Azt kéri a párom hogy ha megszületik a gyerek, aludjak vele külön szobában mert ő nem akar éjjelente felébredni a sírásra. Csak szerintem önző kérés?
Gyerek külön szobában alszik egy hónapos kora óta (azóta, hogy felépültem és átbírok menni a szobájába). A férjem azt akarta, hogy aludjon Velünk, de mondtam, hogy nem, a kiságyában a helye, különben feleslegesen foglalja a helyet. A kandalló miatt nincs teljesen elválasztva a két szoba, de férjemet nem zavarja a sírás, nem kel fel rá. Ő gyakran mondja, hogy felkel, megeteti, de mondom neki, hogy hagyja csak.. És, hogy miért? Mert én itthon vagyok, engem nem rúgnak ki, ha alszok nappal, mikor a gyerek is, engem nem tesznek a katonai ügyészség elé, ha elrontok valamit a fáradtság miatt. Egy példa: párom ma éjszakás, holnap aludni fog, én lefekszek már fél 9-kor, hogy fel tudjak kelni 2-kor a gyerekhez... Holnap párom fog aludni délelőtt, délután én alszok egy picit a gyerekkel, este kiviszem a szokásos sétánkra, hogy párom tudjon aludni (mire hazaérünk, elalszik) másnap megy maszekolni (vállalkozás) megint alszik éjszaka, én alszok nappal amikor a gyerek (ha akarok) második pihenőjén megint alszik éjszaka mert másnap kel korán (12 órázik). Éjszakás előtt pihen egy órát, éjszakás után alszik délelőtt, és mivel utána nem megy maszekba (igen, ezt így tudom előre) ő fog kelni a gyerekhez, nem azért, mert én kérem, hanem önszántából. De sokszor van, hogy pl nappalos után alszik, éjszakás előtti reggelen ő kel korábban és megeteti a babát, esténként pedig megfürdeti, megeteti. Őt nem zavarja a gyereksírás, sokszor vigasztalja, sokat mókáznak együtt mikor itthon van. De tisztában vagyok azzal, hogy pihennie KELL. Ő nem tud a munkahelyén aludni, ha kedve szottyan, mert rajtakapják és már kapja a fegyelmit. Én alhatok, mikor a gyerek alszik. Fontos a házimunka is, nekünk kertünk is van, de egyiket se kell minden nap takarítani. Pl nekem nem tart fegyvert a fejemhez a férjem amiért nem arra ér haza, hogy nincs felnyalva a padló hanem alszok a gyerekkel.. Konkrét kérdésedre a válasz: NEM, nem önző, NEKI pihennie KELL. Te pihenhetsz amikor a gyerek... Érted?
(Plusz: szoktasd rá, hogy magától aludjon el, ha megszületik. Én nem ringatom se nappal, se éjszaka, hajnal 2kor megcsinálom gyorsan a tápszert, megetetem ( ki se veszem az ágyból ) kis böfi és visszaalszik. Kb 5 percet vagyok fenn annyi, hogy utána pisilek még :)
Egyik férfi kommentelőnek igaza van :)
Én tegnap a kertet kapáltam, mert a férjem nappalos volt, ugyanakkor keltem, mint ő, közben a gyerekre is vigyáztam, játszottam vele, énekelgettem neki, de a kert miatt se tartott senki fegyvert a fejemhez és eszembe nem jutott azt mondani neki, hogy kelj fel a gyerekhez. Mert az ő munkája a fontosabb, én megtehettem volna, hogy pihenek, de nem tettem. Ma viszont délelőtt rosszul voltam és hiába ment éjszakára, mondta, hogy aludjak. 2x etette meg a gyereket, mire jobban lettem. És játszott vele :) Délután pedig én voltam vele, hogy aludjon. :)
Párom tudja, hogy kettőnké a gyerek és, hogy én is mennyit dolgozok itthon (háztartás, állatok, kert) de sose rovom fel neki, ha úgy érzem, fáradt vagyok, hagyom a kertet meg a házimunkát (az állatoknak azért kell adni enni) és pihenek :) Amikor kipihent pedig ő is kel :)
Másabb itthon lenni, mint 12 órázni. Én éjszakás után 24 órát aludtam..
De nagyon jó apa, sokat dolgozik, itthon is foglalkozik velünk amellett, hogy a kinti munkákat elvégzi és minden este ő fürdet, etet :) Ha kipihent, pedig felkel, néha éjszakás előtti reggel is :)
Nem olvastam végig minden választ.Mi másfél szobás lakásban laktunk az elsővel,mi a nagyobb szobában,ami a nappali volt egyben,mellettünk a bölcső(majd kiságy).Férjem sokat dolgozott(16-18 órát néha),ha fontosabb nap volt,akkor átment a másik szobába,ha sokat voltunk fent.Ezt ő érezte,mikor van szüksége erre,nem minket zárt ki.Amikor zombi üzemmódban voltam,akkor mellettünk aludt a baba,mert féltem,h leejtem félálomban.Hasfájásnál néha ő is sétált vele,de alapvetően szopizni kelt fel a baba,így én voltam fent.
Második is mellettünk volt sokáig.Külön szobájuk van,de mai napig felkelnek éjjel megkeresni engem.A férjemmel csak akkor alszom,ha nincs fontos meló másnap,mert hajnalban már mindenki a szülői ágyon.De ő is szeret a gyerekekkel aludni néha!:)Mi ilyenek vagyunk!
Hallod, mindkettőtök önző egy kissé.
Miért kéne hárman aludnotok, ha a férjed esetleg hajnalban kel, és éjjel aludna? Viszont téged sem kéne kilökni, hanem berakni mellé egy bébiőrt, és menni, ha szükséges.
Én sose vártam, hogy a párom keljen hozzá, megszoptatni úgysem tudja, de ettől függetlenül időnként kel, hogy érezzem már, hogy nem csak tőlem várja el. Dolgozik, de ettől még ketten csináltuk a gyereket, és a nehezéből is ki akarja venni a részét, nem csak a játszásból.
Természetesen a gyerek a saját szobájában aludt, én meg a párommal. Ha netan felébredt éjjel én keltem (pl 2 napig mikor hasfájös volt).
Az anyuka otthon ül egész nap. Van ideje pihenni. Az a természetes ha apa éjjel tud pihenni. Ha kirugnák a munkahelyéről, mert nem jól teljesít a kialvatlanság miatt ki lennél akadva.
Nem akarlak elkeseriteni,de ez rosszul kezdődik!!!!
(2 gyerekes,elvált)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!