Csak a mi gyerekünk nem issza meg az ajánlott folyadékmennyiséget? Mandulaműtét után hogyan itassam?
Semmilyen fórumon nem olvastam olyat, hogy nem itta meg a gyerek a muszájlitert, de nem akarom elhinni, hogy csak mi vagyunk ezzel a problémával.
Tegnap előtt 1,4 liter, tegnap 1,5 liter ma viszont épphogy 8 dl-nél tartunk. Ha meglátja a folyékony bármit, már sír.
Tudtam, hogy nem lesz egyszerű, de erre a kínra nem számítottam?
Mandula műtét után nem gond, lányom 22 éves a héten műtötték. Első két napon talán 2-3 decit ha ivott.
Ne itasf ennyire hogy fél sír. Jégkrém formában add neki, jobb lesz :)
Nem tudom mennyi a minimum, de én 1,5 liternek is örülnék, ha meginna ennyit a lányom.
Mi fél éves kora óta szenvedünk az ivással. Most 2,5 éves, de már feladva az elveimet kap a nagy melegben szívószálas 100%-os gyümileveket (pedig tudom, hogy sűrítményből van :()
Régebben a csapos rendes almalevet megitta, de most ritkán kéri. Ő vizet iszik, ha iszik.
Pluszban annyit csalunk, hogy a tejitalát több vízzel csinálom, így megy be folyadék.
Gyümölcsöket eszik meg levest.
Várom én is az ötleteket. :)
1,5 liter?
Mekkora az a gyerek?
Összetenném a kezem a 8 dl-ért is és már a tápszert sem issza (pedig azt hígítottuk mi is).
Amikor legutóbb kórházban voltunk (16 hónapos korában) nekünk is 1,2 lett volna az ajánlott.
Most mindjárt 2, de csak egyre romlik. Ma 7 dl volt csak, s ebből csak 1 dl víz. A többi gyümölcspüré, gyümölcslé, krémleves (csak a krémleves csúszik, a "vizesebb" nem).
*a linken legalul van a táblázat
1,5 l 15 évesnek javasolt..
Nekem 14 evesen vettek ki a mandulam.
Elso par nap,csak jo hideg vizet ittam.
Nem tudom hany eves,esetleg szivoszallal?
Vagy csinalj limonadet,fagyaszd le muanyag poharban egy palcikaval.azt nyalogathatja.a semminel az is tobb.
En ezt fosos,hanyosnal szoktam a gyerekeimnek.
De szerintem sem keves az a 8dl.annyira nem,hogy ebbol baja legyen abban a par napban mig nehezen nyel.
Durva torokgyuszinal mi felnottek sem szivesen iszunk,eszunk.es a mandulamutet az 10x durvabb....
5-ös, családinet nem hiteles forrás. Eleve testsúly és nem korfüggő.
folyadékszükséglet
1-10kg 100ml/kg
11-20kg +50ml/kg minden 10.kg utáni kg-ra
20kg felett 1500ml+20ml/kg minden 20.kg utáni kg-ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!