Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azt kéri a párom hogy ha...

Azt kéri a párom hogy ha megszületik a gyerek, aludjak vele külön szobában mert ő nem akar éjjelente felébredni a sírásra. Csak szerintem önző kérés?

Figyelt kérdés
El se tudnám képzelni hogy ne együtt aludjunk, hárman. :(
2017. aug. 1. 11:34
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
47%
Nálunk ilyen soha egyik gyereknél sem merült fel még akkor sem mikor kora reggel kelt munkája miatt,és délután jőtt haza.
2017. aug. 1. 12:10
 12/40 anonim ***** válasza:
25%
Mind a két gyerek a mi hálónkban aludt fél éves koráig, pedig mindegyiknek kész volt a külön szobája. Nekünk csak ritkán kellett/kell hozzájuk kelni, de volt, hogy a férjem kelt fel...
2017. aug. 1. 12:10
 13/40 anonim ***** válasza:
79%

Annak ellenére hogy megértem, ha extra felelős munkája van (mások élete múlik rajta, mert hivatásos sofőr vagy szívsebész... stb.),

de tény, hogy nem vállaltam volna a férjemmel gyereket, ha így állt volna hozzá a kezdetektől, mert ez előrevetíti, hogy SOHA nem fog kelni hozzá.

Akkor se ha már a kimerülés szélén állsz és akkor se, ha már rég visszamentél dolgozni és neked is pont ugyanannyi "jogod" lenne a pihentető alváshoz.

2017. aug. 1. 12:32
 14/40 anonim ***** válasza:
47%

De, nagyon önző. Egy egész nap sírós kisbabával te sem fogsz többet pihenni napközben, mint ő, szóval ennyit arról, hogy "mert ő korán kel".

Ez a gyerek a KETTŐTÖKÉ. Még meg sem született, de ő már eldöntötte, hogy nyűg lesz, és külön szobába kell mennetek. Ha már három hete nem aludt volna, és akkor kérne ilyet, talán megértem, de most? Így?

De, nagyon önző, és készülhetsz, hogy minden feladat a tiéd lesz.

2017. aug. 1. 12:35
 15/40 anonim ***** válasza:
34%

Nálunk nem merült fel ilyen probléma, mert a szülői háló szülői maradt, a gyerekszobát meg "elfoglalta a gyerek.

Nekem nem jutott eszembe ilyen, hogy a dolgozó férjem mellé fektessek egy újszülöttet.

Nem is egészséges, a ti ágymatracotok kis eséllyel jó a babának (nem véletlenül javasolnak kókuszmatracot a kiságyba), és az ágyneműt sem véletlenül nem teszünk babaágyba. Ja, a ráfekvésről nem is beszélve.

Valakinek biztos jó a kényelem, hogy csak rá kell fordulni a gyerekre félálomba, és cicit dugni a szájába, én inkább mindig átmentem hozzá ha sírt, és ülve szoptattam, illetve ringatva énekelve altattam vissza.

Nem hiszem, hogy ettől rossz anya lennék.

Férjem meg tudott nyugodtan aludni, 14 órában dolgozott, ráfért a pihenés.

2017. aug. 1. 12:41
 16/40 anonim ***** válasza:
50%

"Egy egész nap sírós kisbabával te sem fogsz többet pihenni napközben, mint ő, szóval ennyit arról, hogy "mert ő korán kel". "

Azért valljuk be, egy kisbaba nem egész nap sír, elég sokat alszik napközben is, amikor anyuka is aludhat, de apuka nem a munkahelyén...

2017. aug. 1. 12:42
 17/40 anonim ***** válasza:
74%
És ezen kívül milyen szerepet tervez vállalni a gyereknevelésben? Munkamegosztás meg van beszélve?
2017. aug. 1. 12:44
 18/40 anonim ***** válasza:
33%
Nem önző, nálunk magától alakult így, csak két szobánk van, szóval gyerekszoba nincs, de egyenlőre nem is szeretnénk, a kislányom refluxos, hajnalban szokott rosszul lenni, jó ha egy szobában vagyok vele, fel tudom ültetni, stb. Apja dolgozik, pihennie kell, a nappaliban tud aludni, nem kell minden büfire, refluxra felkelnie. Volt, hogy velünk aludt a hálóban, h együtt legyünk, de igazából nem volt jó átmászni a férjemen minden etetésnél, nyikkanásnál, minek keljünk fel ketten, ha nem szükséges. Egyébként így is sokszor átvállal éjszakai etetést ha fáradt vagyok.
2017. aug. 1. 12:45
 19/40 anonim ***** válasza:
38%

Én csak első két hétben ébredtem fel a babára, utána csak mikor hosszan és nagyon sírt. Ha nagyon fáradt voltam előfordult, hogy külön aludtam de azért általában együtt alszunk hárman.

De olyan is volt amikor a feleségem volt nagyon kimerült és én sétálgattam a babával az éjszaka közepén.

2017. aug. 1. 12:50
 20/40 anonim ***** válasza:
10%
Amikor nálunk először felmerült, hogy egy szobában kéne aludni a babával a férjem rögtön rávágta, majd ő alszik vele a gyerekszobába. Aranyos volt. Azóta eldöntöttük, hogy a baba költözik át a hálóba. Ha nem jön be a dolog - a férjem munka mellett még suliba is jár, én pedig azért vagyok itthon, hogy a fiúnkat ellássam - akkor megyek vele én a gyerekszobába. Mint már írtam én úgy látom, hogy azért vagyok itthon hogy ellássam a babát. Közben viszont nem fogom megakadályozni, ha éjjel fel akar kelni hozzá vagy ő akarja megetetni stb. Ez a kettőjük kapcsolatának fog sokat jelenteni.
2017. aug. 1. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!