Mit csinál a gyámügy?
De akkor szívesen leírom mégegyszer külön Neked is, az a probléma, h valaki belekotnyeleskedik egy olyan témában amiről láthatóan fogalma sincs a többiekkel ellentétben, akik igenis értelmes és hasznos válasszal szolgáltak a feltett kérdésre vonatkozoank, vagy a személyes példájukat leírva probáltak segíteni!
De amikor valaki belekerül egy sz.r helyzetbe, ahelyett, h érdembe segítenének, még bele is rugank egyet az okoskodásukkal, mert egyesek úgy érzik, h a privát véleményüket minden egyes kérdénél ki kell fejteniük, függetlenül attól, h ez segít-e a kérdezőnek vagy sem, a témában vág-e vagy sem.
Értelek, én is voltam hasonló cipőben, már jól volt a fiam, szívesen mentem volna haza, de megfigyelésre bent tartották...sőt, nem is megfigyelés, hanem a Heim Pál kórházban 72 órát kellett eltölteni lázmentesen a gyereknek. Osztom a 6-os válaszadó véleményét, inkább 1000 napot eltöltök "feleslegesen" a kórházban, mint egyszer hazavigyem a gyerekem saját felelősségemre és baj legyen ( és itt nem a gyámügyre gondolok)
Amúgy meg a kérdésedre válaszolva,HA esetleg jeleznék a gyámügynek, hogy eljöttél, de amúgy a családdal nincs probléma, nyilván nem fognak veletek szívózni,megértik a dolgot.
Egyébként eljöttetek már?
Ilyenkor az a protokoll, hogy a zárón rajta van, hogy jelezniük kell, tök mindegy a családi háttér.
Mint írtam én is elhoztam saját felelősségre. Az akkor 3,5 éves gyereket berakták egy olyan szobába ahol 13-16 évesek voltak rajta kívül akik egy kivételével kivizsgáláson voltak, tehát jól voltak. A fiamnak reggel6tól este 10ig kellett ébren lennie, mert ment a tv a feje felett és jövés menés volt egész nap. Kedves kamaszok voltak, de kamaszok. Halálra unták magukat. A gyerek mikor kihoztuk olyan fáradt volt, hogy még ki sem álltunk a parkolóból már aludt, ez du. 5kor volt. Másnap dèlután 1kor ébredt fel.
én megértem a kérdező reakcióját.
Nagyon idegesítő lehet, (alaphelyzetben engem is irritál) hogy felteszel egy kérdést és tényleges segítő szándék helyett, egy kioktató nagymonologot kapsz, aminek én is úgy látom, h köze nem volt az eredeti problémához.
Az tény, hogy a hangnem nem volt a legszerencsésebb, de a felfokozott idegállapotban elnézhető.
én azt gondolom, hogy felnőtt emberek és anyák vagyunk és igenis sajnos nemcsak egyértelmű helyzetek adodhatnak. Mérlegelni kell, hogy mivel teszünk jobbat a saját gyereküknek. Egy orvos által is elimert felesleges benttartozkodással egy vírusos gyerek közelébe, vagy a saját józan eszünkre hallgatva ilyen helyzetbe egy saját felelősségre történő elvivéssel. Ezt mindenkinek magának kell eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!