Nektek mi a véleményetek arról az anyukáról aki?
Nektek mi a véleményetek arról az anyukáról aki
úgy vállal gyereket hogy szeretne meg tervezi is,
aztán az ember mást sem hall tőle a várandósság 9 hónapja alatt mint folyamatos panaszkodást hogy milyen nehéz meg hasonlók,
aztán meg mikor megszületik még-inkább hogy sokat sír és szinte alig alszanak (ők a szülők) és milyen fáradtak hüp-hüp, meg hogy már mennyibe van a gyerek stb...???
Szóval, röviden, csak én rühellem az ilyen szülőket akik teszik a szépet hogy ők gyereket akarnak vállalni aztán meg mást sem lehet hallani csak hogy panaszkodnak?
Hát ha nem tudja hogy mit vállal be akkor minek vállalja be? Miért nem méri fel mivel jár és mik a kockázatok?
Ha bárki fejjel megy a falnak mi a fenének kell utána panaszkodnia hogy "jaj de fáj a fejem" ???
Ti értitek az ilyet?
Mi a véleményetek róla?
------
u.i.
ismételten mondanám, nem az ellen szólok ha véletlenül becsúszik és az ember nem készült fel rá, bár az is felelőtlenség de néha megesik védekezés mellett is, én arról beszélek amikor tudatosan vállalják aztán mégis csak a sírás megy a kedves anyuka-apuka részéről...
29!
Előre sejthető dolgok? Mert a vészes terhességi hányás, az előre sejthető? Szerintem max az első pár heti rosszullét az, amivel a kismamák 90%a találkozik. Vagy a terhességi diabétesz? Igen ritkán látható előre, ha amúgy nincs cukorbeteg a családban. Idegbecsipodes? Sosem hallottam még, hogy terhességi tünet lenne, mégis a 4.hónaptól amiatt voltam tappenzen, mert konkrétan csak ketret görnyedve tudtam közlekedni. Ezek előre sejthetoek? Na és azt honnan sejtheti az ember, hogy az átlag csecsemővel szemben, aki x hónapos korától végig alussza az éjszakát neki egy olyan jutott, aki még 2 évesen se alszik éjjel ébredés nélkül, 3 évesen még pavoros lesz? Egyik terhessegrol szóló könyv se említ ilyet. De persze te minden ilyet előre sejtettel, ugye.
Ha annyira zavar, hogy valaki panaszkodik, mondd meg neki. De gondolom csak a szád nagy, amúgy csak arc nélkül vagy egyenes
Nem volt energiám végigolvasni az összes választ, de az első másfél oldal alapján szerintem sokan el vannak tévedve...
2 gyerekem van. Az első várandósságom könnyű volt, a lányunk viszont hasfájós lett, rengeteget mászkáltunk vele éjszaka, sokat volt kézben. Ráadásul krónikus kiságy-undorban szenvedett, végül közöttünk aludt 10 hós koráig. Utána sikerült átszoktatni az ágyába, de 2 éves koráig sokat kelt éjszaka. Szóval nem volt könnyű időszak.
A második várandósságom nehezebb volt, az elején rengeteget hánytam, vérzés miatt feküdni kellett pár hetet, az utolsó harmadban is sokat fájt itt-ott, a regenerálódás is nehezebben ment (bár gatseb szinte nem volt, de a farokcsontom - vagy hogy hívják - repedt). A fiunk viszont egy nagyon nyugis, jóalvó gyerek lett, a hasfájás elkerülte, a fogak észrevétlenül jönnek.
Nyilván mindkét esetben lett volna olyan, amiért panaszkodhattam volna, de nem tettem (1-1 extra nyűgös nap kivételével persze). Más dolog, ha az ember néha kiakad, ez természetes, hiszen gyermeket várni/nevelni nem mindig egyszerű. Nyilván van akinek egyszerűbb,van akinek nehezebb "menetet" dob a gép. Akármennyire nehéz azonban, szerintem nem normális nettó rinyagépet játszani. Egyrészt energiavámpír dolog, másrészt a gyerek előbb-utóbb megérzi, hogy ő az anyja "szerencsétlenségének" okozója, ami egy felesleges lelki teher lesz neki.
Az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy a sógornőd nem kap a párjától elég figyelmet, vagy depresszió jatszhat közbe és ez az egész cirkusz egy segélykiáltás. (Van akinek nehéz feldolgozni azt, hogy megváltozott az élete, nem tehet meg mindent ugyanúgy mint előtte, megváltoznak a baráti kapcsolatai és ez az egész panaszkodás ennek a kivetülése.)
