Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól lehet a...

Hány éves kortól lehet a gyereknek telefont venni? Mi lehet az ajánlott kor?

Figyelt kérdés
8 éves lány és nyaggat a telefonért, mondtam neki majd ha felsős lesz. :)
2016. dec. 7. 20:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
41%

jogszabályilag 7 év 4 hónaptól lehet szal akkor neki vehetsz már.

de miért nem akarsz? ma már ez nem egy luxus hanem egy kellék ami nagyon hasznos is lehet olykor ...

2016. dec. 7. 20:13
 2/16 anonim ***** válasza:
46%
Kb. pont ennyi volt tesóm gyereke mikor karira a nagyanyja (anyám) vásárolt neki egy Nokia 1600-ost, abban a hitben, hogy egyszerű telefon, tanulgat rajta és ha esetleg kárt is tesz benne nem egy nagy érvágás. Szinte soha nem használta a "gyerek" ugyanis egy ennél komolyabbat kapott, kamera mi egyéb funkcióval otthon.
2016. dec. 7. 20:14
 3/16 anonim ***** válasza:
58%
Vennék neki de csak egy alaptelót,nem okostelefont(arra még semmi szüksége).
2016. dec. 7. 20:15
 4/16 anonim ***** válasza:
67%
11-12 eves kor korul.
2016. dec. 7. 20:21
 5/16 anonim ***** válasza:
71%
én úgy gondolom, és szerencsére a férjem is, hogy ahogy egyedül (is) jön megy, pl iskolába, akkor legyen nála telefon. de alap telefont, nem több tízezres, csak hogy eltudjon érni vagy mi tudjuk hívni ha szükséges. ha ez első osztályban már szükséges akkor akkor fog kapni telefont. nem kötjük korhoz.
2016. dec. 7. 20:45
 6/16 anonim ***** válasza:
25%
igazából mia gond nincs rá keret? mert onnan h suliba jár nemárt...
2016. dec. 7. 21:15
 7/16 anonim ***** válasza:
77%

9 évesen kapott egy közép árkategóriás okostelefont. 40 ezer forint volt, tokkal fóliával együtt. Havi 3400ft os előfizetéssel.

Minden nap viszi magával az iskolába sosem volt rá panasz. Idén kétszer hívott fel szünetekben, mindkétszer rosszul volt. Biztonságot jelent neki, bármi gond van felhívhat.

Sajnos nálunk szinte minden gyereknek van okostelefonja tabletje, kinézuk azt akinek nincs.

2016. dec. 7. 22:44
 8/16 anonim ***** válasza:
33%
4 éves korakörül kapott. Miért ne lehetne okostelefonja? Ez ma az élet része.
2016. dec. 7. 23:29
 9/16 anonim ***** válasza:
87%

4 évesnek telefon? Te nem vagy normális!

Lányom 8 évesen kapott születésnapjára egy olcsóbb okostelefont. Drágát nem akartam mert egyrészt semmi szükség a fölösleges funkciókra, telefonálni, sms-t írni, játszani teljesen jó. Másrészt nem tudtam mennyire fog rá vigyázni. Szívem szerint vártam volna még 2 évet, de nyaggatott érte. Anno általános iskolai ballagásomra kaptam és nem vagyok egy őskövület. (30N)

2016. dec. 8. 04:33
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
8 évesnek én már vennék olyan telefont, amin ha baj van fel tud hívni. Okostelefont majd felsőben. Én is 8 évesen kaptam az első téglafonom, előbb nem vennék neki. Bár az én gyerekem még pici, kitudja pár év múlva mi lesz a módi. Már most is látok 4 éveseket okostelefonnal rohangálni...
2016. dec. 8. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!