Ez nagyon csúnya dolog lenne? Ingyen kaja kérdés.
Férjem minimálbérre van bejelentve, de többet kap kézhez. A bejelentett szerint jogosultak lennénk az ingyen étkezésre a gyerekeknek. Azon morfondírozok megigénylem, de közben meg a fene nagy becsületem nem engedi.
DE:
Amit tudni kell, nálunk a közkonyha nemhogy silány, erről már az újságok is témáztak, hanem gusztustalan-sőt veszélyes is. Nem részltezném, de az biztos, hogy a börtönkonyhát bezárnák, ha ilyen állapotban lenne. Az étel ehetetlen. Sajnos olyan kezébe van, aki nagyon befolyásos, többször bezárásra ítélték, de valahogy mégis elsumákolták. Legtöbbször küldök ebédet a gyerekeknek, de amikor túlórázok, képtelenség, egyszerűen nincs időm főzni. Heti min 2 nap amit ott esznek. De például utoljára egy hét is volt betegségem miatt. Erre jó.
Azt is tudom, hogy sokan igénylik, tudom azt is, hogy pici pénz ahhoz képest, amennyit a "nagyok" zsebre tesznek.
Őszintén sajnálok a gyerekek kajájára 10ezreket otthagyni, úgy, hogy tudom mit tesznek ki eléjük.
Amivel bátorítanám magam erre, hogy tudom azt is hányan igénylik és hányan a kocsmnába költik el a maradék pénzüket. Én visszafordítanám a gyerekekbe
De a lelkiismeretem mégsem engedi. Viszont tényleg sajnálom kiadni minden hónapban ezt a pénzt erre a kosztra
Ti mit tennétek_?
Először szerintem nézd meg, milyen az ingyenes kaja. Lehet az is onnan van.
Másodszor pedig szerintem nyugodtan igényeld meg. A minimálbér nem sok, az h picit többet kaptok, tökre mindegy. Senki se tudja, csak aki most elolvassa a kérdést,de mi nem ismerünk. Szóval nem kell attól rettegni h vki bemondja... igényeld meg és meglátod jobb lesz e
A rendszeres gyermekvedelminel az osszés bevételt nézik, tehát a férjed munkabere, a te jövedelmed, tgyas, gyed, gyes, csaladipotlek. Nézik a vagyoni helyzetet is, tehát autó, lakás, ház - ha bármelyik van, nagy eséllyel elutasitanak. Sok esetben készül kornyezettanulmany és ha ott nem úgy látják, hogy a jövedelemnek megfelelő a helyzet, megintcsak nem kapod meg. Emellett a kérelmen fel van tüntetve, hogy buntetojogi felelosseged tudataban kijelented, hogy az adatok a valóságnak megfelelnek.
Ha nem jónak étel, semmiképp nem igenyelnem meg. Visz szendvicset, este meg észtek főtt ételt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!