Elég fiatalon (23-24 évesen) lehet valakiből jó apa?
Az én párom remek apa lett, bár nehezen indultak a dolgaink. 23,5 évesen lett apuka. Imádja a lányát!
Most várjuk a második babát, ő 26 éves lesz akkor, én 28,5.
Menni fog, ne aggódj! Beletanulnak!
A terhességem alatt nem volt egy érdeklődő típus, de amint megszületett a lánya, csodás apa lett!
Most a másodikkal már sokkal többet foglalkozik a pocakban. Bújik, kérdezget, simogatja a hasam. Most már tudja, hogy hova tegye magában ezt az egész babavárós dolgot. Nekik nehezebb apává válni, mint nekünk anyává, szóval légy türelmes!
Minden jót!
Szia!
Nálnuk is 24 a párom s 8hónapos most a fiunk és imádja.
A párom nemigen szokotteljárni, inkább csak moziba, buliba szinte soha. ELeinte inkább esetlen volt, semmit nemtudott a bbákról s mit hogy kell vele de lassan belejött mert hiába ügyetlen ha szívből próbálkozik.
Olvass neki babásmagazinokból vagy mindig mond jeki valami újjat a pocaklakóról, mi a neten nézegettük midig, hogy melyik hónapban mije alakúlt már ki s miket tud.
Adj neki sok segítséget pl: pelenkázási folyamatot kirakni a falra vagy mond el mi mire való a kenőcsöknél stb. Vond be minnél több dologba, hogy érezze ő is közeledni tud a picihez. LEgyen valami ami mindig az ő dolga, példáúl nálunk felváltva fürdetjük s sokszor csak ők mennek sétálni.
Köszönöm a jó ötleteket :)! Hát végülis nem hiszem, hogy egy 30as pasi többet értene a babákhoz :) Hiszen ez mindenkinek új dolog! Most se nagyon jár bulizni, max ilyen beülős sörözgetés néha.
A pocakomat mindig simogatja, beszél hozzá, érdeklődik, ő mondja, hogy nézegessük meg a neten, melyik héten mennyit fejlődik a csöppség.
Csak a babát 3-4 év múlva terveztük, közbeszólt a kis huncut :) De már most imádjuk, remélem nem lesz semmi gond. Csak sokan azt mondják, hogy túl fiatalok vagyunk a babához :(! Pedig szerintem az átlagnál érettebbek vagyunk, a háttér pedig megvan szerencsére.
Persze:) Nem a kor számít, hanem az érettségi szint:)) lehet valaki 40 évesen is ökör és 20 évesen is tökéletes apa:)
Élő példa a férjem:)) Nem tervezett volt a lányunk, 20 éves volt, amikor megszületett és tökéletes apa.Láttam már nem egy, nem két apát, vegyes korosztályból és állítom,hogy sokkal jobb mint az idősebbek...de ez csak az én ismerettségi köröm.
Rendszerint ő fürdeti Ebihalat:) Ez olyan apa lánya dolog (de azért engem is beengednek maguk mellé a kádba:D), van kifejezetten apa-lánya nap:D Mint a tegnapi:))Olyankor ők elmenni mulatni,én meg pihenhetek:D Rengeteget játszanak együtt például imádják egymást:)
Éééés...mi kicsapongós fajták vagyunk:)) Nem szégyen az, ha kirúgunk olykor olykor a hámból:) (barátokhoz rendszeresen megyünk, gyerekkel,gyerek nélkül kertipartira, van,hogy jönek hozzánk kártyázni, mókázni...havonta azért egyszer tuti van buli ahová csak én meg a férjem megyünk...olyan ereszd el a hajam féle:)), nincs ebben szégyellni való...attól,hgoy szülő vagy ember is és fiatal is és ez nem azt jelenti,hogy a gyereket már most elkezdjük itatni és kocsmába vagy partikra hordani:)))!!!)
A jó apaság szerintem nem kor, hanem érettség függvénye.
Szóval simán lehet a párodból jó apa, emiatt ne izgulj!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!