7hetes terhes vagyok, több hete nem eszek semmilyen húst, a látványától is hányok. Ez meddig fog tartani?
Első terhességem alatt én is kihánytam mindent az elején és egész nap hányingerem volt. 5 kilót fogytam. Majd a maradék kb. 6 hónapban meg híztam 20-at. Így végülis összesen 15 kiló hízás volt. A hústól kb. a 15. hétig hányingerem volt, utána fokozatosan újra tudtam enni.
A baba elvesz tőled minden szükséges tápanyagot, akkor is, ha csak keveset eszel (kevés húst). Én azért szedtem terhesvitamint, hogy az én testem se menjen tönkre ez alatt az idő alatt.
Ne izgulj! Lehet, hogy végig nem kívánod a húst, akkor ne egyél. A szervezeted tudja mire van szükséged és lehet, hogy olyant kívánsz meg amit addig utáltál ( én a tökfőzelékkel és a szalonnával voltam így). Egyél amit megkívánsz, zöldséget,tejterméket, sőt tésztát is bár azt néha tiltja az orvos, de a te súlyoddal nem lesz gond. Én 52 kilóval indultam, 25 kg-t híztam és 1 hónappal a szülés után újra a súlyomnál voltam.
Mellesleg mindkét fiam 4200gr. al született, mindkettő sportol, s lekopogom, de nem szoktak betegek lenni.(7 és 15 )
"...a látványától is hányok. Ez meddig fog tartani?" Reméljük örökké:)) és te is vega leszel:))) Azért fehérjét egyél!
Van egy érdekes elmélet, márpedig az, hogy terhes állapotban úgy 3. hónaptól a kismama sokszor olyan dolgokat akar / kíván meg enni amit elötte nem evett, vagy esetleg utált. Sokan azt mondják tudat alatt a test ráhangolodik arra amiből hiánya van, és megutálja azt amiből meg túl sokat vitt be. Szóval szerintem csak a mennyiségre kell vigyáznod. Szerintem a terhesség végére vagy a szülés után megszünik a dolog. Nekem volt olyan ismerösőm aki gyerekként utálta a hús, a szülei fizettek neki ha megevett egy rántott szeletet, aztán annyira rászoktaták, hogy totál ráállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!