Ez csak szerintem volt csúnya dolog az óvónőktől, vagy ez normális dolog?
Már ne haragudj, de olyan nincs, hogy egy kisebb seb 4 órán keresztül vérzik, márpedig nagy seb nem lehet ott ütéstöl. (Eleve el sem tudom képzelni, hogy HOGYAN ütheti meg egy gyerek magát ott úgy, hogy vérezni kezdjen, márcsak azért sem, mert az óvodában ruha is van a gyerekeken.
Orvoshoz meg nem vihetik el a gyereket, kivéve, ha olyan komoly sérülés van, amihez feltétlen orvosi elsösegélyre van szükség.
Nem normális dolog részükről. Az ilyen esetben orvoshoz kell vinni a gyereket.
Sajnos, az óvónők sem mindig a hivatásuk mintaképei.
Nekem is erősen sántít ez a történet, csak egy kisebb vérzés lehetett az, amit felfújtak.
Azt viszont én is tapasztaltam már, hogy a gyerekek nincsenek felöltözve rendesen és nem szólnak rájuk, agyba főbe verik egymást és nem szólnak rájuk, sőt volt, hogy kiszökött a gyerek és nem vették észre stb, stb, de ez a történet így nem hihető
1. Egy utestol nem lesz verzo seb.
2. Az ovono illetve egyeb pedagogus csak veszhelyzet eseten viheti a gyereket orvoshoz.
3. Egy szulot hogyhogy nem lehet elerni reggel kilenctol delutan egy oraig????
4. Sok orvos nem fogad utcarol beeso, nem veszhelyzetben levo pacienst.
5. A gyereknek se biztos hogy jot tenne lelkileg egy vadidegen -vagy tobb:orvos, asszisztens + az ovoneni- elott alulrol csupaszon kiteritve lenni.
En iskolaban dolgoztam, az utca masik oldalan volt a korhaz. Ha egy gyerek beteg lett, bevittuk a tanariba es hivtuk a szulot. Orvoshoz nem vihettuk, gyogyszert nem adhattunk neki. Az egyetlen kivetel az volt, ha a gyerek elajult, vagy nagymeretu, esetleg mely, erosen verzo serulese volt. Akkor mentot kellett hivni.
Csak ugy nem vihet senki orvoshoz egy gyereket. Nem art tudni, hogy az eletveszelyt elharito beavatkozason kivul semmilyen orvosi vizsgalatot nem lehet elvegezni a szulo tudta es beleegyezese nelkul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!