Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tartjátok durvának, mikor...

Nem tartjátok durvának, mikor valaki a sterilizálást választja védekezésként?

Figyelt kérdés

Volt ma egy kérdés arról hogy ki hogyan védekezik, és az egyik válaszoló nagyon ledöbbentett. Műtétileg tette meddővé magát!!! Mikor annyi nő szenved attól hogy meddő, ő meg fizet is érte?? Annyi fogamzásgátló módszer van ami nem ilyen drasztikus. Ezt már nem tudja visszacsinálni. És ha a férje elhagyja mert más nő tud neki szülni ő meg nem?? És ő az új kapcsolatában se tudna..

Ti mit szóltok ehhez?

2011. máj. 3. 13:55
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

14:22: örülök hogy idetaláltál és reagáltál.

Értem én hogy négy gyereked van, de a természetet nem lehet befolyásolni, a gyerek áldás!! Gondolj bele hogy eshet egy meddő nőnek, ha megtudja, hogy neked megadatott a bőséges gyermekáldás (ráadásul ha gyógyszer mellett kétszer is, az nem lehet véletlen!), és utána meddővé tetted magad. Ez önzőség.

Még ha rossz körülmények között élnétek érteném, de így, hogy LEÍROD, hogy jó anyagi helyzetetek van..elférne a gyerek nem?? De neked fontosabb a karrier, meg van a véleményem az ilyen "anyákról"...

2011. máj. 3. 15:15
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te nem vagy normális, most már ez a véleményem.
2011. máj. 3. 15:18
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Mi 2 gyereket terveztünk.Van egy 12éves fiam,és egy 2,5éves kislányom. Pont mentem volna vissza dolgozni mikor kiderült,hogy babát várok. Nem terveztük,császár volt mindkettő. Nagyon abortusz ellenes vagyok,és hát ha a sors még 1 gyereket bízott ránk,hát akkor legyen :) 3császár lesz,az orvosom felajánlotta,a művi meddővé tételt,én meg el is fogadtam!(3.császár után pedig ingyenes) Tudom,hogy több gyereket nem tudnánk bevállalni,így sem lesz könnyű....

Én megértem azt aki ezt a "védekezést" választja,valószínű nem olyan akarja magát meddővé tetetni akinek még nincs gyereke...

2011. máj. 3. 15:20
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok, és a kommented kiverte a biztosítékot nálam!

Hadd döntse már el mindenki, hogy neki mi a jó! Ha valaki nem akar több gyereket, akkor nem akar, és ha kedve tartja, meddővé teteti magát! Kinek mi köze ehhez a férjén kívül?! Miért legyen ő tekintettel a meddők lelki világára, nem értem... ő és én is termékenyek vagyunk, akkor szégyelljük magunkat, mert másnak nem lehet gyereke? Én nagyon sajnálom a meddő párokat, de amit te írtál, az már túlmegy ez bizonyos határon...

2011. máj. 3. 15:20
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
És tényleg így gondolod, hogy akkor ötven x éves koráig, amíg csak van peteérése, szüljön egyfolytában, mert a "gyermek áldás"???
2011. máj. 3. 15:21
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát, kedves kérdező... Mégis hogyan vélekedhetsz így? Te azt akarod, hogy ő szüljön neked gyereket? Vagy bárkinek aki meddő??? Miről beszélsz egyáltalán?
2011. máj. 3. 15:28
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok a 14:22-es...

Hát tényleg döbbenet, hogy ezt váltja ki belőled a válaszom arra az egyszerű kérdésre, hogy több gyerek után hogyan védekezünk.

Én nem tudok gyereket szülni a meddő nőknek. Sajnálom őket, együttérzek velük, de segíteni nem tudok rajtuk.

Ahhoz meg nem sok jogod van, hogy az én pénztárcámban turkálj. Igen, jól élünk, nem vágna minket földhöz ötödik vagy hatodik gyerek, de engedelmeddel én inkább törekednék a minőségre, mint a mennyiségre, ha érted..

2011. máj. 3. 15:41
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Most ne haragudj, de ennyi erovel soha ne vagassam le a hajam az eletben, mert dus es vastagszalu, masnak meg gyengebb minosegu jut es huh, de milyen szarul eshet neki, hogy o minden csodaszert kiprobal, hogy dusabb legyen, nekem meg a termeszet megadta es bunko vagyok, amiert nem novesztem 3 meteresre???

Most mi kulonbseg van ilyen szempontbol a fogamzasgatlas es a sterilizalas kozott?

Foleg, ha mar szultunk 3-4 gyermeket es nem akarunk tobbet. Tehat mindkettovel bunt kovetek el es en vagyok a bunko, mert nem szulok evente egyet 20 es 40 eves korom kozott csak azert, mert masnak nem lehet?

En egyaltalan nem ertem, hogy ez milyen hozzaallas.

Sajnalom, ha valakinek nem lehet gyereke, sajnalom, ha nehezen jon ossze, ha lehetosegem lehetne ra, akkor segitenek nekik, mert nekem (eddig) konnyen sikerultek.

De ne akarja mar egy gyermektelen no azt nekem megmondani, hogy vedekezzek-e, vagy szuljek-e meg 40 eves korom utan, vagy elkottethetem magam...

Meg amugy se.

Hitlernek volt egy ilyen elkepzelese, de neki sem jott ossze, szoval nem kellene ezzel probalkozni.

2011. máj. 3. 15:51
 19/33 A kérdező kommentje:

Megértem ha valaki 40-en felül már inkább nem kockáztat mert beteg lehet a babája de az illető akire kiakadtam 34 éves!! Más ekkor kezdi a családalapítást! És el kéne gondolkodni azon hogy ha kétszer is terhes maradt gyógyszerszedés ellenére akkor az nem véletlen és talán erre lenne hivatott hisz pénze is van hogy eltartsa és felnevelje a gyerekeket.

Önzőség a karrier mögé bújni meg arra hivatkozni hogy van már 3-4. Nem mondom hogy a gumi, gyógyszer olyan jó de ott legalább megfordítható a folyamat. Ha Isten azt akarja hogy szüljünk akkor nem lehet ellene cselekedni.

Hogy tudsz majd a gyerekeid szemébe nézni ha megkérdezik miért nem lett több testvérük?

2011. máj. 3. 16:37
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozik neked magyarázattal, hogy miért nem hoz össze egy focicsapatot. Esküszöm, hogy te nem vagy normális...
2011. máj. 3. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!