Kisgyerekes anyukák: hogyan tartjátok kordában a testsúlyotokat?
Két gyerekem van, 3.5 és 1.5 évesek (mindkettő otthon van még velem). Mellette egyetemre járok levelezőn. Háztartás, stb. Heti 2x van segítségem, ebből egyik az iskolai nap, a másik az egyik hétvégi nap. Ekkor "érem utol" magam, a háztartást, na meg tanulok. A szülések 10-10kg-t jelentettek, és nem tudom leadni. Sportoltam korábban, de most szó szerint orra esem esténként. Az ételek gyerek-barátok, sok zöldség, gyümölcs, főként csirkehús, de a mennyiségeket nehezen tartom. Észrevettem, hogy stressz esetén kajával kompenzálok.
Ti hogy csináljátok? A feszültséget mivel vezetitek le?
Milyen ételeket esztek és mennyit?
Eljarok futni, bar ha nem mennek, akkor sem hiznek semmit.
53 kg vagyok kb. 18 eves korom ota.
42/N.
Egyszeru: szenhidratszegeny etkezessel (feherlisztes dolgot elvetve eszem, vacsorara pl. soha nem eszem kenyeret, csak felvagott es zoldseg sovany sajttal).
Estenkent tv nezes kozben sulyzos edzes es legalabb 40 perc torna (evekig jartam terembe, tudom miket kell).
Kisgyerek nelkul is ezt csinaltam egyebkent. A helyes etkezes es esti napi gyakorlatok vagy futas nem kerul penzbe sem a gyerektol elvett idobe (mert mar alszik) szoval az mind a TE elhatarozasod es akaraterod. Soha nem ertettem azt aki az anyasagra hivatkozva hagyja el magat.....(nem rad ertem)
54 kilóról indult mind a két terhességem, az elsőnél 6,5 kiló jött fel, a másodiknál 5. Én a körházból már úgy jöttem ki, hogy a versenysúlyom alatt voltam. Így könnyű volt :)
Rostban gazdag ételeket fogyasztok, ha becsúszik egy csoki vagy fagyi, nem dőlök a kardomba. Heti háromszor eljárok futni, 140 négyzetmétert tartok rendben. Én délelőtt a gyerekek rendezése mellett (3 éves és 8 hónapos) csinálom a főzést és a takarítást, ebéd után a fordításaimat csinálom, majd ha felkeltek, csak az övék vagyok. A férjem fél5-kor ér haza, ilyenkor 1 órát kertészkedünk együtt, majd utána még kb fél-1 órát, aktívan kint játszunk velük. Bejövünk vacsi, kicsi szabad játék nekik, aztán fürdés, kicsi játék együtt, majd estimese és alvás. Szerintem fontos ehhez is egy jó napi rutin! Ete 8-kor kb alszanak, ilyenkor kicsit kettesben is tudunk lenni, filmezünk, beszélgetünk ilyesmi. Időnkét jön estére bébiszitter, akkor kicsit kettesben is kimozdulunk. Hetente 2 délelőtt tuti elmegyek velük valahova "csak úgy".
Egyszerűen nem kell enni
Reggel pl étvágycsökkentő chia mag
Délben két kenőmájas kifli
Vacsi pár deci főtt étel
Alváshoz étvágycsökkentő
Pár nap után szűkül a gyomor is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!