Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nálatok is az az öregek...

Nálatok is az az öregek reakciója a síró gyerekre, hogy csúnya?

Figyelt kérdés

Lányom 2,5 éves, alapjáraton egy kedves, kiegyensúlyozott kislány, de sajnos most ő is benne van a hisztikorszakban. Mindig talál valamit, amin kiborulhat (boltban olyanért, amit szeretne, itthon hogy mit húzzon fel, mivel játszon... szóval van most bőven). Én is nehezen viselem, deigyekszem jól kezelni, htudom neki se könnyű most. Ha férjem családjához megyünk, akkor ott van a férjem mamája és a 95 éves dédije is. Szeretik őt, mindig várják, de amint sír vagy hisztizik valami miatt, az egyetlen reakciójuk, hogy azt mondják neki, hogy "most nagyon csúnya vagy". Engem ez zavar, mert segíteni egyáltalán nem segít, de még legalább le is csúnyázzák... én is, férjem is mondtuk, hogy nem csúnya ilyenkor se és mi ezt nem szeretjük. De azért mindig ezzel jönnek, nyilván az ő idejükben ez egy tuti módszer volt, nem hagynak fel vele.

De ma mástól is megkapta. Bementünk egy cipőboltba, ott lányom kinézett egy felnőtt piros magassarkút. Nagyon szerette volna, eladó kedvesen mondta, hogy felpróbálhatja, tipegett benne. Persze amikor végeztünk, már eszébe se volt levenni. Próbáltuk szépen, mikor nem ment, csak leszedtük róla, elköszöntünk, mentünk, persze ő ordított, hogy neki kell a piros cipő. A bicikliülésben is folytatta, én próbáltam neki magyarázni a dolgot. Mögöttünk volt egy néni. Elkezdte mondani, hogy: "miért sírsz? Csúnya vagy ilyenkor. Csúnya vagy! Csúnya vagy!" Abban az állapotban igazából beszóltam volna neki, de inkább nem akartam feszkót, gyorsítottam a lépteim és lehagytuk. Szóval ez tényleg általános problémakezelés az öregeknél?

2017. jún. 28. 14:10
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

Micsoda probléma! :)

Ők öregek, ebben nőttek fel. Te nem mondod és kész.

2017. jún. 28. 14:44
 12/32 anonim ***** válasza:
73%
Azért mondják,mert az ő idejükben ezt mondták. És van gyerek,akinél bejön. Ismerős leányzója iszonyat hisztiket levágott,már inkább nem mentek vele sehova. Egyszer az apa felvette videóra hiszti közben,muztán megnyugodott,lejátszotta neki. A kislány reakciója:"ez nem én vagyok!"De érdekes módon,azóta soha többé nem hisztizett. Gondolod,nem azért,mert csúnyának látta magát? Nézz tükörbe egy kiadós sírás után.Te szépnek látod magad ilyenkor is?
2017. jún. 28. 14:46
 13/32 A kérdező kommentje:
Egy szóval se mondtam, hogy az én lányom gyönyörű, amikor hisztizik, mert nem az. Ettől függetlenül ha láthatóan nem működik (idegennell sem) nem tudom miért kell erőltetni. Mindegy, én nem mondom, mások mondják úgy néz ki. Elfogadom.
2017. jún. 28. 14:47
 14/32 anonim ***** válasza:
87%

Abban egyetértek, hogy ha egy módszer nem működik, ahhoz kár ragaszkodni. Viszont hálát adnék érte, ha hiszti esetén csak ennyit kéne mondanom, és vége lenne.

Ne bántódj meg, nem rosszból mondják, csak ez az igazság, hogy nem szép látvány egy hisztiző gyerek. Talán nekik anno bejött, és nagyon berögzült ezért.

2017. jún. 28. 14:55
 15/32 anonim ***** válasza:
56%
Megnézném az ilyen nénik fejét, ha mondjuk ők hisztiznek a sorbanállásnál akkor mondanád nekik, hogy csúnya néni vagy amikor hisztizel. Mit szólna? :)
2017. jún. 28. 14:59
 16/32 anonim ***** válasza:
69%
Utolsó szerintem visszaszólna hogy foglalkozz a hisztis gyereked nevelésével...
2017. jún. 28. 15:06
 17/32 anonim ***** válasza:
50%
Tehát akkor a gyerek lelke nem számít, de másé igen? Tipikus idős korosztály hozzáállása. Nem kell elkényeztetni a gyereket, de azért ilyet mondani még ha igaz is... Mással is el lehetne vonni a figyelmet, nem csak úgy, hogy ilyeneket mondunk.
2017. jún. 28. 15:11
 18/32 anonim ***** válasza:
45%
Az én szomszedom azt mondta h a helyembe kikapna a gyerek mert hisztis kölök es az ő unokája sosem sír. Mikor megkerdeztem mi az a bőges péntek es vasarnap akkor másora fogja.. pedig tudom h az unokaja, de nem erdekel ilyenek a gyerekek. ( az unoka naluk 2 éves) az én gyerekem pedig 13 hónapos... akkor se bätanám ha idosebb lenne. Azt szeretnem h tiszteljen nem azt h féljen tőlem.. de az én gyerekemre senki se mondja h kölök meg megverné meg neveletlen meg elkényeztetett..
2017. jún. 28. 15:44
 19/32 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó akkor se ha tényleg az?
2017. jún. 28. 15:48
 20/32 anonim ***** válasza:
37%

Kedves utolsó! Tudom h azert vagyok lepontozva mert nem ertek egyet a tobbséggel , ez engem nem izgat

De a szomszédasszony velem él , Te velem élsz h ilyet állíthass?, mas gyereke sosem hisztizik? Azt hozzátenném h egyszer látta "hisztizni" amit inkább annak tudnék be h belemaszott az alig 1 éves gyerekem képébe es megijedt... de te biztos tokeletes gyereket hoztál a világra. Ha igen, adhatnál par tippet mert sztem senkinek tokeletes a gyerekek sem. Na de hogy jossz te vagy barmi mas ahhoz h megkérdőjelezzen anélkul h velünk élne. Ez a legalja dolog! Nincs elkényeztetve, az kéne még... a nagyobbik sem volt es ha osszejon a 3. Akkor az sem lesz elkapatva , de meg a legjobb gyerekek is tudnak sirni.😉😉😉😉

2017. jún. 28. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!