Miért ezek a nevek számítanak még "igazi neveknek"?
Olvasgatni szoktam itt a már unaolomig feltett "Milyen nevet adjak a gyerekemnek?" kérdéseket és sokszor ledöbbenek, hogy sokaknál még mindig az Erzsébet, Mária, Ilona stb. nevek számítanak neveknek. A többi név az csak divatnév vagy túl cifra stb. névnek számít?
Elgondolkodtatott, hogy vajon ez 15-20 év múlva, amikor egy újabb generáció lesz anyuka/nagymama változni fog? Mert úgy gondolom a mostani nevekkel inkább az idősebb korosztály nem tud valamiért azonosulni.
Mikor 4 eve megszuletett a kisfiam tudtam, hogy Csongor lesz es mindenki leszolt, hogy ez nem is nev, hat miert egetem a gyereket, miert nem az apja nevet kapja. Apuka kulonben Gyorgy, mindketten tudtuk, hogy nem akarjuk neki a Gyorgyot, mert nekunk nem tetszik, nem ezt szeretnenk adni a gyereknek. (Teszem hozza anyos jo ideig kisGyurikanak hivta az unokat.....)
A kislanyunk nemreg szuletett, o az Olivia nevet kapta , ezert is kaptunk hideget-meleget, de ezt jobban elfogadtak, mint aCsongort. Nem is ertem, nekik volt lehetoseguk elnevezni a gyereket nekunk miert ne lehetne azt adni ami nekunk tetszik.
Csongornak van egy ovistarsa , valami egetrengetoen furcsa neve van, mikor eloszor hallottam nem tudtam, hogy letezik az a nev, hogy Galamb (lany nev teszem hozza). Meglepodtem kicsit de ennyi volt, nem fogom a szuloket leszolni ezert.
Enigy vagyokvele mindenki tudja mit szeretne, mi ugyvalasztottunk, hogy felnott korban es illo legyen a nevuk ennyi . :)
15#
Nem tudom mi bajuk van a Csongor névvel. Szerintem szép.
A Zsombor is tetszik. :D
Ez tényleg ízlés kérdése, kinek mi tetszik, ha minden név tetszene az embereknek az is baj lenne szerintem.
Én 5 és 2 éve szültem a fiaimat, Koppány és Miksa, megoszlottak a vélemények. Sokan leszóltak a nevük miatt, mit képzelek magamról hogy szegény gyerekkel kiszúrok.
Mindig is úgy neveltek ne érdekeljen más véleménye és így is van.
Úgy egyéniség mindenki, hogy más az ízlése. :)
22 éve az en nevem sem volt divatnev, sot sokan csúfoltak. Ma mar sok lány kapja. Ez a Lilla!
Szval minden kornak megvan a maga divatnév tábora
Igen,15-20 év múlva nekünk lesznek furcsák az akkori nevek,és a mini törzsőrmesterek,mint anyóom is,akkor is feljogosítva érzik majd magukat,hogy megmondják neked a tutit. Most is azok csinálják.
Csak hogy a második kérdésedre is válaszoljak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!