Nálatok is az az öregek reakciója a síró gyerekre, hogy csúnya?
Lányom 2,5 éves, alapjáraton egy kedves, kiegyensúlyozott kislány, de sajnos most ő is benne van a hisztikorszakban. Mindig talál valamit, amin kiborulhat (boltban olyanért, amit szeretne, itthon hogy mit húzzon fel, mivel játszon... szóval van most bőven). Én is nehezen viselem, deigyekszem jól kezelni, htudom neki se könnyű most. Ha férjem családjához megyünk, akkor ott van a férjem mamája és a 95 éves dédije is. Szeretik őt, mindig várják, de amint sír vagy hisztizik valami miatt, az egyetlen reakciójuk, hogy azt mondják neki, hogy "most nagyon csúnya vagy". Engem ez zavar, mert segíteni egyáltalán nem segít, de még legalább le is csúnyázzák... én is, férjem is mondtuk, hogy nem csúnya ilyenkor se és mi ezt nem szeretjük. De azért mindig ezzel jönnek, nyilván az ő idejükben ez egy tuti módszer volt, nem hagynak fel vele.
De ma mástól is megkapta. Bementünk egy cipőboltba, ott lányom kinézett egy felnőtt piros magassarkút. Nagyon szerette volna, eladó kedvesen mondta, hogy felpróbálhatja, tipegett benne. Persze amikor végeztünk, már eszébe se volt levenni. Próbáltuk szépen, mikor nem ment, csak leszedtük róla, elköszöntünk, mentünk, persze ő ordított, hogy neki kell a piros cipő. A bicikliülésben is folytatta, én próbáltam neki magyarázni a dolgot. Mögöttünk volt egy néni. Elkezdte mondani, hogy: "miért sírsz? Csúnya vagy ilyenkor. Csúnya vagy! Csúnya vagy!" Abban az állapotban igazából beszóltam volna neki, de inkább nem akartam feszkót, gyorsítottam a lépteim és lehagytuk. Szóval ez tényleg általános problémakezelés az öregeknél?
Nalunk is mondja a mama, " csunya vagy ha sirsz ".
Szerintem nem kellene ezen kiakadnod, mi is felnottunk.
Ez nem általános problémakezelés,mint ahogy írtad,hanem egy undorító szokás.
Mindenesetre így ismeretlenül is le a kalappal előtted,én nem tudtam hasonló helyzetben ilyen higgadt maradni,simán mosolyogva mondtam anno a "csúnyázó" néninek,hogy még így is klasszisokkal szebb,mint maga! :D
Tulajdonképpen nem nagy dolog ez,csak mi anyukák felfújjuk.Nincs ebben semmi.
Mondjuk én azt nehezebben viseltem,mikor boltban valamire én azt mondtam a gyereknek,hogy nem,erre jöttek a kéretlen kommentek,hogy "ilyen gonosz anyukád van te szegény?",meg "sírjál,akkor úgyis megkapod".
Meg mikor rászóltam nevelő célzattal,hogy ezt vagy azt nem szabad,ne csinálja,és akkor jött a "hadd csinálja,kisgyerek még"....stb.
Nyugi :)
Nem, nálunk korfüggetlen mondás és semmi problémát nem látok benne. A gyönyörű lányom is csúf, ha hisztizik és nem hinném, hogy összetöröm a lelkét, ha ezzel a mondattal próbálom kizökkenteni belőle.
"Nézd csak meg a tükörben, milyen csúnya vagy ha így sírsz!.... Látod, látod, máris jobb! "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!