8 hónapos baba mellett dolgozni?
Két éve dolgozom otthonról gyerek mellet. És hát igen, nehéz... nem tudsz pihenni, amikor alszik, mert ott a meló, nem tudsz mással sem haladni.
Este 8-fél 9 között fekszik, én sokszor akkor ülök le dolgozni, és éjfélig még nyomom. Aztán reggel 6-kor a kisasszony persze kukorékol. Mindemellett kell egy baromi támogató férj, akinek nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha be kell pakolni a mosogatógépet, ki kell teregetni, ne adj isten neki kell főznie, ha otthon van, plusz teljes értékű szülőként el tudja (és hajlandó) látni a gyereket, hogy te tudj dolgozni. Az enyém szerencsére ilyen, így azért meg lehet oldani. Ha nem dolgozik, mindent megcsinál itthon (gyerek+háztartás), és akkor én is tudok haladni a munkámmal, ha meg ő dolgozik, értelemszerűen én viszem az otthoni dolgokat, és max alvásidőben halad a munka.
Könnyítésként egyébként én a főzést hagytam el. Ha itthon van a férjem, főz ő, ha nem, akkor rendelek. Elég ritka, mikor főznöm kell szerencsére, ezzel is elég sok időt nyerek, pl. amikor a gyerek alszik, nem a konyhában pepecselek, hanem tudok dolgozni 2 órát (ő alvás után szokott enni, mert sokszor már 11kor kidől). Minden mást nagyjából tudok a lányom mellett csinálni, együtt porszívózunk, segít port törölni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!