Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Leírnátok a 6 éves gyereketek...

Leírnátok a 6 éves gyereketek napi értendjét? (beleértve a nasikat is:joghurt, rudi, gyümi, stb)

Figyelt kérdés
2017. jún. 19. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
10%

Még oviba jár kislányom, szóval ott rendesen kap reggelit, ebédet, plusz gyümölcs tízóraira, uzsonna. Otthon nem eszik ennyire rendszeresen.

Kell neki a napi 1szeri, 2szeri főtt étel, főleg a leveseket, és a főzelégket szereti. Rengeteg gyümölcsöt, zöldéget eszik, a világ összes olajbogyója nem lenne elég neki. Most újabban rákapott a croissant-ra. Napi kettőt eszik.

Szereti a szotyimagot, a tökmagot, van mikor ropit, perecet enne.

Imádná a kólát, néha adok neki.

Amúgy szerintem nekem szerencsém van, mert a legtöbb nasi az a zöldség, gyümölcs.

Ja, és a tejszelet is nagyon megy.

2017. jún. 19. 11:44
 2/11 anonim ***** válasza:
14%

Nem minden nap ugyanazt eszik.

Reggelire pl saját készítésű glutén mentes, teljes kiörlésű magvas zsemle. Benne kerti bio paprika, paradicsom, saláta + tanyasi csirke zacskóban sütve. De sok más reggelit is lehet. Nem muszáj húst ennie. Tízóraira és uzsonnára gyümölcs van vagy saját készítésű gyümölcsös joghurt. És nem banán, szőlő, mert ezekben rengeteg cukor van. Alma, eper, körte, szedermálna, josta, homoktövis inkább. Ebédre valamilyen zöldség vagy riktábban gyümölcsleves van. 2. fogás hal vagy sovány hús. Rántva ritkán, inkább sütve, grillezve. Köretnek lehet barna rizs, petrezselymes krumpli vagy saláta. De akár mindegyikből egy kicsi is. Tésztát nem sokat eszünk. Nemcsak nagyon hízlal, de olyan, mintha férget szopogatna az ember. Sütemény max vasárnap, ünnepen van. Boltból csoki, cukor, chips nincs. Elég cukorbeteg gyerek van az országban, a rokonságban is. A dagadékokról már nem is beszélve.

2017. jún. 19. 11:50
 3/11 anonim ***** válasza:
55%

Naponta ötször eszik.

Reggelire kakaót vagy teát kap, de cukort nem használunk, általában kevés mézzel. Mellé omletteket, zabkását gyümölcsökkel, vagy avokádókrémes tk. pirítóst, ilyesmiket szokott enni.

A tízórai gyümölcs, sajt általában, kevés natúr dióval, mandulával, mogyoróval, az bőven elég szokott neki lenni.

Ebédre normál ételeket eszik, amiket mi, bármit.

Uzsonna: natúr joghurt gyümölcsökkel, vagy zöldség mártogatva hummuszba, ilyesmi.

Vacsora: nálunk közös, meleg vacsora van. Ilyenkor halat, húst eszünk, különféle zöldségekkel, melyek nem nyersek, esetleg egy rizottót, grillezett dolgokat, vagy egy könnyű olaszos tésztát. Nem eszünk ilyenkor már nehéz dolgokat.

Inni vizet szeret, mi is ezt iszunk a leggyakrabban. Most rákapott arra, hogy egy kancsó vízbe saját termesztésű mentát, kis uborkát tesz, meg lime-ot, és néha mézzel vagy anélkül issza jégbe hűtve.

Nassolni emellett nem nagyon van mikor, hiszen gyakran eszik. Nyáron fagyizni szokott, télen alkalomadtán eszik sütit. Hűtött gyümölcsöt természetesen annyit ehet, amennyit szeretne. A vegyes gyümölcssalátákat szereti.

Körülbelül ennyi.

2017. jún. 19. 11:56
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Ennyi biomamit... ennek kb. a fele sem igaz. :D
2017. jún. 19. 12:02
 5/11 anonim ***** válasza:
55%

Én a 3-as válaszoló vagyok. Rám is értetted a "biomamis" röhögést? Mert én semmilyen biót nem írtam.

2017. jún. 19. 12:05
 6/11 anonim ***** válasza:
62%

6,5 éves nagycsoportos.

reggeli: gabonapehely (szárazon) vagy vajas-mézes (ritkán lekváros helyete) kenyér, és mostanában instant tea, mert a vas cseppeket csak ezzel hajlandó bevenni.

tízórai (második reggeli) ebéd uzsi ami az oviban van.

amikor megyek érte, kap valami nasit, különben haza sem jönne :D ha apa vagy mama/papa megy érte, akkor ez rendszerint csoki, ha én, akkor próbálkozom valami tartalmasabbal, pl croissant vagy sajtos kifli, fatörzskifli, pogácsa, stb.

otthon éhenhal, ezért kap amit találunk (apától, vagy ha mamához megy, akkor tőlük nyilván édességet), pl almát, meggyet, ropit, joghurtot.

jétszótérre még viszünk kis ropit, kukit, vagy játszóteres-szendvicset (cs.mellsonkás, vajas, pizzakrésem szendvics)

vacsira a napközben elfogyasztott mennyiségtől függően vagy csak joghurtot kér, vagy még szendvicset, esetleg virslis tojásrántottát.

ha itthon ebédel, akkor rendszerint hús-krumpli-rizs-tészta négyszögből válogatunk... főve, sütve, rántva, törve, pürének, pörköltnek, magába... és szigorúan mindig csak egyvalamit eszik meg (tehát vagy a húst vagy a köretet), sosem tudhatom előre, hogy mit.

