Szerintetek lehet egy fiú jó apa 18 évesen, vagy nagyon fiatalon 18-25?
A kérdés csak elméleti.
Arra lennék kíváncsi hogy egy fiatal srác is lehet kötelességtudó, becsületes apuka? Sokszor hallottam, hogy ők még csak gyerekek és nem nagyon való ez nekik,de vannak ismerőseim, rokonaim ahol valaki 35 évesen lett apa és nagyon bután beszél a gyerekeivel nem neveli őket és csak akkor foglalkozik velük ha kedve van hozzá.
Nem azt akarom ezzel mondani hogy minden szinte még tini fiú jó apa lenne,de láttam olyan 18-23 éveseket akik simán lekörözik a 30+ korosztályt.
Az én férjem is 25 évesen lett apa (na jó, 3 hónap híján 26). Én 27 voltam, tervezett, nagyon várt baba. Most már 2 éves nagylány, a férjem pedig az az apuka, aki kezdetektől örömmel veszi ki a részét mindenből, a kakis pelenkától kezdve a fürdetésen át az orrszívásig. Soha nem hallottam tőle olyat, hogy én ezt nem csinálom, csináld te, én nem tudok vele mit kezdeni stb. Most már heti 1 napot bejárok a munkahelyemre, ilyenkor ők ketten remekül elvannak reggeltől estig, apa mindent ugyanúgy meg tud oldani, mint én. Nem kell használati útmutató a saját gyerekéhez, nem kell reggel a szájába rágni, mikor, mit csináljon vele, mert ismeri. A baba-mama klubba járó anyukák beszámolói alapján ezzel kb egyedül van, az apukák zömének derogál pelenkát cserélni, nem tudják otthon hagyni velük a gyereket (35-40 éves férfiakkal!!!), de még az se nagyon megy, hogy elszórakoztassák a kicsit, hogy anya fél órát nyugodtan dögölhessen a kádban.... Szóval igen, fiatalabb a legtöbb apukánál, de magasan veri őket apaként (és férjként), és ezt nem elfogultságból mondom.
Mindemellett nem korfüggő ez szerintem, sokkal inkább személyiség. Aki egy lusta, felelőtlen gyökér, az 40 évesen is az lesz, aki meg nem az, az huszonévesen is tud jó férj meg apa lenni.
Én is hasonlóra gondoltam.
Ha kitart a családja mellett, akkor a felnőtteket is felülmulja.
Ha nem áldozatként fogja fel, már jo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!