Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek arról az anyukáról aki?

Figyelt kérdés

Nektek mi a véleményetek arról az anyukáról aki

úgy vállal gyereket hogy szeretne meg tervezi is,

aztán az ember mást sem hall tőle a várandósság 9 hónapja alatt mint folyamatos panaszkodást hogy milyen nehéz meg hasonlók,

aztán meg mikor megszületik még-inkább hogy sokat sír és szinte alig alszanak (ők a szülők) és milyen fáradtak hüp-hüp, meg hogy már mennyibe van a gyerek stb...???

Szóval, röviden, csak én rühellem az ilyen szülőket akik teszik a szépet hogy ők gyereket akarnak vállalni aztán meg mást sem lehet hallani csak hogy panaszkodnak?

Hát ha nem tudja hogy mit vállal be akkor minek vállalja be? Miért nem méri fel mivel jár és mik a kockázatok?

Ha bárki fejjel megy a falnak mi a fenének kell utána panaszkodnia hogy "jaj de fáj a fejem" ???

Ti értitek az ilyet?

Mi a véleményetek róla?

------

u.i.

ismételten mondanám, nem az ellen szólok ha véletlenül becsúszik és az ember nem készült fel rá, bár az is felelőtlenség de néha megesik védekezés mellett is, én arról beszélek amikor tudatosan vállalják aztán mégis csak a sírás megy a kedves anyuka-apuka részéről...

2017. júl. 16. 16:32
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
39%
Az a véleményem róluk, hogy fingjuk nem volt, mit vállalnak. Valószínűleg nem valami okosak, nem tájékozódnak, nem tudatosak, csak úgy belevágnak, aztán lesz, ami lesz. Meg is érdemlik.
2017. júl. 16. 16:35
 2/55 anonim ***** válasza:
87%
Na ez az a dolog, amire nem lehet felkészülni, úgyhogy nem szapulom őket, szerintem te se tewdd, mert elég nagy butaságra vall.
2017. júl. 16. 16:49
 3/55 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindenki látja jól, hogy ő maga mire képes. Más az elképzelés és a valóság, akkor is, ha tervezett baba. Emiatt nem tudok kiakadni. Majd megszokja.
2017. júl. 16. 16:51
 4/55 anonim ***** válasza:
85%
Nos, pont ugyan az, mint az ilyen kerdezokrol. Neked esélyes, hogy sima, gondtalan terhességed, sima szulesed és kisangyal babád volt. De tudod van olyan, aki hónapig vészes terhességi hanyasban szenved, vagy a magzat úgy fekszik, hogy valamelyik belső szervet nyomja, terhességi cukorbeteg lesz, vagy toxemias. Szülés közben sürgősségi császár, fogó, vagy brutális gatmetszes, szülés után meg kolikas bAba.
2017. júl. 16. 16:53
 5/55 anonim ***** válasza:
85%

Senki nem tudhatja, rosszul lesz-e terhesen.

Senki nem tudhatja, jó alvó lesz-e a gyereke, vagy sem.

Azért, mert szeretem a gyerekeket, és én is akartam, még nem bűn bevallani, ha nehéz. Mert sokszor az. Többször, mint nem az.

2017. júl. 16. 16:53
 6/55 anonim ***** válasza:
84%

És még egy gondolat a "te akartad, most ne sírjon a szád!" gondolat margójára.

Senki nem akar 80 kilós lelassult bálna lenni cukorbetegséggel, meg folytonos pisiléssel és elfogyó lélegzettel.

Senki nem akar fél kilós baba fölött remegni a kórházban, hogy megmarad-e.

Senki nem akarja véresre maratni a mellbimbóját, napi 20 órában gyereksírást hallgatni, és napi 5 órát aludni 4 részletben.

Senki nem akar hisztis 2 évesekkel bevásárolni.

Senki nem akar pisi-kaki vicceken vihogó óvodásokkal ebédelni.

Senki nem akar matekból pótvizsgára készülni a gyerekével.

Senki nem akar pökhendi kamaszokkal ordítva kommunikálni.

Mindenki csak gyereket szeretne. És mégis, ezek megeshetnek. És akkor még panaszkodni sem lehet miatta?!?!?!?

2017. júl. 16. 16:57
 7/55 A kérdező kommentje:

#2 #3

Itt nem erről van szó, hanem a folyamatos panaszáradatról,

mint fentebb is írtam, mit sajnáltatja magát ha magának csinálja a hülyeséget?

Ez épp olyan mint ha én klasszikus példával élve a kútba ugranék aztán sopánkodnék hogy jaj de összetörtem magam.

Véleményem szerint utálatos és undorító dolog ha önsajnálatba süllyed és még más sajnálatát is kiprovokálja magának mert utána másról sincs szó csak hogy de nehéz neki!

Nem úgy lenne az normális hogy ha már ilyen helyzetbe hozta magát, elvileg és állítása szerint jól átgondolva, felelősségtelesen akkor szépen csendben tűri a magának kavart sz@rt?

--

szóval ne értsetek félre, nem azt mondom hogy az a baj hogy kellemetlen helyzetbe került mert tényleg nem lehet totálisan felkészülni erre,

de az nehogy már normális legyen hogy ettől kezdve fűnek-fának (családnak, munkatársaknak, rokonoknak stb.) hónapokig vagy évekig a nehéz helyzetét kelljen hallgatnia, hogy neki milyen rossz ezért meg azért is.

2017. júl. 16. 17:01
 8/55 A kérdező kommentje:

# 8

Szerintem meg a te példád rossz, a gyereknevelés nem olyan hogy vagy könnyű (nem szakad el) vagy nehéz (elszakad) hanem mindig nehéz valamiért,

de soha nem kötelező telepanaszkodni a világot azért mert felelőtlen rózsaszín felhőket álmodva rájön a delikvens hogy nincs rozsaszin felhő

2017. júl. 16. 17:07
 9/55 anonim ***** válasza:
64%
Van gyereked?
2017. júl. 16. 17:11
 10/55 anonim ***** válasza:
40%
az ilyen szülő nem feltétlenül felelőtlen, de minden esetben határozottan irritáló és önsajnálatból táplálkozó energiavámpír - aki meg védi az ilyet az azért teszi mert ő maga is tudja magáról hogy valahol ugyanolyan panaszgyáros mint a kérdező ismerőse, az önsajnáltatásnak meg ezerféle fajtája van nem csak ez, de minden esetben csak egy bűzölgő kakikupac ami senki sem szeret hallgatni és ezen nincs mit szépíteni
2017. júl. 16. 17:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!