2017. jún. 19. 12:41
 7/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

sajnos a kislányom el van hízva.. kiváncsi voltam hogy mások mennyit esznek-és teljesen átlagos a mennyiség a többihez képest.nagyon elkeserít ez a dolog,de nem csak engem őt is! már voltunk vérvételen ahol a TSH kicsit magasabb volt mint szabadna.de nem annyira hogy foglalkozzanak vele.

2017. jún. 19. 13:16
 8/11 anonim ***** válasza:

Reggeli: változó mi, szendvics mellé bármi zöldség ami fel van kockázva. Rántották, nagypapa féle házi szalámi, szallona Mellé hűtött tea cukorral vagy mézzel vascsepp + béres cseppp másképp nem issza meg. Ez kb 1-1.5 deci. Ha van itthon akkor Kubu vagy Vitatigrisben.

Tízórai: hűtött gyümik, joghurt, rudik, tejszelet, péksütik.

Ebéd: amit mi is eszünk, sok zöldséges tartalmas levesek szinte minden nap van. Halat nem szeretjük ő sem így ezt nem csinálunk. De folyton kérdezem a boltban vegyeke, megkóstolja e de nem.

Desszert nem szokott lenni.

Uzsi + vacsi sokszor egybe csúszik ha olyat főztem akkor ami ebédről marad. Melegszendvicsek, házi pizza, esetleg valamilyen tészta. Ilyenkor nincs tejes dolog, gyümölcs, mert sok savat csinál neki.

Amit egész nap enne az a sajt, hideg ráz ki amikor a parmezánt rágcsálja.

Egész nap nasizhatna ha szeretne de nem nagyon szokott. Nem tiltom semmitől sem egy szabály van mértékkel egyen.

Innivalók közül a Cola van kitiltva csak, és persze nem kávézhat.

2017. jún. 19. 13:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Sportoljon. Mozgasd, csináljon valamit ha nem is annyira akarna. Az én lányom képes lenne egy fél napot a kanapén tölteni tv-t bámulva, ha hagynám. Ő nagy kajás, de hetente 3-4 alkalommal mozog szervezetten + a tesója is motíválja.

5 éves még, reggelire kakaó házi sütivel, kekszszel, ebből általában 1-2 db-ot csipeget. Utána tízóraira gyümölcs hétvégén, ebédre leves (ragu, krém, húsleves, zöldséglevesek), pár szem krumpli, zöldsaláta, mostanában csak pár falat hús. Uzsonnára tejtermék, vacsora általában hideg. Nem nagy kenyérevő, inkább felvágott, szalámi, sajtok zöldségekkel (uborka, kaliforniai paprika). Inni vizet nem inna ha csak rajta múlva, inkább híg szörpök mennek. Estefelé még szokott gyümölcsöt enni.

2017. jún. 19. 13:37
 10/11 anonim ***** válasza:

6 éves ikerfiaim vannak, és pocsék evők!

Alapjáraton vékonyak, a férjem és családja ilyen alkatúak.

Megy a fogváltás, most az is rátesz egy lapáttal a finnyáskodásra.

Reggelire szinte semmi mást nem hajlandóak ennyi, csak gabonapelyhet vagy ennek változatait tejjel. Esetleg a mézes kenyeret vagy palacsintát is elfogadják.

Tízórai: gyümölcs

Ebéd: jóféle, tartalmas leves, hála égnek, azt megeszik (de azért mindig találnak benne valami fitymálnivalót, pl. fehér répát, ilyesmit kikotorják a tányér szélére)

Másodiknak mindig húsétel van, a köret mindegy, mert abból csak csipegetnek, a salátát sem eszik meg, csak a bogyó-jellegű cuccokat, olajbogyót, gyöngyhagymát

Uzsonna: péksütemény (házi, lehetőleg nem túl cukros), vagy szendvics minden jóval

Vacsora: attól függ, mennyit ettek uzsonnára. Ha keveset, akkor tartalmas a vacsora, sült virsli, tükörtojás, sült krumpli például. Vagy bundás kenyér, melegszendvics, pizza (amit én sütök)

Ha elégedett vagyok az uzsonna-fogyasztással, akkor nem tömöm őket, csinálok egy könnyű tejbedarát még estére.

Ital: víz (minél több), almalé, limonádé, télen cukormentes tea sok mézzel, no meg napi fél liter tej fejenként (nálunk senki sem volt soha tejérzékeny).

2017. jún. 19. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!