Az ovodában, hogyha kiküldenek egy gyermeket a foglalkozásról, szabad-e felügyelet nélkül hagyni?
# 10: Óvodáról van szó, itt még nem lehet klasszikus értelemben vett tanításról beszélni, csak nevelésről ill. fejlesztésről. Az óvoda feladata az, hogy a családdal együttműködve vegyen részt a kisgyermekek NEVELÉSÉBEN.
Megjegyzem, az iskolában dolgozó pedagógusoknak is vannak nevelési feladatai IS. Aki csak tanítani akar, az pályát tévesztett. Legkorábban az egyetemen lehet kizárólagosan oktatói munkáról beszélni, nevelés feladatok nélkül.
# 13: Megmondom őszintén, ha a gyerekemet egyértelmű igazságtalanság éri, akkor nekem is az utolsó gondolatom, hogy őt vegyem elő.
A saját gyerekemmel voltak nehézségek az oviban, az óvónők minden esetben korrekten jelezték, hogy ez és ez a probléma, oldjuk meg KÖZÖSEN. Én pedig mindenben együttműködtem velük.
Olyan is volt, hogy szólt az egyik óvónő, hogy egy bizonyos különfoglalkozásra inkább ne járassam a gyereket, mert szerinte nem neki való - elmagyarázta, hogy miért nem -, én pedig elfogadtam és nem ment többet.
De ha már eleve hibásan közelít a pedagógus, akkor ne várják el egy KISGYEREKTŐL, hogy éretten reagáljon. Én pedig igenis anyatigrisként fogom védeni a saját gyerekemet ilyen esetben. Ha korrektül jelzik a problémát, akkor számíthatnak az együttműködésemre, de ez nem az az eset.
A kkedves pedagógus hozzaszolok olvasták azt a részt is, hogy a nő először leultette és nem azonnal kikuldte?
Amúgy meg az egész történet így, ahogy elő van adva, hihetetlen.
Az az alap probléma, hogy te is úgy állsz hozzá, hogy a te gyereked ügyes, okos, neki nem is kell a mozgásfejlesztés. Lehet nem is a gyerekre pikkel a kis hölgy, hanem rád.
És arra mit mondott a kisfiad, hogy miért nem ment vissza a csoportszobába?
# 16: És a leültetés mennyiben oldja meg a problémát?
Kb. borítékolható, hogy ha egy nagy mozgásigényű gyereket leültetnek, azzal csak fokozódik a frusztrációja és még jobban kiéleződik a konfliktus.
Egyébként szerintem eleve nagyon kevés olyan óvodás van, aki egy mozgásos (!) foglalkozáson azonnal megáll, ha azt mondják neki. Én legalábbis nem sok ilyen gyereket láttam.
Elvileg nem küldheti ki.
De!
"Fiatal kis hölgy jár az ovodába"
A hölgy pedagógus?
Nálunk pl. van néptánc, társastánc, ritmikus torna, egyiket sem óvónő tartja.
Ha egyedül tartja, nem is nagyon tudja visszakísérni, hiszen a többit sem hagyhatja egyedül. Persze még mindig van telefon, stb...
Abban bizonyára hibázott a "kis hölgy", hogy a történtek után még megbízott a kisgyerekben, hogy képes-e/akar-e végrehajtani egy utasítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!