Szerintetek jól teszi, aki ma 30-asként a gondtalan életet választja a gyerekkel való küszködés helyett? Megbánja később?
Ha tudatos szülő vagy, akkor nem küszködés.
Utazni lehet gyerekkel is, mozizni, színházba menni amikor a gyerek a nagyinál van, könyvet olvasni, mikor alszik.
Egy gyereket semmilyen hobbi nem pótol.
Szerintem is inkább embertipustól függ.
De én úgy gondolom hogy aki nem szült, nincs gyereke az nem is tudhatja hogy milyen gyönyörűségről marad/maradt le.Én nem voltam soha oda a kisgyerekekért.Miután megszületett a kislányom 28 éves koromban, és eltelet egy kis idő, utána gondolkoztam el azon hogy ezt már sokkal korábban meg kellett volna tenni!
10:51-nek tök igaza van. én 28 és 37 évesen szültem, és semmit nem bánta meg. nagy 10 éves, kicsi 14 hónapos
nem érzem küzsködésnek, egy más élet, de attól még jó.
Most pl netezek a 2 gyerek és a párom alszik, aztán sorozatot fogok nézni a gépen.
Jövő héten koncertre megyünk, utána lazulni.
Viszont van 2 hugom 32 évesek és szerintem nekik nem lesz gyerekük, sajnálom őket, hogy nem lesz senki, aki rájuk nyitja majd az ajtót rajtam kívül.
30-asként az ember már nem annyira fiatal. Persze, nyilván fiatalnak tekinthető, de gondolj csak bele: ha pont 30 vagy, amikor szülsz, mire a gyereked leérettségizik, már majdnem 50 leszel. Ha a gyereked is 30 lesz, amikor gyereke születik, már 60 évesen, lehet, hogy reumásan, lábfájással, bottal sántikálva várod az unokádat... És ha ezt még későbbre tolod ki, még idősebb leszel, és ki tudja milyen öregkor vár az emberre. Azért az ember az unokáit még szeretné jó erőben, fiatalosan nevelgetni.
(Egy 30-as anyuka vagyok, aki éppen nemrég szembesült azzal, hogy milyen jól tette, hogy a 20-as évei végén szült. A régi iskolatársaimon, osztálytársaimon azt látom, hogy igenis, már megbánták, hogy nem léptek régebben a tettek mezejére. Persze ehhez stabil párkapcsolat és körülmények is kellenek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!