aztán nagyon sikerült belenevelniük, azért megy minden fiatal külföldre dolgozni.
2017. aug. 14. 22:03
 5/24 anonim ***** válasza:
95%
Hát tudod, en bolti eladó vagyok. A ferjem kb ötször annyi pénzt keres egy hónapban, mint én. Nem vagyok ráutalva tehát arra, hogy dolgozzak. De mégis megteszem, mert szeretem a munkám.... Szuper dolog a pénz, és boldogít is. De azért vannak más dolgok is az életben.
2017. aug. 14. 22:11
 6/24 anonim ***** válasza:
28%
Így próbálják elfedni a gyermek elől a borzalmas magyarországi helyzetet.
2017. aug. 14. 22:26
 7/24 anonim ***** válasza:
85%
FodorR: Itt Borsodban anyukám az általánosban tanít, és volt valami program, hogy a felnőtt, írni-olvasni nem tudó cigá...bocsánat romákat megtanítják majd olvasni. Szép volt, mikor anyukám egyik diákja megkérdezte, hogy lemehet-e az anyjához 😃
2017. aug. 14. 22:41
 8/24 anonim ***** válasza:
62%
Engem tudatosan úgy neveltek,hogy a pénz igen is fontos,hiszen mint mindenki más én is abból fogok élni.Pontosan ezért tűztek ki magam elé a célokat amiket lassacskán meg is tudok valósítani,gondolok itt tovább tanulásra és egyebekre..
2017. aug. 14. 22:49
 9/24 anonim ***** válasza:
55%

A pénz tényleg nem boldogit, de a mai anyagi világba nem lehet (vagy nehéz) nélküle élni

tehát igazuk van, bár sajnos kevés szülő neveli ezt gyermekébe

OFF.: a pénz nem boldogit

de vehetsz belőle trakort meg sört az már igen

2017. aug. 14. 22:50
 10/24 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, ugye nem kötelező egyetérteni az anyagias szemléleteddel? Én a saját életem elmúlt évtizedeiben nemigen találtam összefüggést a közérzetem és a vagyoni helyzetem között, ahogy a céljaim többsége se pénzzel megvehető, n.b. nem vagyok konzumidióta.

Pl. a legsikeresebb csajozós időszakom az volt, amikor munkanélküli voltam:)

2017. aug. 14. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!