HPV oltás igen vagy nem?
18 vagyok,és komoly dilemma,hogy beadassam-e magamnak.
Még nem élek szexuális életet,így ez nem akadály,viszont nem sokáig lesz már így.
Eddig azért nem kaptam meg az oltást,mert anyukám nagyon ellenzi,így ez nagy dilemma számomra.
Egyrészt nagyon sokan támogatják az oltást,sok olyan szervezet kampányol vele,aminek a munkásságát tisztelem,viszont anyukám véleménye is nyilván még döntő számomra,aki határozottan ellenzi és el akar tőle ijeszteni.
Anyukák,nők,adnátok tanácsot?
Év elején műtöttek, a szövettan szerint "súlyos rákmegelőző állapottal", HPV okozta. Pedig évente járok szűrésre, de ha pár hónapot csúszok, most csúnya vége lett volna.
A lányomat oltani fogom mindenképpen.
"Az én saját véleményem a saját "kutatómunkám" után,hogy szeretném megkapni az oltást" - akkor adasd be, a te életed, a te döntésed, a te felelősséged. Csak az ne tartson vissza, hogy anyukád hogy vélekedik erről.
El kell fogadni, hogy a HPV oltás nagyon megosztó dolog, mert az előnyei mellett van esély jelentős mellékhatásokra is, ezért én mint kötelező oltást ellenezném, és anyaként a gyerekemre bíznám a döntést!
Engem nem izgatott a dolog különösebben, de amikor még egészen új volt itthon ez az oltás, gondoltam, legyen - de épp a 2. oltás után haltak meg páran Nyugat-Európában, és anyám annyira megijedt miatta, hogy bár azt gondoltam, ha kettőtől nem lett semmi bajom, nem halnék meg a harmadiktól sem, végül félbe maradt.
Egy ideig kicsit bántam, de minél többet olvasok róla, annál több a kérdőjel bennem. Az én oltásom lassan elévült, de jelenleg nem tervezem újraoltatni magam, sőt, az esetleges hosszútávú mellékhatások fényében kicsit bánom is már, hogy anno belevágtam.
De te tudod, ha te bízol benne, akkor adasd be!
HPVs vagyok.
Bármilyen vírust elkapok (pl nátha) újra fellángol, létezni is fáj olyankor.
Az első pasimtól kaptam el, mikor áttértünk a fogamzásgátlóra. Nem tudta, hogy hordozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!