Szerinted mi az ideális korkülönbség és miért? Mitől függ, hogy mikor vállal (tál) második babát?
Én 3 évet szerettem volna, mert úgy látom a környezetemben, hogy ekkora korkülönbséggel még simán elvannak, játszanak együtt. Valamint úgy gondoltam, hogy ha így vállaljuk a tesót, akkor már a nagyobb is elég nagy ahhoz, hogy a kicsire is jusson elég idő.
Végül 4 év lesz a korkülönbség, mert a férjem mostanra érezte magát felkészültnek 2 gyerekre. :)
Viszont a húgomnak van egy kisfia, aki 3,5 évvel idősebb a fiamnál. Ők, kb a fiam 1 éves kora óta együtt játszanak, imádják egymást. Sosem veszekednek, olyan jó őket nézni. :) Igaz, most külföldön élünk, már egy éve, de 3 havonta hazajárunk, és telefonon is rendszeresen beszélnek.
Szóval reménykedek, hogy a 4 év sem lesz túl vészes.
Persze nem a korkülönbség határozza meg a gyerekvállalást. Ha 5 év lenne a két gyerek között, akkor is bevállalnánk. :)
Nem tudom hogy van-e ideális korkülönbség. Ezt mindenkinek magának kell eltervezie, hogy hogyan szeretné, mennyit bír, stb. Nálunk 5 év lesz a gyerekek között. Alapból is 4 évet terveztünk legalább, 5 lett belőle. Én tudom, hogy nem bírtam volna 2 picivel, nekem az túl nagy teher lett volna, itt is sokszor lehet olvasni, hogy kis korkülönbséggel az első 1-2 év csak túlélés. Köszönöm, nekem ez nem hiányzik.
Így könnyebb lesz a kisbabával, a nagy már önálló, ovis, mindent meg lehet beszélni vele. És mindkét gyerekkel ki tudom élvezni a babás időszakot, nekem ez is fontos. Mi is úgy voltunk ezzel, hogy nem testvért akartunk a fiunknak, hanem még egy gyereket és megvártuk azt az időt, amikor már nagyon vágytunk rá. Igen, lehet, valószínű hogy nem fognak sokat együtt játszani. De együtt játszani nem csak a tesóval lehet. 2 testvér között a kapcsolat milyensége szerintem nem attól függ, hogy hány év van köztük... Alakulhat bárhogy: az is lehet, hogy gyerekként jó a kapcsolatuk, de felnőttként valamiért megromlik, vagy fordítva. Vagy teljesen mindegy, hogy jóban vannak, mert felnőttként esetleg messze sodródnak egymástól és alig találkoznak. Ezt nem lehet előre tudni.
30 hetes kismama a tesóval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!