Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Szaranya" vagyok, ha nem...

"Szaranya" vagyok, ha nem viszem el mindenféle vizsgálatra a gyerekem?

Figyelt kérdés

Féléves a fiam és bárkivel beszélgetek azt mondják, hogy "Ó igen, nemrég voltunk gyógytornásznál mert..." , Dévény torna így vagy úgy, ortopédus vagy más kivizsgálások. Őszintén: én nem látom, hogy bármi baja lenne a fiamnak, a dokihoz se futok állandóan minden aprósággal, sőt igazából a kötelező oltások és viziteken kívül csak receptért mentem eddig dokihoz (hála az égnek, mert nem beteges a fiam). De vannak akik egy kiütés miatt egyből kaja allergia vizsgálatra mennek - nekem is javasolták - de nem mentem, mert tudtam, hogy nem az a baja és lám el is múlt neki 1 héten belül. Azóta se jött ki.

De kezdem úgy érezni (a többiek által gerjesztett nyomás miatt), hogy én "felelőtlen" vagyok, hogy nem tartom orvosi szem előtt a gyerekem.

Látom, hogy jókedvű, fejlődik. De fel sem merült eddig bennem, hogy kivizsgáltassam, hogy az izmai jók-e vagy nem tudom mit szoktak még megnézni ilyenkor. A doki se nézi meg mindig, hogy miket csinál, a védőnő viszont mindennel riogat, de alaptalanul. Manapság tényleg ennyire általános ez a fajta "buzgóság" az orvosi figyelemmel kapcsolatban és én vagyok az aki rosszul csinálja, vagy van aki hasonlóan gondolkodik mint én és "teljesen normálisan élünk"?

Persze figyelem a fiam, ha gond lenne mindenképp utánajárnék nem arról van szó..

2017. jún. 20. 09:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Ha láthatóan semmi baja a gyereknek, és néha azért látja orvos, védőnő (pl oltás, státusz), akkor fölösleges görcsölni. Dévény tornára meg ilyenekre azt szokták vinni, akinél valamilyen eltérést tapasztalnak, pl feszültek az izmai vagy túl ernyedtek vagy nem kúszik. Ortopédiára mondjuk csípőszűrés alkalmával lehet, hogy visszarendelték kontrollra.

Van pl egy anyuka barátnőm, évek óta mondogatja, hogy full csámpás a gyerek, és tényleg az, de sose voltak ortopédorvosnál. Most már kb mindegy is. Na ezt mondjuk nem értem. Vagy pl egy másik anyuka, tetőtől talpig durván ekcémás kisfiúval, ki se vizsgáltatja, össze-vissza halogatja, szerencsétlen gyerek már a falat kaparja kínjában, meg hát esztétikai szempontból se egy élmény, meg elfertőződik meg minden.

Nemigen szokott egy gyerek felnőni anélkül, hogy bármi gondja lenne, még ha nem is komoly, úgyhogy lehet, hogy lesz még alkalmad bepótolni a "buzgólkodást" :)

2017. jún. 20. 11:46
 12/15 anonim ***** válasza:
14%

Dehogynem fel tud noni hogy nincs gondja

3 gyerekem plus egy orokbefogadott nott ugy fel soha semmi bajuk nem volt.

Nem volt szugseg semmi kivizsgalasra gyogytornara stb stb

nathasak voltak es hanyosak de az mind elmulik magatol

2017. jún. 20. 12:18
 13/15 anonim ***** válasza:
57%

Nem tudom, mi célod volt ezzel az ostoba litániával azon kívül, hogy önbizalomhiányodban bezzegelj, amiért véletlenül és szerencsére nem fejlesztésre szoruló gyereket dobott neked a gép?

Vagy önbizalomhiányodban mások leszólásából merítkeznél, mert nincs honnan?

Szállj magadba! Rád fér.

2017. jún. 20. 12:33
 14/15 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem te pontosan tudod, hogy nem vagy felelőtlen anya, most csak azt várod, írjuk le mi is, hogy minek vizsgáltatja más a gyerekét. Szóval, igen, ti vagytok normálisak, a többiek meg furák.;)

Csak mi nem tudjuk, hogy ki miért viszi el, és gyanítom, hogy te sem tudod, mert nem a te gyereked.

2017. jún. 20. 15:23
 15/15 anonim ***** válasza:
48%

nem olvastam el a válaszokat, de teljesen megértelek, én is így vagyok ezzel. Nem azzal van a baj, ahol esetleg a háziorvos javasolja, hogy meg kéne nézetni a gyereket, hanem akik folyamatosan citálják mindenféle vizsgálatra, tornára a szerencsétlent, mikor a védőnő, orvos is megmondja esetleg nekik, hogy tökre felesleges. Egyik ismerősöm belebeszélte a 1,5 éves gyerekébe hogy fogyatékos, hurcolászta össze-vissza, hiába mondta neki mindenki, orvos, védőnő, hogy semmi baja a gyereknek. Elköltött egy csomó pénzt úgy, hogy nem tehetné meg, persze a gyerek makk egészséges.

Viszik dévényeshez, mert 3 hónaposan nem forog, 6 hónaposan nem ül, és ezért szerintük el van maradva...

Akinek nincs ilyen ember a környezetében, az lehet, hogy nem érti a kérdésedet, de sajnos én is látok erre példát.

2017. jún. 20. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!