7hetes terhes vagyok, több hete nem eszek semmilyen húst, a látványától is hányok. Ez meddig fog tartani?
" Délutánra kicsitt jobb,néha. Gyümölcslevektől sajnos undorodom,pedig eddig szerettem. Csak a kólát és jéghideg vizet tudom meg inni."
---------
Nagy a meleg, ráadásul még a hányás folyadék és só vesztéssel jár.
Szokta-e evés közben keresztbe tenni a lábát? A növekedő baba eleve nyomja a belső szerveket, így a gyomrot is.
Reggel óvatosan, lassan felkelni, hogy a gyomor ne hirtelen kapja a nyomás-változást. Kevés kekszet rágni. Kicsi kortyokat gyakran, hogy a folyadék is meglegyen. Ha másként nem, eleinte csak szájban tartani a vizet, lenyelés nélkül.
Nem feltételezem, de megkérdezem, a környezetében kávé illat, cigaretta füst van-e? Ez is kiválthat reakciókat.
Várandósként fokozottan ügyelni kell arra, hogy energia-, folyadék- és ásványi anyagháztartásuk egyensúlyban maradjon.
Az émelygés, a hányinger ellen jó hatású a hűvös, tiszta levegő. Enni pedig keveset, de gyakrabban. Apró falatokat.
A rendszeres reggeli rosszullétek, a csillapíthatatlan hányás azonban jelentős változásokat okozhat: a beteg képtelen enni, "mindent kiad magából", így ez az állapot már rövid idő alatt kiszáradással, sóhiánnyal és legyengüléssel fenyeget.
Házilagos módszerekkel lehet enyhíteni a kellemetlen tüneteket, de ezekről akkor is tájékoztatni kell a kezelőorvost, ha sikerül leküzdeni. Ha pedig súlyosbodnak vagy tartósan fennállnak a tünetek, azonnali orvosi segítséget kell kérni a folyadék- vagy ásványi anyag pótlásához.
F.B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!