Az anyasag 0-24-es munka. Nincs kikapcsolodas, nincs
pihenes. Ezt ti is igy latjatok?
Ha nincs aki vigyázzon a gyerekre akkor igen.
2017. aug. 11. 08:38
Ez alapvetően így van, pláne, míg kicsi a gyerek, de ha visszamegy az anyuka dolgozni, akkor máris nem csak a gyereken kell, hogy járjon az agya.
Én személy szerint szoktam kikapcsolódni és pihenni is, addig apa, vagy nagymama vigyáz a gyerkőcre. Én pedig elmegyek moziba, vagy beülök a barátnőkkel meginni egy kávét, valamit... Szerintem senkitől sem vár(hat)ják el, hogy "feláldozza magát az anyaság oltárán", ez felőrli a nőt hosszútávon, ami a gyerekre is rossz hatással van.
2017. aug. 11. 08:39
Hülyeség. Ha van segítség, pl férj, nagyszülő akárki, akkor az anya igenis kikapcsolódhat, sőt kell is. Esti bul is jöhet, de azt inkább már mikor legalább pár hónapos a kicsi, mikor már átalussza az éjszakát.
2017. aug. 11. 08:39
4/31 A kérdező kommentje:
A ferjemmel meghivtak minket lagziba. Baj lenne, ha anyukamat megkernem, hogy vigyazzon a picire? 4 hos, tapszeres. Vegigalussza az ejszakat fel 9-tol. Nagyon szeretem csak reg voltam mar - egy eve - bulizni a ferjemmel lagziba meg soha nem voltam.
Nem. Egyreszt ez a 0-24 csak a gyerek elso 2-3 eveben igaz, masreszt van egy apa akit ugyanugy be kell vonni a dolgokba. Akkor mar mindjart csak 12-12 oras (esetleg 16-8 ha az egyikuk otthon van).
Ami a bulit illeti mi meg tudtuk oldani, csak nem kell mindig egyutt menni. Te neha elmesz szorakozni, addig az apjaval van a gyerek es forditva.
2017. aug. 11. 08:47
4: semmi gond nincs vele, mi is voltunk ugy, hogy 8 utan mikor mar elaludt, otthon maradt vele a nagypapa, mi meg elmentunk valahova. Ha felebredt hogy ehes-szomjas azt o is meg tudta oldani, ha meg komoly gond volt, pl nekiallt annyira orditani utanunk hogy semmi se csillapitotta le, akkor telefon, es mentunk haza, ennyi.
2017. aug. 11. 08:48
Az én fiam 6 hetes volt, mikor a legjobb barátaink esküvője volt, ahol ráadásul a kisfiam apja volt a tanú. Mi minden gond nélkül elmentünk, bár városon belül voltunk (autóval 20 percnyire). Délután otthagytuk anyukámat 2-3 üveg lefejt tejjel, de a lagzi közben egyszer haza is ugrottam megszoptatni a gyerkőcöt, biztos ami biztos. :) És át is öltöztem, majd mentem vissza bulizni. Szerintem éjjel 2-kor vetettem véget a bulinak, akkor hazahozott a párom, majd ő még visszament, és hajnalig maradt. Nem volt ezzel semmi gond, a babának sem lett baja, jó kezekben volt anyukámnál, én is kikapcsolódtam egy kicsit. Emiatt ne legyen bűntudatod, az anyaság nem jelent egyet a bezártsággal és az elszigetelődéssel.
2017. aug. 11. 08:51
Azzal egyetértek, hogy 0-24. Mivel mindig anya leszel, akkor is, ha éppen nem te vagy a gyerekkel. És mindig felelős leszel már valakiért, mindig gondoskodnod kell valakiről.
Az viszont hülyeség, hogy nincs kikapcsolódás és pihenés. Miért ne lenne? Nagyikkal egy városban lakunk, imádják egymást, szívesen van ott. Így nyugodtan tudunk csinálni programokat kettesben is, ha szeretnénk.
2017. aug. 11. 08:52
Aki még bulizgatna ne szüljön, az első 2-3 ev ilyen, nálunk 2 éves kortól már 1 estét vigyaztak a szüleim a lányunkra. Szval ha nincs segitség igen így van
2017. aug. 11. 09:50
10/31 A kérdező kommentje:
Lagzi! Nem diszko! Lagzi!
Legjobb baratnom hazasodik. Azert ertheto, hogy szeretnek ott lenni.
Kapcsolódó kérdések: