HPV oltás igen vagy nem?
18 vagyok,és komoly dilemma,hogy beadassam-e magamnak.
Még nem élek szexuális életet,így ez nem akadály,viszont nem sokáig lesz már így.
Eddig azért nem kaptam meg az oltást,mert anyukám nagyon ellenzi,így ez nagy dilemma számomra.
Egyrészt nagyon sokan támogatják az oltást,sok olyan szervezet kampányol vele,aminek a munkásságát tisztelem,viszont anyukám véleménye is nyilván még döntő számomra,aki határozottan ellenzi és el akar tőle ijeszteni.
Anyukák,nők,adnátok tanácsot?
7-es.
Nem szeretnélek megsérteni,de 18 évesen van annyi eszem,hogy nem "Világ helyzete" és hasonló konteó oldalakról tájékozódom.
Ez kb olyan,mintha valaki a kurucinfóról tanulna történelmet,ahol tagadják a Holokausztot.
Inkább ezt olvasd,ha érdekel a hatóanyag és az ezzel kapcsolatos jelenleg elérhető adatok:
11,
Az én saját véleményem a saját "kutatómunkám" után,hogy szeretném megkapni az oltást.
Egyedül azért nem léptem még,mert anyukám nagyon ellenzi.
Ezért írtam ki a kérdést...
Én meg azt nem fogom megérteni miért evidens hogy sz.r anya az aki nem fizet ki 90 rugót 1%ért.
És akkor ott van az agyhártya gyulladás, meg ezerféle oltás.Csak fél miskát el lehet tapsolni 1%ért.
Akinek van rá pénze az oltassa be, de ne legyen már evidencia ez az egész. Aki meg ke meri írni a tényeket az ne legyen már ezért sz.rházi. Mert bizony az oltás nem véd a ráktól. Legnagyobb mellékhatása, hogy az oltottak nem járnak szűrésre mert azt hiszik nem kell. Remélem az is evidens hogy amint 18 a gyerek irány a nődoki első vizitre. Mert döbbenetes, hogy egyeseket terhesség elején lát először nőgyógyász de oltani azt kell minden ellen. Remélem anyajegyszűrésre és fogorvoshoz is rendszeresen járnak az oltáspártiak!
14,Rossz napod volt?
Értem,hogy problémáid vannak,és remélem minél előbb rendeződik az életed,de ez a kirohanás teljesen felesleges és indokolatlan volt.Maximum egy értelmetlen vitát tudsz vele kirobbantani.
1,18 évesen már bőven lehet diákmunkázni,dolgozni,nem a szülőnek kell fizetni.
2,Jelenleg a fiatal lányoknak ingyenes az oltás
3,Az hogy járunk e szűrésre vagy sem a szocializációnkon,a mentalitáson múlik,nem az oltáson.
4,Nődokihoz az első szexuális együttlét után érdemes elmenni rutin ellenőrzésre,előbb meg nyilván akkor ha panaszod van.
5,Akinek gond van a fogával az nyilván elmegy fogorvoshoz,körzetinél ingyenes az ellenőrzés és minden fogmegtartó kezelés,még a fogkőleszedés is.Ezt sokan igénybe is veszik,nem értem ez miért probléma.
"Az oltás NEM véd a méhnyakráktól!Pár százalékkal csökkenheti az esélyét.
"
Az a pár százalék egész pontosan 90% a kilenc komponensű vakcinával. Azt pedig még nem lehet pontosan tudni, hogy meddig véd. Ha lányom lenne, biztosan beadatnám.
Nem !
Nem vagyok oltás ellenes de a hpv egy pénz lehúzás. 1% esély az semmi
Egyik gyerek sem kapta meg a családban.
Ellene igazából nem szól konkrét érv, szóval ha te így jobban érzed magad, akkor én mindenképp az oltás mellett lennék.
Ugyanakkor az oltás nem pótolja a rendszeres szűrővizsgálatokat. Bár nem is mondtál ilyet, de azért az elég ijesztő, hogy anyukád szűrésellenes, ilyet még nem is hallottam...
Illetve még felmerült itt egy olyan is vmelyik válaszolónál, hogy eddig egyszer volt "szükség" szűrésre 40 év alatt. Ott is komoly gond van a fejben. Nem, szűrésre nem akkor megyünk, amikor vkiről mi kitaláljuk, hogy "kockázatos volt" vagyis nem csak akkor. Kezdjük ott, hogy vmiféle hpv fertőzésen kis túlzással szinte mindenki átmegy, hosszú lappangási idő, lehet hogy vki csak hordozó, szóval azt hogy ki hpvs szemre meg nem mondod senkiről, általában az se tudja, aki épp az.
Szóval méhnyakrákszűrésre nem 40 évente egyszer kell elmenni, hanem ÉVENTE!
19,
Köszönöm a választ.
Bennem soha fel se merült,hogy ez pótolná a szűrést,sőt ismerősi körben sem találkoztam ilyen véleménnyel azoktól,akik megkapták.
Fura is számomra,hogy sokan ezt hozták fel ellenpéldának.
Anyukám hozzáállása a szűréshez nem tudom mennyire fura.
Ő már a 60 fele megy(kései gyerek vagyok),és az ő korosztálya és mamám korosztálya elég szkeptikusak ilyen tekintetben.
Ami nekem és a fiatalabb generációknak evidens az nekik enyhe túlzással ördögtől való.
Mamám pl azon az állásponton van,hogy a szűréstől leszel rákos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!