Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha ennyire fog...

Mit tegyek ha ennyire fog anyám? Többi lenn 19/L

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, es szeretnek elmenni diakmunkas baratokkal Balatonra.

Anyamnak feltem egyaltalan elmondani,mert tudom mennyire kiakad az ilyeneken,ahogy megjelenik egy tarsasag aki befogad mar egnek all a haja,olyan mintha ki akarna magának sajatitani,es mindent ugy kene csinalnom ahogy o mondja.

Most elmondtam neki hogy elmennek a Balatonra ,amin tokre kiakadt. Nem akar elengedni meg ugy se ha nem alszunk ott...

Mit csinalhatnek?tudom konnyu azt mondani hogy alljak a sarkamra,de vele szemben ez lehetetlen..ha elkezdek neki ervelni,meg se hallja. Ha elkezdünk vitazni,akkor se jovok ki jol mert osszeveszik velem es nem enged el. Vagy a fejemhez vagja az "elkoltozhetsz itthonrol ha nem tetszik valami" mondatot,amit persze nem gondol komolyan csak nem tudja máshogy lezarni a beszelgetest ha kifogyott az ervekbol...mar teljesen kikeszit mindenbe az o mintajat kell kovetnem,ha nem ugy nezek valakire akkor mar az is zavarja. Bulizni egyaltalan nem jarhatok,baratnonel ottaludni meg soha nem hagyott,ennek ellenere a noveremet sokkal szabadabban hagyta elni egesz tinikoraban...mar 15-16evesen elengedte koncertre,elmehetett bulizni,baratnoknel aludt stb

2016. jún. 13. 16:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Komoly..en 16 evesen bebsztam az ajtót,és eljöttem, fenyegesd meg hogy költözöl, ha igy folytatja!
2016. jún. 13. 16:50
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Ha érvelni nem is tudsz, rákérdezhetnél hogy miért van ez a megkülönböztetés veled szemben.
2016. jún. 13. 16:50
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Felnőtt vagy, egyszerűn menj el bulizni, odafele írj neki egy sms-t, hogy buliba mentél, írj éjfélkor is egyet, hogy minden oké, aztán gyere szépen haza. Nem hiszem, hogy emiatt kirakna téged az utcára, bár nyilván kockáztatsz, de még mindig jobb, mint a fiatal éveidet elpazarolni egy túlaggódó szülő miatt.
2016. jún. 13. 16:51
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
19 éves felnőtt vagy, rendelkezel önálló keresettel. Mi a gond? Ha most hagyod magad, a fejedre nő, és soha nem kezel felnőttként.
2016. jún. 13. 16:58
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
Ülj le vele beszélni. Tárj elé kész tényeket és próbálj meg hatni rá (igen, próbálkozz érzelmi zsarolással). Mondd el, hogy megérted, hogy szeret, félt, óvni próbál, de már nagy vagy és el kell jönnie egyszer a leválás időszakának, nem zárhat el a világtól. Ha te is felnőtt módjára kezeled a témát, szerintem tudsz rá hatni. Kezd azzal, hogy kirekesztettnek érzed magad néha, mert nem tarthatsz a többiekkel és így önállóságot sem tanulsz. Nálam teljesen bevált ez a módszer, pedig édesanyám szintén"meg akart tartani magának".
2016. jún. 13. 17:16
 6/16 anonim válasza:
78%
19 éves felnőtt vagy. Nincs beleszólása abba, hogy hovamész. Egyszerűen menj el otthonról. Emiatt csak nem fog kidobni.
2016. jún. 13. 17:54
 7/16 anonim ***** válasza:
16%
utolsó, ha nincs beleszólása hova megy, akkor bizonyára szerinted abba sincs beleszólása hogy ezentúl miből tartja el magát meg hol lakik igaz? Hisz a gyerek felnőtt...
2016. jún. 13. 18:32
 8/16 anonim ***** válasza:
77%
7 Azért, mert eltartod a saját gyerekedet, ami egyébként kutya kötelességed a nagykorúságig, az nem azt jelenti, hogy börtönbe is zárhatod és teljes mértékben ellehetetlenítheted a társas kapcsolatait. Ez olyan, mintha nem adnál neki enni, vagy ruhát, emiatt a gyerekedet el is vehetik tőled. A társas kapcsolatok nagyon fontosak, egy életre el lehet cseszni egy gyereket egy ilyen hozzáállással, mint amit anyuka ebben a helyzetben tanúsít. A kérdező nagykorú, de manapság, amikor kitolódnak az iskolás évek egy magára valamennyit is adó szülő segíti az éppen felnőttkora lépett gyermekét is, amennyire tudja, mellesleg már 16 évesen is el kellett volna engedni a kérdezőt bulizni, barátnőzni, ez így normális.
2016. jún. 13. 18:42
 9/16 anonim ***** válasza:
18%
utolsó, csakhogy a kérdező már nagykorú, tehát nem kötelességem eltartani. Meg milyen kettős mérce ez már, a gyerek mehet ahova akar, neki jogai vannak csak, a szülőnek meg csak kötelességei? Hogy is van ez?
2016. jún. 13. 18:48
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
9 A szülőnek is vannak jogai, csak nem arra irányulnak, hogy egy érzelmi nyomorékot csináljon a saját gyerekéből. Téged ez zavar egyébként? Neked komolyan az az élvezet, ha mindent megtiltasz a gyerekednek, majd lesz belőle egy sikertelen, frusztrált felnőtt párkapcsolat és barátok nélkül?
2016. jún. 13. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!