Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tartjátok durvának, mikor...

Nem tartjátok durvának, mikor valaki a sterilizálást választja védekezésként?

Figyelt kérdés

Volt ma egy kérdés arról hogy ki hogyan védekezik, és az egyik válaszoló nagyon ledöbbentett. Műtétileg tette meddővé magát!!! Mikor annyi nő szenved attól hogy meddő, ő meg fizet is érte?? Annyi fogamzásgátló módszer van ami nem ilyen drasztikus. Ezt már nem tudja visszacsinálni. És ha a férje elhagyja mert más nő tud neki szülni ő meg nem?? És ő az új kapcsolatában se tudna..

Ti mit szóltok ehhez?

2011. máj. 3. 13:55
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
A körülményektől függ. Olyan családban, ahol már van néhány gyerek, anyuka 40 felé közelít, miért ne? Sokkal felszabadultabbak lesznek utána. A fogamzásgátló módszerekről meg annyit, hogy nem 100%-osak.
2011. máj. 3. 13:58
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mert biztos, hogy nagyon is átgondolja, aki ezt választja, és tisztában van vele, hogy mik a következmények. Olyan nők választják ezt, akik már nem szeretnének gyereket, valószínű a férjük sem akar több közös gyereket, és így nem stresszelnek az esetleges nem kívánt terhességtől. Mert ugye egy nő két dologért mindent megtesz: hogy legyen,vagy ne legyen éppen gyereke...
2011. máj. 3. 14:04
 3/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy hány éves lehet az általad említett hölgy, de ha ő így tartja ezt jónak, akkor az a saját döntése. Lehet, hogy ő pl. nem tudja magát elképzelni családanyaként, ezért választotta a meddőséget.

Sajnos sokan vannak, akik meddők vagy nagyon-nagyon nehezen jön össze nekik egy bébi, de ezek a dolgok is sok mindentől függenek.

Az, hogy a párja/férje elhagyja-e amiatt, mert ő gyereket akar és más nő ezt megadja neki .. hmm, nos, valószínűleg a párjával/férjével ezt megbeszélték.

Nekem jó pár ismerősöm van, aki nem akar gyermeket, mert neki többet jelent a karrierje, vagy egyszerűen nem viszi rá a 'sors', hogy betudja vállalni a babát.

És van olyan pár ismerősöm is, akik egyáltalán nem szerettek volna gyereket sosem. Nekik ez így jó, saját döntésük. Tiszteletben kell ezt is tartani :]

2011. máj. 3. 14:04
 4/33 anonim ***** válasza:
20%
Valóban durván hangzik. Viszont igaza van előttem szólónak, nem tudjuk a körülményt. Az tény, hogy szerintem is ez a nőiesség valamilyen szintű eldobása.
2011. máj. 3. 14:06
 5/33 anonim ***** válasza:
53%
A magam részéről el se tudom képzelni, hogy ilyet tegyek, két gyerekem van, de szeretnék még többet. Viszont azt gondolom, hogy aki annyira nem akar gyereket, hogy simán rászánja magát egy ilyen műtétre, annak jobb is, ha nem sikerül véletlenül. Az abortuszt ugyanis nagyon nem tartom elfogadhatónak, azok viszont, akik semmiképp nem akarnak gyereket, bizony úgyis elvetetnék. Inkább legyen meddő, mint megöljön egy életet!
2011. máj. 3. 14:07
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam az a másik kérdésnél, aki ezt válaszolta, de nem gondoltam volna, hogy ezen ennyire kiakadsz. :)

De szívesen leírom a körülményeket a kedélyek csillapítása végett.

34 éves vagyok és 4 gyermekem van. Az első terhességem egyáltalán nem volt tervezett, olyannyira nem, hogy fogamzásgátlót szedtem, és mégis terhes lettem mellette (méghozzá ikrekkel). Természetesen megtartottuk őket, hiszen 29 éves voltam már, stabil volt a kapcsolatunk is és az anyagi körülményeink is. Úgy döntöttünk, hogy még egy babát bevállalunk, míg kicsik a fiaim, hogy egyszerre letudjam az itthonlétet és aztán mehessek vissza végleg dolgozni, mert nagyon érdekes munkám és szép karrierem van, volt. Két év korkülönbséggel meg is született a lányom. Itt a tervezettek szerint szerettük volna befejezni, úgyhogy visszaálltam a gyógyszerre (előtte volt már spirálom, azt egészségügyi okok miatt nem választottuk újra). Fél év múlva MEGINT teherbe estem, megint gyógyszer mellett. Így lett négy gyerekem, akiket egyébként imádok, de többet tényleg nem szeretnénk.

