Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyasag 0-24-es munka....

Az anyasag 0-24-es munka. Nincs kikapcsolodas, nincs pihenes. Ezt ti is igy latjatok?

Figyelt kérdés
Pl buli.
2017. aug. 11. 08:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
13%
Örülök neki, hogy nem kell belehalni, nme tud ki mondott itt ilyet, de egy gyerek akkor is 0-24-es munka és ez meg fokozottabban igaz azokra, akiknek 0 segítseguk sincs!! És képzeld nem mindenkinek csak egy időszak, mert barátnőm gyereke soha nem aludtam még végig az éjszakát, állandóan felkel, sír, hisztizik stb és már 1,5 éves. Azért ez kicsit hosszú időszak vagy nem?? Én is ilyen voltam kicsinek, anya már azt hitte végkimerülésben hal meg, soha nem bírt tőlem aludni. Nem hogy még sorozatot nézni...
2017. aug. 11. 11:34
 22/31 anonim ***** válasza:
69%
21: másfél évesen 5-6x kelt még a gyerekem minden áldott éjjel minimum, ahogy említettem, 2 évesen is kel még 1x legalább, de van, hogy többször, szóval nem kell megmagyarázni :) de arról te döntesz, hogy aktívan sajnálod magad, vagy elfogadof a helyzetet, és kihozod belőle, amit lehet. Én az utóbbit tettem, te az előbbit, ennyi.
2017. aug. 11. 12:02
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
Akkor nem értem miről beszélünk..! Jossz azzal, hogy mikor lefekteted este aludni a gyereket van az embernek kis ideje magára, közben te magad írod, hogy sokszor felkel a gyerek, van akinél még ennél az 5-6nal is sokkal többször és vigasztalhatatlanul sír és sír. Egyébként én nem választottam sem egyiket, sem másikat, ugyanis épp elégett voltam ahhoz kisgyerekek, újszülöttek közelében, hogy eszem agaba se jusson sajatot vállalni!! Én élvezni szeretném az egyetlen darab életemet, nem pedig egy örök életre szóló felelősséget és évekig kőkemény 0-24-es felügyeletet igénylő gyerekkel akarom eltölteni!!
2017. aug. 11. 12:09
 24/31 anonim ***** válasza:
95%

23: most komolyan, nincs is gyereked, akkor mit osztod itt az észt?? Azt se tudod, miről beszélsz.

Kérdésedre válaszolva, felkel, bemegyek, visszaaltatom, és csinálom tovább, amit addig csináltam. Igen, tény, nem tudtam egyben megnézni egy filmet, de 2-3x megszakítva is jobb, mintha sehogy nem is próbálnék kikapcsolni, csak siránkoznék, hogy de szar nekem. Amúgy meg igenis csak egy időszak, akkor is, ha hosszú. Mondom, most már sokszor csak 1x kel, az olyan 2 körül van, tehát most már van több órám egyben is, tudok filmet nézni megszakítás nélkül. Úgy 2-3 hónapja, addig sokszor kelt. Mindemellett én is élvezem az egy szem életemet, ahogy mondtam, ez a része nagyban hozzáállás kérdése szerintem.

