Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az ovodában, hogyha kiküldenek...

Az ovodában, hogyha kiküldenek egy gyermeket a foglalkozásról, szabad-e felügyelet nélkül hagyni?

Figyelt kérdés
Fiatal kis hölgy jár az ovodába és a gyerekeknek tart mozgásfejlesztést. Bár a mi kisfiunk focizik, fut, kerékpározik, rollerezik stb. mindenben nagyon ügyes és okos kisfiu, ezt mondják az óvonők is. Valószínű pikkel a kisfiúnkra, mert mozgékony és nem állt meg azonnal, mérgében leültette, utána azt mondta neki jobb lesz, ha kimegy a teremből. A kisfiúnk pedig azt válaszolta, hogy: Ezer örömmel!! Majd elküldte a csoportjába,ami a folyosó másik végén van, a kisgyerek nem mert bemenni, hanem beült a WC-tetejére és addig ott ült,amig nem keresték. Megtehetnek ilyet egy kisgyermekkel, felügyelet nélkül hagyni l órán keresztül???

#ezerörömmel
2017. márc. 20. 11:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%

# 10: Óvodáról van szó, itt még nem lehet klasszikus értelemben vett tanításról beszélni, csak nevelésről ill. fejlesztésről. Az óvoda feladata az, hogy a családdal együttműködve vegyen részt a kisgyermekek NEVELÉSÉBEN.

Megjegyzem, az iskolában dolgozó pedagógusoknak is vannak nevelési feladatai IS. Aki csak tanítani akar, az pályát tévesztett. Legkorábban az egyetemen lehet kizárólagosan oktatói munkáról beszélni, nevelés feladatok nélkül.

2017. márc. 20. 12:03
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Azt pedig fontos tisztázni, az NEM pedagógia, hogy kiválogatom a szőke, kék szemű, mosolygós, illemtudó, okos "jógyerekeket" és velük brillírozok. Mert ez csak a gyerekek elenyésző hányadát teszi ki. Egy gyerekközösségben nagyon sokféle habitusú, képességű, családi hátterű gyermek van és a pedagógus feladata az, hogy mindegyikkel megtalálja a hangot, a megfelelő pedagógiai módszereket. (Én a magam részről tanítottam speciális iskolában, ahol kizárólag "problémás" gyerekek voltak és ki merem jelenteni, hogy nincs olyan gyerek, akivel ne lehetne dolgozni.)
2017. márc. 20. 12:07
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek alapvetően a hozzászóló pedagógusokkal, de azért kicsit anyukának is meg kellene próbálni a kisfiút nevelni, nem csak az óvodát kritizálni. Nyilván védje meg a gyereket, ha úgy ítéli meg, hogy felelőtlenül járt el valamiben a pedagógus, de hiányolom a sztoriból azt a részt, hogy "tudom, hogy Józsika se viselkedett tökéletesen és beszélek az ő fejével is". Mert csak annyit tudtunk meg róla, hogy okos, ügyes, mozgékony és ez utóbbiért még pikkelnek is rá.
2017. márc. 20. 12:25
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

# 13: Megmondom őszintén, ha a gyerekemet egyértelmű igazságtalanság éri, akkor nekem is az utolsó gondolatom, hogy őt vegyem elő.

A saját gyerekemmel voltak nehézségek az oviban, az óvónők minden esetben korrekten jelezték, hogy ez és ez a probléma, oldjuk meg KÖZÖSEN. Én pedig mindenben együttműködtem velük.

Olyan is volt, hogy szólt az egyik óvónő, hogy egy bizonyos különfoglalkozásra inkább ne járassam a gyereket, mert szerinte nem neki való - elmagyarázta, hogy miért nem -, én pedig elfogadtam és nem ment többet.

De ha már eleve hibásan közelít a pedagógus, akkor ne várják el egy KISGYEREKTŐL, hogy éretten reagáljon. Én pedig igenis anyatigrisként fogom védeni a saját gyerekemet ilyen esetben. Ha korrektül jelzik a problémát, akkor számíthatnak az együttműködésemre, de ez nem az az eset.

2017. márc. 20. 12:42
 15/22 anonim ***** válasza:
76%
Az én lányom is nagyon eleven, nehezen fegyelmezhető volt, mégsem küldték ki még soha foglalkozásról. A pedagógus megoldotta a dolgot termen belül, aztán természetesen nekem is jelezte a dolgot. Így közösen sikerült a szabályok betartását megtanítani neki.
2017. márc. 20. 12:48
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A kkedves pedagógus hozzaszolok olvasták azt a részt is, hogy a nő először leultette és nem azonnal kikuldte?

Amúgy meg az egész történet így, ahogy elő van adva, hihetetlen.

2017. márc. 20. 13:11
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Az az alap probléma, hogy te is úgy állsz hozzá, hogy a te gyereked ügyes, okos, neki nem is kell a mozgásfejlesztés. Lehet nem is a gyerekre pikkel a kis hölgy, hanem rád.

És arra mit mondott a kisfiad, hogy miért nem ment vissza a csoportszobába?

2017. márc. 20. 13:15
 18/22 anonim ***** válasza:
25%

# 16: És a leültetés mennyiben oldja meg a problémát?

Kb. borítékolható, hogy ha egy nagy mozgásigényű gyereket leültetnek, azzal csak fokozódik a frusztrációja és még jobban kiéleződik a konfliktus.

Egyébként szerintem eleve nagyon kevés olyan óvodás van, aki egy mozgásos (!) foglalkozáson azonnal megáll, ha azt mondják neki. Én legalábbis nem sok ilyen gyereket láttam.

2017. márc. 20. 13:25
 19/22 anonim ***** válasza:
83%

Elvileg nem küldheti ki.

De!

"Fiatal kis hölgy jár az ovodába"

A hölgy pedagógus?

Nálunk pl. van néptánc, társastánc, ritmikus torna, egyiket sem óvónő tartja.

Ha egyedül tartja, nem is nagyon tudja visszakísérni, hiszen a többit sem hagyhatja egyedül. Persze még mindig van telefon, stb...

Abban bizonyára hibázott a "kis hölgy", hogy a történtek után még megbízott a kisgyerekben, hogy képes-e/akar-e végrehajtani egy utasítását.

2017. márc. 20. 13:29
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
# 19: A mi ovinkban például pont ezért nem tarthatott "külsős" foglalkozást, mert semmi garancia nincs arra, hogy pedagógiailag felkészült, viszont ami az óvoda falai között történik, az az intézmény felelőssége. Külön foglalkozásokat is csak óvodapedagógusok tarthattak, ha meg a szülőknek másra volt igénye, akkor intézményen kívül kellett megoldania, onnantól már nem az óvoda felelőssége volt mindaz, ami a foglalkozáson történik.
2017. márc. 20. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!