Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom szeretné, én nem. Mit...

A párom szeretné, én nem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyszerű a képlet: a férjem szeretne babát, én viszont nem. Soha nem voltam az a nő, aki mindig is anya akart volna lenni, soha nem vágytam gyerekre, jelenleg sem szeretnék, mondhatni egyáltalán nem akarok. Különösebb oka nincs, egyszerűen nem szeretnék, nem érzem halványan sem. Viszont a párom néha mondja, hogy szeretne. Ilyen helyzetben mégis mit lehet tenni?

A házasságunk nagyon jó, annyira kerek ez így nekem, minden olyan jó. Nem akarom, hogy ebből gondok legyenek kettőnk közt. Volt már valaki ilyen helyzetben?

33N

2017. máj. 7. 14:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

Olyat ismerek ahol hosszú évek próbálkozása után derült ki hogy a nőnek nem lehet gyereke, pedig mindketten nagyon szetettek volna. A férfi mindenképpen saját gyereket akart és ez erősebb volt annál minthogy beletörődjön a dologba vagy az örökbe fogadást elfogadja. Megelégelte és inkább elvált, elvett egy másik nőt aki szült neki 2 gyereket, a nő pedig összejött egy elvált férfival akinek már volt egy fia és elfogadta a nőt ahogy van.

Ez kb 20 éve volt

Szerintem csak abban reménykedhetsz hogy a te férjed téged akar jobban!

Itt mindenképpen ultimátumot kell adni

2017. máj. 7. 15:21
 12/18 anonim ***** válasza:
34%
És az nem opció hogy egy nagyobb (8-10) éves gyereket örökbe fogadjatok? Tudom buta ötlet, de hátha.
2017. máj. 7. 15:23
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

A házasságotok nagyon jó most. De bármennyire szeret is a férjed, negyven körül mégis nagy eséllyel lemondana a házasságotokról, hogy gyereke lehessen. Vagy boldogtalan lenne egy életre. Attól még így van, hogy ezt te most el sem tudod képzelni.

Ha becsúszna a gyerek, te mit tennél?

2017. máj. 7. 15:24
 14/18 anonim ***** válasza:
40%
Még pár év, és hiába gondolod meg magad, többé nem szülhetsz. Ha a saját lányom gondolkodna így, javasolnám neki, hogy keressen fel egy pszichológust, és beszélje át vele, mi lehet a háttérben, ami miatt így döntött. Vizsgálja meg minél több oldalról a kérdést, és legyen halálosan biztos magában. A férjed apa lehet akár 10-20 év múlva is, de előtted le fog zárulni az anyaság lehetősége. Természetesen jogod van hozzá hogy ne legyen gyereked, sőt, ha valóban nem akarsz, mindenkinek jobb, ha tényleg nem szülsz.
2017. máj. 7. 15:44
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
A barátnőm ugyanebben a szituban szült, épp 33 évesen. Mondjuk ő mindig tudta, hogy muszáj lesz, mert a férje akar, ezzel a tudattal ment hozzá, hogy ha őt akarja, szülnie kell. Nála szerencsésen végeződött, a terhesség hírét még vegyes érzelmekkel fogadta, de aztán átfordult a dolog. Most 2 éves a kislány, imád anya lenni, kicsit talán túlzottan is, másról sem tud beszélni, de nem ez a lényeg. Szóval nála jól jött ki, de semmi garancia rá, hogy veled is ez történne. Vagy szülsz, és reméled, hogy változik benned ez a dolog, vagy nem, és számolsz azzal, hogy a férjed egyszer lehet, hogy elhagy emiatt.
2017. máj. 7. 17:07
 16/18 anonim ***** válasza:
73%

Neked kerek, a párodnak meg nem...

2 lehetőség van:

- a válás vagy

- valaki enged, de az nem lesz boldog, következménye: válás.

Normális ember ilyen helyzetben nem házasodik, és ez vonatkozik mindkettőtökre.

2017. máj. 7. 17:28
 17/18 anonim ***** válasza:
70%
Nekem nem egyértelmű, hogy tudja-e a férjed, hogy te nem akarod. Ha nem tudja, mondd el, másképp nem megy. Aztán meg kell beszélni, mi lesz, ennyi. Ha így is elfogadja, akkor jó, ha nem, akkor lesz gond. De ha adtok egy kis időt, talán te is meggondolod magad, mert ki tudja, 4-5 év múlva talán teljsen másképp fogod gondolni. Sok ismerősöm gondolta meg magát. De mindenképp légy vele most őszinte.
2017. máj. 7. 17:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Válás bármikor lehet a legjobb kapcsolatból - gyerekkel vagy gyerek nélkül. Ezzel felesleges riogatni a kérdezőt.

Kb. annyi idős lehettem, mint te, amikor ugyanebbe a helyzetbe kerültem. Végül hosszas gondolkodás és információgyűjtés után teljesen egyértelművé vált, hogy kizárt, hogy én valaha is gyereket vállaljak. Sajnos a másik fél még akkor is erőltette volna (kilépni nem akart) így én szakítottam. Képtelen volt megérteni, miért.

2 évre rá én is, ő is új kapcsolatban volt, sőt, született egy kislánya... megkapta amit akart. Majd nem sokára már el is vált... néha látja a gyereket, fizeti a gyerektartást, anyuka meg egyedül neveli.

Én pedig 7 éve élek boldog házasságban. Gyerek nélkül.

2017. máj. 13. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!