Mit tegyek ha ennyire fog anyám? Többi lenn 19/L
19 éves vagyok, es szeretnek elmenni diakmunkas baratokkal Balatonra.
Anyamnak feltem egyaltalan elmondani,mert tudom mennyire kiakad az ilyeneken,ahogy megjelenik egy tarsasag aki befogad mar egnek all a haja,olyan mintha ki akarna magának sajatitani,es mindent ugy kene csinalnom ahogy o mondja.
Most elmondtam neki hogy elmennek a Balatonra ,amin tokre kiakadt. Nem akar elengedni meg ugy se ha nem alszunk ott...
Mit csinalhatnek?tudom konnyu azt mondani hogy alljak a sarkamra,de vele szemben ez lehetetlen..ha elkezdek neki ervelni,meg se hallja. Ha elkezdünk vitazni,akkor se jovok ki jol mert osszeveszik velem es nem enged el. Vagy a fejemhez vagja az "elkoltozhetsz itthonrol ha nem tetszik valami" mondatot,amit persze nem gondol komolyan csak nem tudja máshogy lezarni a beszelgetest ha kifogyott az ervekbol...mar teljesen kikeszit mindenbe az o mintajat kell kovetnem,ha nem ugy nezek valakire akkor mar az is zavarja. Bulizni egyaltalan nem jarhatok,baratnonel ottaludni meg soha nem hagyott,ennek ellenere a noveremet sokkal szabadabban hagyta elni egesz tinikoraban...mar 15-16evesen elengedte koncertre,elmehetett bulizni,baratnoknel aludt stb
Menj el dolgozni, és költözz el. Akár a Balatonra is lemehetsz nyárra melózni, úgyis munkaerőhiány van. Szállást is kapsz.
Felnőtt vagy. Ne vitatkozz vele, csak közöld kedvesen, hogy mikor hova mész, és várhatóan mikor jössz haza.
Ha ezért kidob otthonról, (szerintem nem fog, de ki tudja), akkor melózol és bérelsz egy szobát.
Kedves Kérdező!
,Elköltözhetsz itthonról ha nem tetszik valami.' : De,
hidd el, így is gondolja. Viszont jobban is járnál.
Te több, mint egy éve nagykorú vagy.
Találj barátot, és hidd el egy bérelt ház, vagy olcsóbb
p : 300 eft.os lakókocsi, is jobb mint anyukád :
Az alapján amit mondtál.
Nálam meg anyukám ( mert az ilyen nem anya ) azt találta ki, hogy jól beéget, megszivat, eladja akarata ellenére a csajaimat,.. olyan hamisvádakkal aláz, ami nincs is.. hogy senki nem foglalkozik már velem.
Azt tudom mondani, ha összefognánk pár évre,
és lakótársként kihevernénk az anyáinkat, míg
mind a ketten újrakezdhezjük saját házban/lakásban,
szerintem nem mennénk annyira tönkre.
Természetesen nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindenképpen velem legyél, csak neked is, nekem is előbb sikerülne kijutni a bajunkból így szerintem.
Éltem én már Popot kedvelő cigánylánnyal, míg meg nem tudta, és szét nem barmolta.. és jól ment.
Szerintem simán menne egy ilyen szimbiózis.
Ha esetleg tetszik az ötletem, lécci írjál rám privátot.
Haszonélvezetem birtokba vételéről ősszel lesz tárgyalás, mert bent lakik egy , jogcím nélküli lakáshasználó ' család. Menni fog, viszont addig is megoldható.
Én haladó szemléletű, értelmes határig alkalmazkodó és
állítólag jóhumorú ember vagyok.
Bár a féltékenységet. a gyűlölködést, és a kreolok elleni rasszizmust nem tűröm meg az ismiktől.
Derűs napot kívánok :
Adri
En ezt nem tudnam elviselni egy percig sem.. nekem a 2 noverem szerencsere kitapostak az utamat.. evek ota a parommal lakok es most varjuk elso babankat.. (21 vagyok) nem kovetendo pl nem azert irom.. nekunk meg van az anyagi korulmeny az iskola munka auto minden hozza.. mielott barki magyarazna..
Van egy baratnom aki mar 28 eves.. es a szulei sehova nem engedik el.. ha atjott hozzank sutogetni fel ora mulva mar 5percenkent hivogattak... elkoltozott lassan egy eve es sokkal boldogabb,nyugodtabb.. :)
En azt mondom vagy uljetek le komolyan beszelni vagy koltozz el.
kérdező, te is hibás vagy. mi az,hogy még elkezdesz neki könyörögni,hogy akkor nem alszotok ott? állj már a sarkadra. a barátaid előtt nem ciki,hogy ők szabadon mehetnek ide-oda te meg minden miatt engedélyt kérsz és be is tartod,ahogy anyuka mondja?
én most vagyok 20. nem kérek engedélyt ilyenek miatt. szépen közlöm a szüleimmel,hogy ide és ide megyek,ekkor és akkor. telefonon majd el tudnak érni,de én is csörgök majd ha tudok. ennyi. nem állok oda,hogy engedjetek már el.. és 2-3 éve már így megy. szerintem ez a normális. nem kell tiszteletlennek lenni, félre értés ne essék, nem arra bíztatlak. csak hogy állj ki magad mellett, mert különben még 25-30 évesen is itt fogsz tartani,hogy anyuci minden lépésedet befolyásolja. ismerek olyat, aki azért nem vállal még gyereket, mert az anyja megtiltotta neki. közel 30 éves nőről beszélünk.. ne akarj ide jutni. kezdj el szépen leválni. kezdő lépésként menj el a Balatonra. nem kell titokban. nyíltan mondd meg,hogy sajnálod, de nem értesz egyet vele. nem érted miért ne mehetnél? úgyhogy sajnálod,hogy így alakult,de attól te még el fogsz menni. pont. lehet kiabálni fog meg fenyegetni. de majd lehiggad. fokozatosan kezdj el leválni ilyen téren. buliba pl 16-17 évesen is tök normális lett volna,hogyha elmész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!