Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a gyámüggyel...

Mit tegyek ha a gyámüggyel fenyeget, egyáltalán ilyenkor mit tenne a gyámügy mikor még terhes vagyok?

Figyelt kérdés
22 hetes terhes vagyok és szakítottam a gyerek apjával mivel megtudtam, hogy egy másik nővel találkozgat. Én pedig csak a gyerek miatt nem fogok vele maradni. Ez másfél hete volt, azóta folyamatosan azt mondja, hogy bemegy a gyámügyre meg bejött a munkahelyemre is zaklatott, hogy menjek vele a gyámügyre, mert ez ugyanúgy az ő gyereke is és nem vehetem el tőle.

2016. júl. 13. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Terhesség alatt nem sokat, a te testedben van, téged pedig személyes szabadságban nem korlátozhat.

Születés után láthatási joga lesz (mellette gyermektartási kötelezettsége is, de a kettő nem egymás feltétele!).

Viszont csecsemőknél általában az anya lakhelyén szokott lenni a találkozó, nem viheti el, főleg, ha szoptatott.

De te sem gátolhatod a láthatást.

2016. júl. 13. 15:51
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Miért, te úgy gondoltad, hogy teljesen meg akarod vonni tőle az apaságot? Mert ehhez tényleg nincs nincs jogod. Mert az egy dolog, hogy már nem vagytok egy pár, de attól még az ő gyereke is. Joga van a nevére venni, és részt vállalni az életében.
2016. júl. 13. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:
41%

Ne aggodj, o van rosszabb helyzetben. Mire fel menne be a gyamugyhoz? Azt neki kell bizonyitania, h o az apa, es azt megis hogyan tenne?! Raadasul, ha megszuletik a gyerek, akkor Te nem vagy koteles megmondani, h o az apa, hanem mondhatsz fiktiv nevet is, es akkor a baba a Te neveden lesz, neki pedig csak akkor lesz barmifele joga is, ha birosaghoz fordul es birosagi itelettel allapitjak meg, h valoban o az apa. Vilagositd fel egy kicsit a jogairol, es mond meg neki, h ha tovabbra is zaklat, akkor majd Te mesz el a rendorsegre es jelented fel ot...

Mellesleg a birosag nem fog neki semmit megitelni - max egy jo nagy osszegu gyerektartast - mivel o lepett felre :D

2016. júl. 13. 16:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kismama, én a helyedben bemennék vele a gyámügyre. :))))) Hidd el, hogy nem te esnél ott pofára.
2016. júl. 13. 16:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Én nem akarom tőle tiltani a gyereket, de míg nem született meg nem akarom, hogy zaklasson, mivel tiszta ideg vagyok már miatta és féltem a babát.
2016. júl. 13. 16:20
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

Én 14 hetes vagyok hasonló helyzetben csak engem azzal fenyeget a gyerek apja, hogy elpereli a babát tőlem mert ő jobban keres.

Sok sikert kívántam neki hozzá.

Ilyenkor még a gyámügy nem fog semmit csinálni max a volt párodat kiröhögni. :)

2016. júl. 13. 17:05
 7/9 anonim ***** válasza:
33%

én a helyedben képzelt apát mondanék,akkor semmi joga amíg meg nem nyeri a pert.

aki így kezdi,attól sok jóra ne számíts,az a jó,ha semmi joga. Attól még nem kell eltiltanod tőle a gyereket,engedheted ha akarod,csak,ne követelőzhessen.

2016. júl. 13. 19:12
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

"én a helyedben képzelt apát mondanék,akkor semmi joga amíg meg nem nyeri a pert"

Ezt nem kéne, mert a vesztes fél fizeti a DNS vizsgálatot, és ha ő az apa (márpedig ez szerintem egyértelmű), akkor az anya fizeti a többszázezres költséget.

2016. júl. 13. 21:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

nyugi, körberöhögik.

Ha meglesz a baba, kérhet láthatást, te meg kérhetsz (kérj is!) gyerektartást.

Kérhetsz felügyelt láthatást, ilyenkor pl. a családsegítő egy erre alkalmas helységében találkoztok, ti ketten + a baba, illetve ha kéred, egy családgondozó is beül a terembe. Bele nem szól semmibe, de ott van - ezt akkor szokták, ha anyuka fél apukától.

Most semmit sem tud tenni

egy gyerekjólétis

2016. júl. 14. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!