Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az hogy terhes patológia?...

Mi az hogy terhes patológia? 😮😮

Figyelt kérdés
Sokan írják itt válaszokban, hogy terhes patológián feküdtek. A patológia nem halottak foglalkozó részleg? Én tudom rosszul??
2017. jún. 6. 12:02
 1/7 A kérdező kommentje:
*halottakkal
2017. jún. 6. 12:02
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Maga a patológia valóban a halottakkal foglalkozó részleg.

Elég vacak elnevezést kapott. A terhes patológiára fektetik be a kismamákat, akiknek bármi okból kifolyólag be kell feküdniük. Tehát ha komplikációk lépnek fel terhesség alatt esetleg.

De nem kell egyből rosszra gondolni, akármilyen ijesztően is hangzik.

2017. jún. 6. 12:06
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
En sem tudtam de en beirtam google keresobe es egy pillanatt alatt megtudtam. A problemas terhessegek esetere letrehozott osztaly, pl. toxemia, veszes terhessegi hanyas, koraszules fenyegeto veszelye, stb. miatt befektetett kismamak osztalya. Nem minden korhazban van.
2017. jún. 6. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

patolgia - kórtan, kóros működéssel foglalkozó orvoslás - ha valami probléma adódik az egyébként természetes, nem betegség terhesség alatt

[link]

2017. jún. 6. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
*Patológia - nem keverendő össze a boncolással (autopsia, necropsia) egy orvosi eljárás, melynek során egy tetemet alapos vizsgálatnak vetnek alá.
2017. jún. 6. 12:13
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
Én akkor voltam Terhes patológián 4 napig amikor 30 hetes terhesen megcsúsztam a zuhanytálcában és hasra estem.
2017. jún. 6. 12:33
 7/7 Metionin ***** válasza:
89%

A patológiás tulajdonképpen a kóros, problémás szinonimája. Egy tünetre lehet mondani, hogy ez nem patológiás = nem okoz problémát, nem kell kezelni.

A patológia az a hely, ahol ezeket vizsgálják, terhespatológián a problémás terhességeket, újszülöttpatológián a problémás (pl. oxigénhiányos) újszülötteket, stb.

A halottakat a kórbonctanon boncolják, a belőlük vett szövetdarabkákat vizsgálják azon a bizonyos másik patológián, szóval az sem maga a halottak boncolása. A patológus maga is többet ül a mikroszkóp előtt mint a hullaházban.

2017. jún. 6. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!