Nem, NEKEM nem lesz jobb, ha panaszkodok. MÁSNAK lehet hogy jobb lesz, mert ha kibeszeli, megkonnyebbul. NEM, NEM alszik tőle jobban a gyerek és NEM, NEM fog kevésbé fájni a hasa. Ellenben LEHET, hogy anyuka megnyugszik, mert azt hallja válaszul, hogy igen, az én gyerekemnel is így volt, vagy amikor nálunk ez volt, ezt és ezt csináltam. Nulla együtt érzés van benned.
Amúgy meg valóban, olvashat, hallhat az ember a toxemiarol, terhességi diabeteszrol és a többiről. De mint ahogy ha a feje fáj se agydaganatra gondol, has eens esetén se ebolara, sőt, még megfazas esetén se a leukémia merül fel a fejében, mint lehetőség, így épeszű ember nem arra készül fel, hogy problémás terhesség lesz.
27. Vagyok. Megint uaz a sztori. Kiírta, írtuk véleményt. Vita lett. És a kérdező nem ir. Ennyi.
Nem kell vegighisztizni nyilvan a terhességet de lehet, es nemtom ez ennyire melyen kit érdekel. Vmelyikotok tán védőnő vagy nodoki h egesz nap kismamakat "KELL" hallgatni?
Ha nem akkor nemtom mit vagytok igy ezen ki. Ha mégis es zavar benneteket mentetek vna mast dolgozni.
A kérdező hergelni akarta megint a népet.
Hnap kiírja a cigiztetek-e terhesen kérdést? Vagy kiírta valaki nemrég az anyának lenni vagy nőnek kérdést. Ezek mind arra mennek ki hogy rohoghessen a markába hogy mennyien "véleményt nyilvanitanak"
En sztem provokatív gonosz kérdés volt. Féltékeny, lehet fele se igaz. En is elmondom ha ha kerdezik hogy valami szar de főleg mert a birka sógornőmmel nem tudok egyébként másról beszélni csak a napi dolgaimrol meg az időjárásról. Szerencsétlen meg fozni sem tud, takarítani se mert az anyja nyakan el. Most akkor miről beszélgessek vele? Megkerdezi hogy vagyok kerdezzek vissza h jaj sallang.. Mesélj te hogy aludtad végig a tegnapot? Vagy miért nincs munkád? Szóval ezek helyzetfuggok. Tisztelet a kivételnek de nalunk ez a helyzet. Nem tudok mast mondani neki mert egy agyatlan lusta öntelt ..csa.
Nekem a terhességről szol az életem jelenleg.. Megkerdezi valaki hogy vagyom nem fogom közel 40hetesen azt mondani h húz hallod dekiralyul. Komolyan legszívesebben elmennek maratont futni vagy lepkeket kergetni.. Masreszt ha nem kérdezik en nem mondok semmit. Nem tartozik másra.
"De, van köze a kérdéshez. Neked ezek szerint könnyű terhesség és kimondottan jó baba jutott. Másnak nem. Sőt, kapaszkodj, olyan is van, aki szules utáni depresszióban szenved, bár szerinted az is csak ők nélkül panaszkodik. Örülj neki, hogy neked nem nehéz a gyerekneveles és találd meg az örömöt a saját életedben ahelyett, hogy a masokeban turkalsz"
---------------
Nem jutott könnyű baba egyik esetben sem, sőt beleestem a hasfájósok "átkába" is, sőt néha azt sem tudtam fáradtságomban ébren vagyok vagy álmodok, de mi a fene haszna lett volna panaszkodni?
Nem kell ahhoz milliárdosnak lenni sem,
hogy ne panaszkodjon az ember az anyagi helyzete miatt,
csak szimplán kell legyen annyi jóérzése az embernek hogy észrevegye mindenkinek megvan a maga gondja és nem hiányzik neki még másé is a vállára!
Mondjuk az is igaz hogy ez egyfajta Magyar mentalitás, mármint a folyamatos panaszkodás (szerencsére nem mindenkinél, tisztelet a kivételnek)
Osztrákban például kifejezetten modortalanság!
# 40
Korábban leírtam hogy miért nem tudom csak úgy otthagyni, olvass vissza kérlek.
# 38 "hergelni akarta megint a népet. "
Nem tudom honnan informálódsz, de nem szoktam "hergelni" a népet, sem máskor sem most, de ha nagyon nem hiszed csak neked küldök egy printscreen-t az eddigi kérdéseimről is...
Véleményt kértem ami kb. annyi hogy egyetértek vagy nem értek egyet, arról pedig nem tehetek hogy néhányan személyes sértésként értelmezték az én személyes véleményem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!