Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elég fiatalon (23-24 évesen)...

Elég fiatalon (23-24 évesen) lehet valakiből jó apa?

Figyelt kérdés
Állapotos vagyok, nem volt tervezett baba, de nagyon várjuk. Néha izgulok kicsit, hogy a páromból milyen apuka válik, hiszen elég fiatal, 23 éves lesz, mikor megszületik a babó (én 21 vagyok). 3 és fél éve vagyunk együtt, 2éve együtt is élünk. Egyébként nem egy "kicsapongós" fajta... szerintetek?
2010. aug. 14. 17:59
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Az én párom remek apa lett, bár nehezen indultak a dolgaink. 23,5 évesen lett apuka. Imádja a lányát!

Most várjuk a második babát, ő 26 éves lesz akkor, én 28,5.

Menni fog, ne aggódj! Beletanulnak!

A terhességem alatt nem volt egy érdeklődő típus, de amint megszületett a lánya, csodás apa lett!

Most a másodikkal már sokkal többet foglalkozik a pocakban. Bújik, kérdezget, simogatja a hasam. Most már tudja, hogy hova tegye magában ezt az egész babavárós dolgot. Nekik nehezebb apává válni, mint nekünk anyává, szóval légy türelmes!

Minden jót!

2010. aug. 14. 18:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálnuk is 24 a párom s 8hónapos most a fiunk és imádja.

A párom nemigen szokotteljárni, inkább csak moziba, buliba szinte soha. ELeinte inkább esetlen volt, semmit nemtudott a bbákról s mit hogy kell vele de lassan belejött mert hiába ügyetlen ha szívből próbálkozik.

Olvass neki babásmagazinokból vagy mindig mond jeki valami újjat a pocaklakóról, mi a neten nézegettük midig, hogy melyik hónapban mije alakúlt már ki s miket tud.

Adj neki sok segítséget pl: pelenkázási folyamatot kirakni a falra vagy mond el mi mire való a kenőcsöknél stb. Vond be minnél több dologba, hogy érezze ő is közeledni tud a picihez. LEgyen valami ami mindig az ő dolga, példáúl nálunk felváltva fürdetjük s sokszor csak ők mennek sétálni.

2010. aug. 14. 18:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jó ötleteket :)! Hát végülis nem hiszem, hogy egy 30as pasi többet értene a babákhoz :) Hiszen ez mindenkinek új dolog! Most se nagyon jár bulizni, max ilyen beülős sörözgetés néha.

A pocakomat mindig simogatja, beszél hozzá, érdeklődik, ő mondja, hogy nézegessük meg a neten, melyik héten mennyit fejlődik a csöppség.

Csak a babát 3-4 év múlva terveztük, közbeszólt a kis huncut :) De már most imádjuk, remélem nem lesz semmi gond. Csak sokan azt mondják, hogy túl fiatalok vagyunk a babához :(! Pedig szerintem az átlagnál érettebbek vagyunk, a háttér pedig megvan szerencsére.

2010. aug. 14. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha valaki azt mondja fiatalok vagytok hozzá, kérxezz vissza neki mikor lett gyereke? Szüleid is biztos huszon egy két évesek voltak mikor megszülettél, és biztos nem volt rossz gyermekkorod! Jó apa lesz, te pedig jó anya!
2010. aug. 14. 21:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Persze:) Nem a kor számít, hanem az érettségi szint:)) lehet valaki 40 évesen is ökör és 20 évesen is tökéletes apa:)

Élő példa a férjem:)) Nem tervezett volt a lányunk, 20 éves volt, amikor megszületett és tökéletes apa.Láttam már nem egy, nem két apát, vegyes korosztályból és állítom,hogy sokkal jobb mint az idősebbek...de ez csak az én ismerettségi köröm.

Rendszerint ő fürdeti Ebihalat:) Ez olyan apa lánya dolog (de azért engem is beengednek maguk mellé a kádba:D), van kifejezetten apa-lánya nap:D Mint a tegnapi:))Olyankor ők elmenni mulatni,én meg pihenhetek:D Rengeteget játszanak együtt például imádják egymást:)

Éééés...mi kicsapongós fajták vagyunk:)) Nem szégyen az, ha kirúgunk olykor olykor a hámból:) (barátokhoz rendszeresen megyünk, gyerekkel,gyerek nélkül kertipartira, van,hogy jönek hozzánk kártyázni, mókázni...havonta azért egyszer tuti van buli ahová csak én meg a férjem megyünk...olyan ereszd el a hajam féle:)), nincs ebben szégyellni való...attól,hgoy szülő vagy ember is és fiatal is és ez nem azt jelenti,hogy a gyereket már most elkezdjük itatni és kocsmába vagy partikra hordani:)))!!!)

2010. aug. 14. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Én 21 voltam,ő 22 mikor megszületett a lányunk,most másfél éves.A terhesség alatt is agyon aranyos és törődő volt,ő tanított meg pl. babát fürdetni,és nagyon jó apa.Néha nagyon fáradt,mert fizikai munkát végez,de azért akkor is játszik a leányzóval,csak mondjuk nem valami izgős-mozgósat.Fürdeti,eteti,öltözteti,tisztába teszi,haját fésüli,ilyeneket is csinál.Egy hibája van,nem bírja,ha sír,vagy hisztizik,olyankor megenyhül a szive,pedig azt nem szabadna:)
2010. aug. 15. 00:03
 7/7 anonim ***** válasza:

A jó apaság szerintem nem kor, hanem érettség függvénye.

Szóval simán lehet a párodból jó apa, emiatt ne izgulj!

Boldog babavárást!

2010. aug. 15. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!