Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan viselitek, hogy otthon...

Hogyan viselitek, hogy otthon vagytok a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Én nem mindig jól.Jol érzem magam anyaként és szeretem,teljesnek érzem az életem.Viszont nem elégít ki csak ennyi.Hazimunka,főzés,gyerekekkel társalgás egész nap.Mindig megyünk ki délelőtt,délután.Hiányzik ugye a gyerekeken kívüli társalgás.Az anyukák nem befogadóképessége körülöttem.Nagyon rossz érzés :( Mindenkivel kedves vagyok,segitokesz.Volt egy anyuka akivel jóban voltam és a gyerekek is,aztán egyszercsak elkezdett kerülni.Amikor összetalálkozik mégis nagyon kellemetlen volt.Fogalm sincs miért csinálja ezt.Nem adtam rá okot,sőt..
2017. márc. 24. 12:07
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mindkettőnknek keresek társaságot természetesen.Azert,mert az anyuka úgy döntött h innentől ők nem lesznek velünk v máshol játszanak
2017. márc. 24. 13:10
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én megkérdezném egyenesen hogy mi baja velem/velünk.

Lépj túl ezen. Van, hogy az emberek nem kedvelik egymást. Keress más társaságot.

2017. márc. 24. 13:13
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul. Télen nem sokfele jártunk (bolt es társai, ház előtt járkálás volt a séta), néha a lépcsőházba felfele azon imádkoztam, hogy pletykáljon kint 1-2 nyugdíjas, ők legalább rendszeresen hozzámszólnak. Anyukámék, anyósomék járnak hozzánk de 1-2-3 hetente pár órára, szóval nem sokat. Tesóm is szokott jönni hetente 1-2 órára, persze ha van nálunk valaki akkor jó beszélni, de el tudtam volna viselni többet is. Most már játszótérre is tudunk menni, olyan barátság féle nem alakult ki senkivel de azért csak szoktam beszélgetni más anyukákkal is, szóval így már sokkal jobban viselem, eleve többet is vagyunk lent.
2017. márc. 24. 13:45
 14/19 anonim ***** válasza:
*úgy értem az időjárás miatt vagyunk lent többet, csak más, mint -5 fokban.
2017. márc. 24. 13:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

3. gyerekemmel vagyok itthon.

Nagyon kemény ezt el kell ismerni. Teljesen megértelek.

Leírom nálam mi segített: alapjáraton én egy nagyon barátkozós, nyitott ember vagyok, szóval nekem nem okozott gondot beszélgetést elkezdeni. Szívesen mesélek magamról ha kérdeznek, de engem is érdekel mások gondja,baja. Persze nem vagyunk egyformák, de probálj barátságosabb lenni, nyitni mások felé. Sok helyre eljárni, programokat csinálni. Ahogy valamelyik válaszló is írta rengeteg lehetőség van az uszástól elkezdve, a ringatón át, a baba mama klubig minden.

menni kell és keresni az ingert, az embereket.

Kis túlzással az lenne a csoda, ha az anyuka a 4 fal között egész nap egy kisgyerek társaságába ne "dilizne" be.

Szóval menni, menni és menni, ismerkedni, barátkozni, beszélgetni.

2017. márc. 24. 14:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

És ne lepődj meg azon, hogy ezek az ismeretségek jönnek mennek. Nagyon ritka esetben alakul ki szoros barátság olyanok között akiket csak a játszótér hozott össze. Ne egy éltre szóló barátot keress, hanem alkalmi beszélgetőpartnereket, amiből vagy kialakul valami mélyebb, de ha mégsem akkor azt nem kell bánni.

Mi tényleg rengeteg helyre járunk, mindennap máshova és más is közeg. Nekem is volt olyan, h az egyik foglalkozáson nem voltak befogadók velem, mivel ott már kialakult egy összeszokott társaság. Probálkozni azért kell, de ha nem fogadnak be, keress másik programot arra a napra.

Statisztikailag is, ha sok helyre jártok csak növeled az esélyét annak, h jól kijössz majd valakivel.

2017. márc. 24. 14:21
 17/19 A kérdező kommentje:
Azzal nincs gond h ne lennék nyitott és nem érdeklődnek.Baratkozos vagyok és könnyen szőlőtőkék meg másokat(munkákból adódóan is) csak úgy érzem felém nem nyitnak.Igen lehet nekem nem kéne meglepodnom h nem alakul ki szorosabb.Engem ez megvisel.Azzal sincs gond h ne jonnenk-mennenk.Szinte alig vagyunk csak a lakásban.Inkabb a szorosabb barátságokat hianyolom.A régi barátok akiknek nincs gyereke sokat dolgoznak,így max egyszer egyszer talalkozunk
2017. márc. 24. 14:26
 18/19 anonim ***** válasza:

Abszolút meg tudlak érteni..

26 éves vagyok. Én vidékről költöztem fel Budapestre 2011-ben. Mivel a szülővárosomban voltak a barátaim, ismerőseim és Budapesten egyből dolgozni kezdtem, kimaradt az ismerkedős egyetemes vagy bármilyen közösség. A munkahelyemen vannak jó barátaim, de az csak felszínes barátság. Együtt vagyunk egész nap, kialakul..

Mondjuk sosem voltam óriási körökben. Rájöttem: ilyen vagyok. Nem igen engedek közel embereket. Amikor várandós voltam, baba-mamás fórumokra regisztráltam, hátha lesz majd egy anyuka akivel jó viszonyba kerülünk és hű milyen jó lesz majd, hogy találkoznak a babák stb. De aztán elfelejtettem olvasni a fórumot: Ahaa! Szóval nem is olyan fontos nekem az a fórum..?

Jelenleg a napjaimat a fiammal töltöm, péntekenként baba-mama tornára járunk és alig várom, hogy jöjjenek a szabadtéri programok, hogy a sétán kívül is ki tudjunk mozdulni. Tök jó lenne egy anyuka barátsága, akivel meg lehet beszélni a "közös témákat", de valószínű arra még várnom kell. 3 hónapos amúgy a fiam, játszótérre még nem járunk :)

Én is szívesen kezdeményezek, de erőszakkal úgy sem lehet kapcsolatot létesíteni és tartani..

Nézd te is, hogy a lakóhelyetek környékén milyen programok lesznek, mert úgy nagyobb eséllyel találkozhatsz olyannal, akivel később is össze tudsz futni. Akár megbeszélés alapján, akár random. Példa: Ha Óbudára járnánk programokra, akkor a XI. kerületben sose futnánk össze senkivel onnan se játszótéren se sehol :D

Ha budapesti vagy, van egy olyan kávézó a Király utca fele, amit direkt az otthon ülő anyukáknak nyitottak! Hogy ne otthon üljenek, hanem ott. Lehet etetni, kávézni, játszani, tornázni, mindent.. Van aki onnan dolgozik, közben a gyerkőc a többiekkel játszik.

2017. márc. 24. 15:57
 19/19 A kérdező kommentje:
Pest megyében lakunk,de nem Budaoesten
2017. márc. 24. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!