Mikor lesz végre kicsit könnyebb?
A kislányom két hónapos, igény szerint szopik. Ezen nem akarok változtatni.
Nincs sok tejem, így a nap egészét kitölti a szoptatás. Irigylem azokat, akiknek két-három órát alszik a baba. Nekem még aludni is szopizás közben szokott. Most erre rátett a növekedési ugrás, és kicsit elkeseredtem.
Látom, hogy más ráér sütit sütni, tojást festeni, kitakarítani, vagy egyszerűen hajat mosni. És a kisbaba mellett.
Mikor jön el ez az időszak? A hozzátáplálás után? Vagy ha járni kezd? Kinek mikor kezdődött?
Nem azt várom, hogy csendesen ellegyen a sarokban két órát! De mondjuk elvan a közelemben, és nézi ahogy csinálom a dolgom.
A hordozást próbáltam, nem vált be, akkor is állandóan szopizni akar.
Nagyon akarom, hogy anyatejes legyen, de a héten már többször gondoltam rá, hogy tápszert kap. Pedig nincs szükség pótlásra, heti 20 dekát hízik átlagban.
Jó lenne egy kis biztatás, hogy lesz ez jobb is. :(
Kicsit szedd ossze magad. Ettol az onsajnaltatastol nem leszel jobban.
Gyerekapolo vagyok, 12 eve vegeztem a foiskolan. Tudod mennyi gyerek halt meg ez ido alatt akit apoltam? Ujszulott, kisbaba felig holtan, lelegeztetogepen. Siro , konyorgo, bizakodo szulok tekintete, es amikor megkerdezi az anyuka, hogy ugye jobban lesz a kislanyom ? Aki mar komaban van, es nemsokkal ra meg is halt.
En elvaltam, pici babaval maradtam egyedul.
Teljesen egyedul, csaladi segitseg sincs. Bizony volt ido, mikor hetekig eheztem! Es mellette szoptattam.
Te meg itt nyavajogsz , hogy nincs idod sutemenyt sutni ??
Nekem akkor lett könnyebb, amikor 2 hónap után végre kaptam 3 óra szabadidőt és levágtattam a városba friss levegőt szívni egyedül. Na ott kitisztult az agyam :D
Tudod, egy baba akkor is felnő, ha nem ugrasz minden nyikkanására. Amíg csak az volt a fontos nekem, hogy Ő jól érezze magát, addig a mosott rongy hozzám képest selyeming volt. A férjem is megerősített abban, hogy nyugodtan hagyjam egyedül akkor is, ha ébren van, mert a kiságyból kiesni nem tud - akkor még - légzésfigyelőnk van, hallani az egész házból, egy zuhany, gyors kaja összedobás belefér. Ez napi 2-3 alkalom volt, 5-15 perc max. Mindig elmondtam a lányomnak, hogy nemsokára jövök vissza, addig dumáljon a maciknak a falvédőn. Az első pár napban sírdogált, ha nem voltam 0/24-ben mellette, aztán összebarátkozott a macikkal és nagy vigyorral fogadott amikor bementem hozzá. Nagyon nehéz volt hallgatni ahogy sírt, de így visszagondolva megérte. Ma már 20 percet eljátszik egyedül akár, ha kimegyek a konyhába jön ő is, adok neki egy lábast és egy fakanalat és biztonságos helyen ő is főz és én is :) (most 1 éves).
Szoptatás nekem is nehezen ment a legelején, 25 kilót szedtem fel a terhesség alatt, ebből lement 15 a szüléssel, és hamar vissza akartam kapni az alakom. De rájöttem, hogy ha sportolok, vagy kevés szénhidrátot eszem, akkor nincs nyugodt éjszakánk. Így pizzáztunk, steakeket sütöttem, nem zavart a kalória, és a tejem nagyon szépen megszaporodott. A maradék 10 kiló 8 hónap mellett ment le heti két pizza mellett. Persze naponta voltunk 1-2 órát sétálni. Ha nincs tej, akkor tápszerezz. És ne legyen emiatt lelkiismeret furdalásod. Amikor jön a foga, legalább nem fogja szétharapni a melled :)
Persze vannak kemény napok a mai napig, amikor bármit teszek, nem jó, de legalább tudom hogy milyen angyal tud lenni a maradék 90 % időben :)
En megertelek, mert en is igy voltam neha.
Viszont egyet kell az eszedbe vesnj, amit nekem is kellett, hogy jobban erezzem magam: o egyszer lesz ilyen pici. Elvezd ki minden egyes percet. Husvet lesz meg szamtalanszor, szamtalanszor suthetsz sutit, de o egyszer lesz ekkora! Lehet meg 5 gyereked is akar, de o soha nem lesz mar ilyen pici. Nagy lesz eleget, hidd el!
Az en kislanyom mar 14 honapos, es mikor nezem vissza szuletesetol a kepeket egy kicsit rossz kedvem van, mert bar tudom, hogy mindig is imadtam, de bennem van az, hogy voltak olyan gondolataim, mint neked, es emiatt elszomorodom mikor ranezek arra a csopp babara, akinek csak 6 honapig kellett minden etkezesnel cicit adnom (utana hozzataplalas), de neha nem volt kedvem, es mast akartam csinalni.
Olyan gyorsan elmegy ez az ido. Nemsokara 1 eves lesz, futkosni fog fel-ala a hazban, lesz, hogy percekig elmegy, es eljatszik egyedul. Mar nem fogsz minden percben kelleni neki.
Elvezd ki teljes szivedbol, ameddig ilyen picike, jovore (es az osszes tobbi elotted allo husvetkor) meg mar sutogethetsz husvetra. De o soha nem lesz ket honapos!
Először a 3. hónap után volt könnyebb, de ellenni nem igazán volt el a fiam,vele kellett lenni folyton. Amit te szeretnél, hogy melletted jatszogasson, miközben te pl. főzöl, az nálunk 9-10 hónapos korában kezdődött, amikor felült. Viszont az állás után már nekünk megint nehezebb (10 hósan állt fel), mert szegény elég instabil és folyton beveri az állát vagy valamit. Ráadásul mindenbe kapaszkodik, olyanba is, amibe nem kéne. Akik járókat használnak, annak talán könnyebb e tekintetben, de nekünk az nincs.
Később lesz könnyebb (legalábbis a mi példánkból kiindulva). Kitartást, egyebkent nem mindig fog mellen csüngni egyébként. Hamar rájön, hogy más is létezik. :) 3-4. hónap, szerintem akkor már jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!