HPV oltás igen vagy nem?
18 vagyok,és komoly dilemma,hogy beadassam-e magamnak.
Még nem élek szexuális életet,így ez nem akadály,viszont nem sokáig lesz már így.
Eddig azért nem kaptam meg az oltást,mert anyukám nagyon ellenzi,így ez nagy dilemma számomra.
Egyrészt nagyon sokan támogatják az oltást,sok olyan szervezet kampányol vele,aminek a munkásságát tisztelem,viszont anyukám véleménye is nyilván még döntő számomra,aki határozottan ellenzi és el akar tőle ijeszteni.
Anyukák,nők,adnátok tanácsot?
Én feleslegesnek tartom.
Rákot nem csak HPV okozhat és nem csak az ami az oltásban van. Rengeteg HPV vírustörzs van ebből 2re jó az oltás, de ezek sem okoznak minden esetben rákot.Ez sok esetben egy spontán gyógyuló fertőzés, perzisztálva okozhat gondot.
A rendszeres szűrés ezerszer többet ér! Ezen kívül fontos a jó immunrendszer és az, hogy felelős szexuális életet eljen az ember.
Ha ingyen hozzájutsz beadathatod amúgy nem fizetnék érte hanem eljárnék szűrésre ahogy teszem is.
Az oltás NEM véd a méhnyakráktól!Pár százalékkal csökkenheti az esélyét.
Olvasd el annak labornak a weboldalát, amelyiknek az OEP-pel szerződése van!
Ez alapján - és más források alapján is - a HPV egy jövő-menő vírus, mint az influenza vírus. Rengeteg fajtája van, és némelyik okozhat méhnyakrákot ha az immunrendszered épp olyan állapotban van.
Én inkább szűrésre "járok", eddig egyszer volt rá szükség a 40 év alatt kockázatos nemi partner gyanúja miatt, és negatív lett.
Az oltás 3-5 évig biztosít védettséget és 90 000 Ft-ba kerül, háromszori oltás.
Sokkal nagyobb tortúra, mint elmenni STD-szűrésre, ha valóban aktuális lesz.
És a youtube-on nézz videókat, milyen mellékhatásai vannak...
https://www.youtube.com/results?search_query=hpv+mell%C3%A9k..
Én ezt sose fogom megérteni... oké, más is okozhat rákot, de ha csak 1%al csökkented a kockázatát annak, hogy a gyereked rákos legyen, az nem éri meg a pénzt???
Anyukád miért ellenzi, erre azért kíváncsi lennék. Én azt mondom adasd be. Adja az isten, hogy sose legyen rá szükség (amit ugye nem fogsz megtudni), de ha kialakul, csak az lesz a fejedben, hogy mi lett volna, ha beadatod.
4,Igazad van,viszont itt nem csak a rákról van szó.
Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban,hogy ez majd teljesen megvéd a ráktól viszont azzal kapcsolatban sem,hogy a HPV egy gyorsan magától gyógyuló fertőzés.
Nagyon sok kellemetlen tünetet tud okozni ez a 4 törzs(meg igazából a többi is),pl vírusos szemölcsöt,különböző gyulladásokat,amik a hüvelyre és a végbél nyílásra terjedhetnek ki,kellemetlen,enyhén gennyes folyást,felmaródott bőrt,rosszabb esetben jóindulatú kinövéseket stb( [link] már csak ezeket kivédhetném megérné,ezért gondolkodom rajta.
5,
Azt mondja,hogy nem ismerik az orvosok a pontos hatását,túl új,ki tudja milyen betegséget okozhat,van olyan,aki meghalt tőle,előfordulhat hogy én is meghalok tőle,nem ér semmit stb..
De anyukám nagyon szkeptikus.
Sima rákszűrésre se jár,mert szerinte az is káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!