Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örültök, hogy lett testvére a...

Örültök, hogy lett testvére a babátoknak? Jó dolog ha van tesója a gyereknek szülőként is és a gyereknek is? Mekkora korkülönbség a jó?

Figyelt kérdés

Olyanok hozzászólását várom elsősorban (de írhat persze más is) aki vacilált azon, hogy legyen-e tesó. Mert így hogy van egy gyereke úgy érezte, hogy jó így és lehet a testvérrel már nem lenne olyan jó. Tudom butaság, de tényleg valami ilyesmi foglalkoztat. Nem tudom hogy tudnék egyformán szeretni két gyerek, egyformán megadni mindent, odafigyelni, nevelni stb. nem akarom, hogy hiányt szendvedjenek mert van mégegy, de lehet pont így lesz a hiány, ha nincs tesó.Van már egy gyerekem, de valahogy olyan fura lenne még egy baba, de lehet megbánnám, ha nem lenne, viszont előbb utóbb kifutok az időből, ráadásul a nagy korkülönbség nem tetszik.

Nem vagyok karrierista, tehát ilyen szempont nem érdekel, hogy rohanjak vissza dolgozni, tudom, hogy két gyerekkel főleg az elején nagyon nehéz lehet. De később pl mikor 8-10 évesek meg lehet nagyon nagyon jó dolog lenne, ha mégsem egyedül van, sőt akár felnőttként is.

Néha úgy érzem jöhet, néha meg úgy hogy inkább még ne. Természetesen, ha mégis terhes lennék, megtartanánk és nagyon örülnénk neki :)

Párom nagyon szeretne amúgy.

2014. máj. 4. 10:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Ez érdekes dolog.Nekem elváltak a szüleim.Én apámmal éltem.Ott született egy öcsém,aki 11évvel fiatalabb nálam.Anyámnál van egy nevelt öcsém,akit akkori párja hozott a kapcsolatba.Ez a fiú 1éves volt akkor,én 4.Mivel apja meghalt és az igazi anyja hát hagyjuk,így azóta is anyám neveli.Már 20lesz az öcsi.Ott anyunál van egy 17éves öcsém is,ő anyué és a 20éves apukája volt az ő apukája is.Aztán van 6éves húgom is ott anyám új párjától.(A két nagy fiú apja régen halt meg)Én ha őszintén meg kell mondanom,nem örültem hogy ennyi testvérem van,mivel sehol nem voltam közös gyerek.Nem bánom hogy vannak,de ha nem lettek volna sem baj.Nekem egy lányom van.Alapvetően szeretnénk neki testvért,de szinte 99% hogy nem lesz.Leginkább a hely és pénz miatt.Másodsorban,mert nem bírnám és mert a lányom is olyan egyke típusnak tűnik.
2014. máj. 4. 11:31
 2/15 anonim ***** válasza:
44%
De a kérdésedre igazán válaszolva.Senki nem egyformán szereti a gyerekeit.Ugyanúgy bármit megtenne értük,de másfélék az érzések pl a gyerekel különböző temperamentuma miatt.Anyámnál mindig a kicsi a kedvenc.A kis öcsi volt amíg nem jött a húgom.Azóta meg a kislány az ász.
2014. máj. 4. 11:35
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
én sokat hezitáltam.először a férjem nagyon akarta-én tiltakoztam(nem akarom a szeretetemet megosztani,mindent csak neki-meg amikor nagyobbacska lett-már minden kialakult,megint újrakezdeni..stb-aztán mikor belementem,akkor jött a cég megszűnése-és a férjem halasztotta.aztán olyan sok minden közrejátszott(korom,egy hülye kolleganő,kisfiam kérése,bátyám betegsége)hogy vállaltunk még egy babát.éeletem egyik legjobb döntése-van egy kislányom is-a testvéri szeretet egy másfajta érzés,ezt is meg kell ismerniük.imádják egymást,a tesó védi,óvja,-és ha mi már nem leszünk,csak ők maradnak egymásnak.az anyagiakat meg valahogy megodjuk-most adjuk el a házunkat.igy azt mondom,hogy nagyon sok szempontból kell a tesó
2014. máj. 4. 12:41
 4/15 A kérdező kommentje:

húúúúúúúú jó sok tesód volt kedves első válaszoló :) mondjuk én nem szeretnék ekkora családot, csupán, hogy egyke vagy nem egyke a jobb?

második, örülök, hogy benned is kavarodtak ezek az érzések, jó olvasni. Sokaktól úgy érzem, hogy eldöntötték, hogy lesz pl 3 gyerekük és szépen sorban jönnek is :)

2014. máj. 4. 13:06
 5/15 anonim ***** válasza:
Egy kislányunk van, most lesz 10 hónapos. Valamikor majd szeretnék neki kistestvért (vagyis szeretnénk) de bennem is természetesen kavaorgnak néha az érzések. Pl. hogy annyira szeretem most őt és nehéz belegondolni, hogy majd a kistestvért is tudom ennyire szeretni, de hidd el, menni fog! Mindenképpen szeretnék másodikat,még ha anyagilag nehéz is lenne, meg persze két gyerek az sokkal több gond is. De gondol bele, mi lesz, ha velünk történik valami, vagy hami már nem leszünk? A testvérrel egy barátot is kap, örökre :)
2014. máj. 4. 13:38
 6/15 A kérdező kommentje:
igen ez is motivál, de nem szeretném, ha folyton civakodnának :) sok helyről hallom, hogy "ölik" egymást, de amúgy jól elvannak, szóval ezt nem is értem, most akkor hogy kell érteni.
2014. máj. 4. 13:42
 7/15 A kérdező kommentje:

kedves első

hogy érted, hogy egyke típusnak tűnik? miből gondolod?

az én gyerekem imádja a gyerekeket!!! Figyeli őket, nevet rajtuk, megy oda stb.

2014. máj. 4. 13:43
 8/15 anonim ***** válasza:
2014. máj. 4. 14:37
 9/15 anonim ***** válasza:
2014. máj. 4. 14:48
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ez természetes,hogy ezt érzed én is gondoltam erre. Nem tudom mennyi idő a gyermeked nálunk a nagx 3 a pici 5dikén lesz 9 hónapos. Teljesen jó így. Igaziból én addig vaciláltam ezen még amig valami belém nem csapott és ott egyértelművé vált,hogy lesz tesó. Addig én is így éreztem kell e vagy sem. Szerintem kell nem bántam meg a legjobb döntésemnek tartom. A nagy kicsi lány és anyáskodik magyaráz neki segít nekem. Nem olyan vészes hamar bele lehet rázódni. A pici tudom ez ritkább de rögtön amikor haza hoztuk a kórházból felvette a ritmusunkat. Teljesen olyan napi rendje lett ami mindenkinek jó. Mi még nagyon szeretnénk még egyett majd meglátom mi lesz.
2014. máj. 4. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!