Nem szégyen, hogy ilyen neveket engedélyeznek? Egyáltalán ki ad ilyet magyar gyereknek?
Megdöbbenve olvastam az anyakönyvezhető nevek listáját. A lányig már el sem jutottam.
Achilles, Aladin, Anakin, Árkád, Atlasz, Béni, Boromir, Brájen, Dagobert, Dzsúlió, Frederikó, Frodó, Gida, Hannibál, Izrael, Jukundusz, Manó, Nyikoláj, Oresztész, Rokkó, Szpartakusz, Vulkán, Zeusz
9-es: attól, hogy egy betegség neve is, még maga a keresztnév nem erre vonatkozik, és a névlistában sem ilyen értelemben lett felvéve!
(Rengeteg név van, ami eredetileg igen szépnek tartott és pozitív jelentésü volt, idöközben azonban egyesek negatív értelmet adtak nekik és emiatt ma nem feltétlen célszerü ezt adni egy gyereknek)
Ez a név NEM a betegséget jelenti, szóval aki ezt a nevet adja a gyerekének az nem a betegségre, hanem az eredeti jelentésre gondol.
Mivel a legtöbb embernek ez a betegség nem feltétlen ismert, ezért nem is erre asszociálnak.
Az viszont igencsak nagyfokú korlátoltságra vall, ha ezt nem vagy képes megérteni vayg felfogni.
Mellesleg nekem nem tetszik ez a név, de nem a szerinted meglévö jelentése, hanem a hangzása miatt.
A Kandida számomra is érthetetlen, hiszen nem szokták engedélyezni azokat a neveket, aminek negatív áthallása van. Lucifer és Belzebub sincsen, pedig Lucifer jelentése _fényhozó_ , Belzebúbé pedig _úr, uralkodó, férj_
A Kandida gomba is nyilván azért kapta a nevét, mert a kandida azt jelenti, amit és hát tudjuk, hogy a c. albicans milyen szép fehér tud lenni...
Egyébiránt anyakönyvezhető ffinév a CVI is, ami nem kevesebb jelentéssel bír, mint "mindkét alsó végtag visszértágulata, krónikus vénás elégtelenség" vagyis szó szerint: _chronic venous insufficiency_ más jelentést nem is találtam hozzá... mondjuk nem is nagyon kerestem :o
"A Kandida számomra is érthetetlen, hiszen nem szokták engedélyezni azokat a neveket, aminek negatív áthallása van. "
Ebben elvileg igazad van, de a Candida mint betegség csak nemrég (kb 10 éve) lett közismert, és valószínüleg jóval korábban történt az engedélyezés.
A Lucifer/Belzebub esetben a negatív jelentés már töb, mint ezer éves, ez azért egyértelmüen nincs megengedve.
A CVI meg nem tudom, honnan eredö név, valószínüleg aze redeti helyen van valami pozitív jelentése, habár ilyen rövidítés-hatású nevet szerintem normális ember nem is adna a gyerekének
A Kandida a latin 'fehér' szóból ered, és már jóval azelőtt használatban volt, hogy a betegséget így neveztéķ volna.
A Cvi héber férfinév, gazellát vagy szarvast jelent.
Felfognatok vegre, hogy tokmindegy, hogy honnan lett Kandida nev, attol meg van egy masik, undorito jelentese is?
Ha lenne egy olyan noi nev, hogy Ge cike es mondjuk az lenne a jelentese hogy "szepseges", adnatok a gyereketeknek??
A Dick a Richard név becézője. Ilyen alapon a Mátyást se adja senki, mert nyilvánosan matyizhat majd a játszótéren. Hja, és Fanni se legyen a kislány, mert az puncit jelent angolul.
Le kellene már állni ezzel a dedós cikizéssel! Adjon mindenki olyan nevet a gyerekének, ami NEKI tetszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!