Hát ezért döntöttünk emellett a drasztikus módszer mellett. :) Ha a férjem egyszer elhagy, az biztosan nem azért lesz, mert nem szülök neki, és én sem szívesen szenvednék végig még egy terhességet.

2011. máj. 3. 14:22
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Sajat szive joga eldonteni, ezen nem kell megdobbeni. Ha esetleg megbanja, akkor is O fogja banni, az o gondja lesz. (Mellesleg nekem van ismerosom, aki kert petevezetek elkotest, egy gyermeke volt ugyan, viszont nagyon-nagyon fiatalon szulte. Amikor a holgy 34 eves volt, akkor a lanya mar 17, esze agaban sem volt meg egy gyermeket szulni. Mindenfele problemai voltak a fogamzasgatlassal (spiralt nem birta, ovszert a ferje nem akart, a pharmatexben nem bizott, hormonalis keszitmenyt nem szedhetett, mert errendszeri baja volt), igy elkottette magat. Nem szoltam bele a dolgaba, atgondolt dontes volt, megindokolta korrekten.

Egy ev nem telt el es elvaltak a ferjevel 17 ev utan hirtelen. Jott az uj szerelem, 35 eves gyermektelen ferfi. Ket eve voltak egyutt, amikor ugy dontottek, hogy babat vallalnak.

Lombik programmal sikerult, az elso beultetes sikeres volt. Sot, vallaltak szinten lombikkal meg egy babat gyorsan, ket ev sincs a korkulonbseg.

Akkor sem hibaztatom, mert az o teste volt. Nyilvan utolag maskeppen dontott volna, ha ezt tudja, de nem tudta, ez van.

Egyebkent en jelenleg nem vallalnam, 28 eves vagyok, 2 gyermekem van. Szeretnenk meg egy kesoi babat kb 10 ev mulva. En ugy gondolom, hogy maximum 40 eves koromig szeretnek gyermeket vallalni. Azutan siman sterilizaltatnam magam, ha gond lenne a kulonbozo fogamzasgatlo modszerekkel. En nem akarok meg veletlenul sem 45 evesen szulni.

2011. máj. 3. 14:40
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Én is szívesen megcsináltatnám, ha a körülményeim engedik, meg is fogom. 28 éves vagyok, 7 éve házas, 3 gyerek anyukája. Van egy 33 hónapos lányom, egy 19 hónapos fiam és egy 3 hetes lányom. Kettőt szerettünk volna, kis korkülönbséggel. Mit mondjak, még csak gondolatig jutottunk el, már kopogtatott a gólya. A harmadiknál egyetlen egyszer nem védekeztünk (óvszerrel). Jó dolog a gyógyszer, kár, hogy annyi mellékhatása van. Jó dolog az óvszer, kár, hogy elveszi az együttlét romantikáját. A spiráltól nem egy ismerősöm szenved, ráadásul sokan teherbe is estek mellette. Hogy mi lenne, ha elhagyna a férjem? Épp elég nagy gond lenne, a három gyerekemet felnevelni, nem szívesen gyártanék még hozzájuk plusz. Nos, kövezzenek meg, nekem éppen elég volt három babát kihordanom, megszülnöm. A testem három év alatt, háromszor teljesítette ezt a feladatot. A lelkem még jó formán az elsőt is alig-alig fogta fel, nem hogy a hármat. Soha nem lennék képes abortuszra menni, talán csak akkor, ha a baba beteg lenne, és ki tud még más ennyire biztos fogamzásgátlást?
2011. máj. 3. 14:51
 9/33 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Főleg ilyen és ehhez hasonló helyzetekben nem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2011. máj. 3. 14:56
 10/33 anonim ***** válasza:
100%

Én MEG FOGOM CSINÁLTATNI a következő szülés után. 35 elmúltam, még egy babám lehet, aztán kifújt. :( Az első terhességem is nagyon veszélyes volt, végül császár lett, és a doki azt mondta, ha szeretnék még egyet, min. 2 év teljen el a két terhesség között. És mindenképpen alapos vizsgálat lesz szükséges ahhoz előtte még így is, hogy egyáltalán ki tudok-e hordani még egy babát.

Ha lesz még egy, akkor a második is tuti császár lesz, ezt előre közölték, és egyúttal kérni fogom a meddővé tételemet is. Egyrészt éveken keresztül költhetnék fogamzásgátló tablettára, vagy akármire, másrészt meg csak kockáztatnám az én testi épségemet is. Akkor nem egyszerűbb elköttetni magam, ha úgysem lehet és nem is akarok több gyereket.

És különben is, már megbocsáss, de ki vagy te, hogy mások felett ítélkezz???

2011. máj. 3. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!