Kis korkülönbség, mikor lesz kicsit könnyebb az életünk?
Nálunk egyszer akkor lett könnyebb, amikor a kicsi 10-12 hónapos volt, utána indultak az igazi testvéri veszekedések, mert a kicsi mindent elvett a nagytól. Amikor 2 év körül volt a kicsi, akkor kezdett megint javulni.
Most 3 lesz a lányom, ősszel lesz 5 a fiam, 22 hónap van köztük.
Igen, a mosogatás így megy. Én általában este mosogattam egyben, amikor itthon volt a férjem. Napközben, ami nem nagyon koszos (pl. csak gyümölcsös, kekszes stb.), azt elöblítettem, de amit rendesen mosogatni kell, azt csak leöblítettem és benn hagytam a mosogatóban. Így nem száradt rá, de csak este mosogattam el.
Teregetés : sokszor azt csinálom, hogy kikapkodom a gépből és nagyjából összehajtva bekupacolom a lavórba a vizes ruhákat. Kiteregetem amikor épp van rá időm, de addig se gyűrődnek, hanem "kivasalják" egymást. Évek óta nem vasalok, csak lepedőt, szökőévente egy inget :)
Főzés: gyors, egyszerű kajákat főztem, amiből lehet, teszek el a fagyasztóba is, tehát nagyobb adagot csinálok.
Mivel lisztérzékeny vagyok, rendelni se tudok, nálunk nem lehet diétás kaját rendelni. Ha enni akarok, főzök és sütök magamnak (zsemlét vagy kenyeret is).
Porszívózás: próbáld megszerettetni a naggyal (Maszat könyv - van egy ilyen rész). Nálunk versenyeznek, ki segíthet benne :)
Nálunk 19 hónap a korkülönbség. Fiú-lány.
Olyan 7 hónapos volt a kicsi, amikor már körbemászta a lakást. A nagy nagyon örült, pici mamutnak hívta és ez volt az első játékuk, hogy nagy iramban körbe-körbe mászkáltak a lakásban.
Ekkor lett könnyebb, de nekem sincs segítségem és még mindig eléggé nehéz. Én mostanra, a kicsi két éves korára sokalltam be, már teljesen ki voltam készülve a 4 hónapja tartó kemény dackorszak miatt. (A kicsi nálunk az elejétől kezdve többemberes és most sem az a kezelhető kategória sajnos. 22 hónapos koráig szopott, addig éjszaka is kb. 5-ször kelt, embertelen volt.)
Kitartást!
Mindig más nehézségek lesznek, de reménykedem, hogy ilyen mélypontom már nem lesz és te ezt meg sem tapasztalod.
Az én lányaim közt 17 hónap és 2 nap van, mint ahogy az ő lányaik között is. Szülők az ország másik felén, nem volt segítségem. Az enyémek nagyon szépen eljátszottak egyedül, már egész pici kortól erre szoktattuk őket. Rács az ajtó elé, ha már kinőtte a járókát. 4 hónaposan már nem kell 3 óránként ennie. A nagylányomnál eleve éjfél és reggel 6 között nem szoptattam, és mikor 1 hónaposan elérte a 3 kilót (!!!) abbahagytam az éjféli szoptatást, és 4 kiló után áttértem a 4 órásra.
Szóval kb amikor a kicsi 2 éves lett, elkezdtek együtt játszani, és a mai napig 30-on felül a legjobb barátők. Attól, hogy halálra fáradsz, nem vagy jobb anya!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!