5. -ik abortusz után már nagyon kockázatos egy újbóli abortusz, Vagy inkább szüljön az ember?
Ha el kellett vetetni akkor nem talán nem az lenne a kérdés vége
hogy
Vagy inkább szüljön az ember?
Szia!
Nekem nem volt abortuszom, de lehet olyan élethelyzet, hogy az ember belekényszerül, de nem ötször! Ha úgy érzed, hogy nem tudod/tudjátok vállalni, vetesd el. Keress egy jó nőgyógyászt (klinikán, rendelőkben), aki tud segíteni a fogamzásgátlás terén. Az abortusz nem fogamzásgátlási eszköz! Arról fogalmam sincs, hogyha eddig nem szültél 6 után lehet-e?!
Kicsit gondolkodj/atok el, hogyan lehetne az ilyen helyzetet elkerülni.
Kedves 17:49-es! Én úgy gondolom,ha mind az 5, az ő saját döntése volt,(tehát nem e.ü okok,vagy vetélés stb.volt)akkor igenis elítélendő! Ugyanis nem lehet olyan körülmény,amikor az ember 5ször fut bele ugyanabba a "késbe"!!Felnőtt ember,aki védekezés nélkül szexel(akár egy pasival,akár össze-vissza),annak már az első utána,de a 2-ik 3ik után már észbe kéne kapnia,vagy tévedek?
Nyilván jó lett volna,ha leírja,miről van szó,de én (mint már feljebb írtam) nem hiszem,h orvosi "felügyelet mellett",javasolják 6odszorra is teherbe esni és kihordani.(Főleg,ha mind e.ü ab volt...)
39 hetes km
A kérdést érdekesnek találom mivel ha valaki az 5. abortusznál tart, de nem tudja valamilyen oknál fogva megtartani, akkor nem tudom miért kérdéses a dolog.
Ha a kérdező csak magát félti akkor a válaszom: biztos hogy nem lesz semmi baja fizikailag, bár fontos lenne tudni hogy az eddigi abortuszok milyen formában lettek elvégezve (kaparás vagy vákumos), ugyanis a kaparásnál elvékonyodhat sőt megsérülhet úgy a méh - méhnyak hogy a későbbi hegesedés miatt rák is kialakulhat - ezért szoktak pl. szülés után is nagyon megnézni a méhnyakat, hogy nem maradt-e valami sérülés mert akkor azt is kezelni kell, ha viszont mindegyik kaparás volt akkor a méhfal annyira elvékonyodhat hogy később esetleg nem lesz képes egy terhességet kibírni... de ez sok mindentől függ.
Én inkább azon aggódnék, hogy lelkileg ez milyen hatással lesz nem feltétlenül most akár évekkel később...
Főképp akkor ha kiderül hogy egyszer majd amikor viszont már gyermeket szeretne a kérdező és esetleg az abortuszok miatt nem lehet már neki... A számszerűség habár fontos ettől függetlenül egy abortusz is okozhat olyan szövődményt ami később el lehetetleníti a teherbeesést.
Másrészt jogos a többiekben felmerülő kérdés, hogy hol maradt a védekezés és hogyan lehet ennyi abortusz.
De egyébként a sors iróniája, hogy még több abortusz után is lehet valaki teljesen egészséges odalent - és végig fog tudni hordani egy terhességet.
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ennek a sok abortusznak inkább lélektanilag lesznek negatív hatásai - a szervezet gyorsan rehabilitálja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!