2017. aug. 11. 12:27
 25/31 anonim ***** válasza:
24%
Miért azért mert sajatom nincs szerinted semmit nem tudhatok a gyereknevekesrol?? Érdekes egy logika, remélem azért tisztában vagy azzal, hogy nem csak annak van és lehet fogalma a gyereknevelésről, akinek van is!! Mint írtam épp eleget voltam ahhoz kisgyerekek között, hogy tudjam miről beszélek!! Semmi hazugságot nem írtam azzal, hogy sokak gyereke hosszú-hosszu ideig nem alussza végig az éjszakát, te jöttél rögtön azzal, hogy ugyan már nem igaz, hogy egy gyerek 0-24-es munka, hisz ha alszik tudok ezt-azt csinálni..! Húgom és köztem elég nagy korkülönbség van, majdnen 13 voltam, mikor megszületett, egy szobában voltunk elég sok ideig, úgyhogy bőven volt idom megtapasztalni mennyire csodás egy gyerekkel az élet. Miatta én se bírtam aludni, ha Anyaek átvitték magukhoz sem voltam előrébb, mindent áthallottam, anyáék folyton fáradtak, ingerlekenyek voltak, nulla segítséggel esélyük sem volt kikapcsolódni egy percre sem, hisz apa dolgozott, anyának meg ott volt a 2 gyerek + háztartás stb stb. Végig "moziztam" a kamasz korát is, ahogy nőtt fel és ilyen baj volt, olyan baj, ide vidd, oda vidd, ez kell, az kell, semmi nem jó, sehogy nem jó. Szemtelenkedett, dac korszak, amikor direkt mást csinált, mint mire megkérted és még jövőhet végéig tudnám ezeket sorolni. Emellett éltem egyutt egy barátnőmmel bizonyos okok miatt pont mikor született a gyereke, az is kész élmény volt. Úgyhogy ne hogy azt hidd, hogy csak az tud bármit is és csak az nyilatkozhat a gyerekekről, akiknek van is!!
2017. aug. 11. 12:41
 26/31 anonim ***** válasza:
91%
Láthatod kívülről, de benne lenni más. Te nem szereted úgy más gyerekét, mint az anyja (nem, a testvéredet sem. Van tesóm, az anyai szeretet teljesen más), ezért te sokkal rosszabbnak gondolod és éled meg ezeket, mint az, aki csinálja. A gyerek iránti anyai szeretet ugyanis elég sok dolgot felül tud írni, és elég sok erőt ad túlélni ilyen időszakokat. Pl régen bele akartam dögleni, ha bármilyen okból csak 6-7 órát aludhattam egy éjjel, ehhez képest majdnem két évet lehúztam úgy a lányommal, hogy még ennyit se aludtam, és azt is több részletben. Csak most volt miért összeszedni magam, a gyerek fontosabb volt, ezért nem siránkoztam, hanem hozzászoktam a helyzethez, és kerestem módot arra, hogy így is ki tudjak kicsit kapcsolni. Ezért más, ha a saját gyerekedről van szó, totál más a hozzáállás.
2017. aug. 11. 12:57
 27/31 A kérdező kommentje:

Beszeltem anyaval, vigyaz ra :)

En ki szoktam kapcsolodni pl estenkent felbora furdes, kadban olvasas, vagy kutyasetaltatas. Nekunk 8-fel 9 kozott szundi van, mi is foglalkozhatunk egymassal, nezhetunk filmet stb de azert az, hogy a legjobb baratnom hazasodik megis mas. Elmenni valahova. Az o eskuvojere. :)

2017. aug. 11. 13:05
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Menj nyugodtan, jó szórakozást!

Egyébként az anyaságból is van kikapcsolódás, kell is hogy legyen, mert különben megbolondulnánk.

2017. aug. 11. 13:09
 29/31 anonim ***** válasza:

Nézőpont kérdése, ki hogy éli meg. Én nem látom így. Egyébként ahogy cseperedik a gyerek, ez a része egyre könnyebb lesz.

(Menj nyugodtan lagziba, ha megbízható emberre tudod hagyni a babát! Ezt neked kell eldöntened, ha igényled, szerinted jól éreznéd magad, hajrá!)

2017. aug. 11. 13:34
 30/31 anonim ***** válasza:

Kikapcsolódás is kell az anyukának mert különben megbolondul akármennyire is a legfontosabb a gyermeke! A lényeg hogy vigyázzon rá, de ne vonja már meg magától azt hogy néha kieressze a gőzt és bulizzon!

Sajnos a férjem meg tiltja hogy kikapcsolódjak néha és emiatt mindig megy a harc, persze ő baba előtt is tiltott mindent. Csak én nem hagyom magam. Legfontosabb a babám nekem de azért én is létezek...

2017. aug. 11. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!