Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Örültök, hogy lett testvére a...

Örültök, hogy lett testvére a babátoknak? Jó dolog ha van tesója a gyereknek szülőként is és a gyereknek is? Mekkora korkülönbség a jó?

Figyelt kérdés

Olyanok hozzászólását várom elsősorban (de írhat persze más is) aki vacilált azon, hogy legyen-e tesó. Mert így hogy van egy gyereke úgy érezte, hogy jó így és lehet a testvérrel már nem lenne olyan jó. Tudom butaság, de tényleg valami ilyesmi foglalkoztat. Nem tudom hogy tudnék egyformán szeretni két gyerek, egyformán megadni mindent, odafigyelni, nevelni stb. nem akarom, hogy hiányt szendvedjenek mert van mégegy, de lehet pont így lesz a hiány, ha nincs tesó.Van már egy gyerekem, de valahogy olyan fura lenne még egy baba, de lehet megbánnám, ha nem lenne, viszont előbb utóbb kifutok az időből, ráadásul a nagy korkülönbség nem tetszik.

Nem vagyok karrierista, tehát ilyen szempont nem érdekel, hogy rohanjak vissza dolgozni, tudom, hogy két gyerekkel főleg az elején nagyon nehéz lehet. De később pl mikor 8-10 évesek meg lehet nagyon nagyon jó dolog lenne, ha mégsem egyedül van, sőt akár felnőttként is.

Néha úgy érzem jöhet, néha meg úgy hogy inkább még ne. Természetesen, ha mégis terhes lennék, megtartanánk és nagyon örülnénk neki :)

Párom nagyon szeretne amúgy.

2014. máj. 4. 10:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szia! Az előző házasságomból van egy má3 11 éves lányom.Szerettem volna neki édes testért de nem úgy alakult. A mostani házasságomból született még egy lányom aki most 7 hónapos. A férjemnek is van egy 10 éves lánya az előző házasságából. A lányok nagyon szeretik a kicsi húgukat. De a pici is őket. Még a terhességem elején nagyon féltem, hogy túl nagy a korkülönbség és baj lesz de akkor azt mondták , hogy ha nincs kivételezés akkor nem lesz gond. Sőt igyekszem nem ráerőltetni a lányokra a babázást csak ha ők akarják. Megpróbáljuk őket egyformán nevelni ami így egy kicsit még nehezebb, hogy féltestvérek de szerintem jól haladunk. Egyébként én is másképp szeretem őket. Pedig szintén féltem az elején , hogy mi lesz. Tudom, hogy hülyeség de meg is ijedtem az elején mert sokkal több türelmem van a babázáshoz most mint 11 éve... és azt hittem talán jobban szeretem a mostani lányomat?! De belegondoltam ha egyszerre lennének veszélyben melyikhez rohannék. Nem találtam rá választ. Akkor megnyugodtam. Mindkettőért meghalnék de teljesen mások és másképp is szeretem őket. Testvért azért szerettem volna mindenképp mert mi az öcsémmel imádjuk egymást. Ha baj van egymásra mindig számíthatunk. Ezt szerettem volna megadni a gyermekeimnek is. Én pl nem örülnék ha nem lenne testvérem. Pedig anyu minket másképp szeret de valahogy azt érezzük, hogy ugyanannyi érzelmet ad bele. Így nem volt és nincs is féltékenység köztünk..
2014. máj. 5. 12:50
 12/15 A kérdező kommentje:

Érdekes amit írtál, sőt arra nem is gondoltam, hogy mi van, ha az ember elválik és az új kapcsolatban is van már egy meglévő gyerek, szóval ott már nem kérdés, hogy legye-e tesó :)

Bár a közös gyerek is nagy kihívás lehet valóban.

Annyiból gondolom, hogy nem volna rossz még, hogy már van tapasztalatom, nem úgy mint az első gyereknél, már tudom nagyjából mit hogy, vannak elképzeléseim hogy kellett volna, akár a szoptatás, akár sokminden más.

Csak jó lenne előre látni, hogy jól kijönnek-e majd :)

2014. máj. 5. 13:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Mint egyke, én azt mondom legyen testvér. Egy idő után nyomasztó tud lenni az a sok sok figyelem, óvás, stb. Bár semmi okom panaszra mert jó gyermekkorom volt azért mindig hiányoltam egy testvért, és nem csak a társaság miatt hanem úgy érzem sok mindent megtanul a gyerek a testvérétől amit mástól nem tud, megedződik, talpraesettebb lesz. Legalábbis az ismeretségi körömben ezt látom.
2014. máj. 5. 14:49
 14/15 anonim ***** válasza:

Amikor még csak apró gondolat volt, hogy egyszer majd lesz nekem is gyerekem, azt gondoltam, hogy 1 gyereket akarok, mert a terhesség és a szülés biztosan nagyon nehéz dolog és elég lesz egyszer végigcsinálni. Aztán persze felnőttem, és tudtam, hogy 2 gyermeket szeretnék, egy fiút és egy lányt. Aztán megszületett a kisfiam, aki most 3,5 éves. Most várjuk a tesót, a nemét még nem tudjuk.

Nekem nagyon érdekes amit írtok, hogy attól féltek, hogy nem tudjátok megosztani a szereteteteket. Ezt nem is értem. Szerintem nem megosztani fogom majd, hanem megduplázni. Ez így logikus. Attól, hogy lesz még egy gyermekünk, a kisfiamat ugyanúgy fogom továbbra is szeretni. Elképzelni nem tudom, hogy a kisfiamat majd másként fogom szeretni azután, hogy megszületik a testvére. És azt sem tudom elképzelni, hogy a tesót kevésbé fogom majd szeretni, mint ahogy a kisfiamat szerettem az első pillanattól fogva.

Kisfiammal már beszélgetünk a tesóról és amikor azt mondja, hogy a kistestvérem majd játszat ezzel is, meg azzal is, akkor bizony könnybe lábad a szemem és azt gondom életünk legjobb dolga lesz, hogy testvért adunk a kisfiunknak. És hogy a kisebbik gyermekünknek ilyen remek bátyja lesz!

Biztosra tudom, hogy a családunk és az életünk így lesz kerek, hogy 4-en leszünk.

Soha egy pillanatra sem volt kétségem afelől, hogy majd különbséget fogok tenni a gyermekeim között. 100 %-ig biztos vagyok magamban és az érzéseimben. :)

2014. máj. 8. 16:30
 15/15 A kérdező kommentje:
Én terhesen gondoltam 2 gyerekre, de így hogy megvan a gyerekem már meginogott a gondolatom :) Valahogy azóta van több kétely bennem.
2014. máj. 8. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!