Nem szégyen, hogy ilyen neveket engedélyeznek? Egyáltalán ki ad ilyet magyar gyereknek?
Megdöbbenve olvastam az anyakönyvezhető nevek listáját. A lányig már el sem jutottam.
Achilles, Aladin, Anakin, Árkád, Atlasz, Béni, Boromir, Brájen, Dagobert, Dzsúlió, Frederikó, Frodó, Gida, Hannibál, Izrael, Jukundusz, Manó, Nyikoláj, Oresztész, Rokkó, Szpartakusz, Vulkán, Zeusz
Achilles kivetelével mind nagyon gáz....
Achilles meg ezelött 30 éve is volt, abból kiindulva, hogy 1 osztálytársam, es egy évfolyamtársamat is így hívták, és én is majdnem az lettem.... ez akkor menő lehetett.
A Manóval és az Izraellel semmi bajod nem lehet, a Manó 100-120 évvel ezelőtt egy igencsak felkapott magyar név volt idehaza, az Izrael pedig bibliai eredetű, Jákob Istentől kapott másik neve.
És nem szégyen. Szerintem inkább a szabad névválasztásban testesüljön meg a demokrácia és a liberalizmus, mint a szexuális züllésben, a trágárságban, meg abban, hogy a mai 12 éves lányok abortuszra járjanak... ezek az igazi gondok!
Ezek közül sok név nagyon nem új keletű(még ha Neked az is).Achilles_igen régi,Béni szintén,Izrael,Manó,ezek is.Oresztész,Szpartakusz,Zeusz.Ezek is ógörög/latin nevek,semmi,de semmi gond velük!A Nyikoláj(szerbül),magyarul Miklós!Ezzel meg mi gondod?!
Summa summarum:az általad felsorolt nevek döntő többsége teljesen rendben van!
7-es, Neked pedig et ajanlom, kicsit szelesitem a latokorodet:
A kandida egy nagyon xar betegseg, ismeretsegi koromben van aki szenved tole idorol idore. Attol hogy Te nem ismerted, sajnos eleg gyakori. Tolem jelenthet fenylot es ragyogot is, attol meg egy ocsmany belfertozes latin neve, magyarositva pedig K-val irjak mint a neked ezek szerint tetszo lanynevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!