Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fulladozott a gyerekem,...

Fulladozott a gyerekem, mennyire kell féltenem?

Figyelt kérdés

3,5 és 1,5 éves gyerekeim játszottak, én a konyhában ténykedtem. (konkrétan nem láttam rájuk de a közelemben voltak). Rohan hozzám a nagyobbik lányom, hogy a kisöccse fuldoklik. Rohanok oda és egy félgömb alakú játék beszorult a szájába, konkrétan öklendezett. Ahogy kivettem a szájából, szegénykém el is hányta magát az ingertől.

Nagyon megijedtem, hogy akkor ezek szerint bármikor baj lehet és eddig csak a szerencse védett meg? Hogy a gyerekek mellett kellene állnom egész nap? Bűntudatom volt, amiért "magukra" hagytam őket...hiszen nem babák már, nem folyamatos felügyelet alatt vannak, hanem csak mindig a közelemben. De általában csak a közelemben játszanak én meg takarítok/vasalok/főzök és nem nézem őket. Na most megfulladni fél perc alatt is meglehet és simán lehet, hogy én nem veszem észre...

Minden apró dolog el van rakva, még mielőtt kérdezitek, ezt a játékot pl nem is hittem, hogy befér a gyerekem szájába...

Mennyire kell a figyelnem a gyerekeket? Rosszul csinálom?

2016. nov. 4. 10:00
 1/2 anonim ***** válasza:
48%

Először is ne pànikolj,nyugi.

Addig kell nagyon figyelni amìg ingere van a gyereknek mindent a szàjàba tömni. Ha nàlatok ez van, akkor még legyen a làtóteredbe a kisebb. Úgyis bevesz majd ezt azt a szàjàba, de azonnal ott vagy.

Baj sajnos akkor is történhet ha ott àllsz mellette. Baràtnőm ott àllt a fia mellett amikor szegény gyerek olyan szerencsétlenül esett 2 évesen,hogy betört a feje. Pedig figyelt r!, de kb 2 màsodperce lett volna elkapni...sajnos nem tudta. Szerencsére nem lett nagy baja.

Nem foghatod a kezét 18 éves koràig. Inkàbb a bajra kell felkészülni,felkészìteni,hogy ilyenkor ne pànikolj te se, meg a gyerek se, hanem tudd mit kell tenni.

2016. nov. 4. 11:40
 2/2 anonim ***** válasza:
49%
Nekem is nagy fejtörést okoztak a játékok, végül a saját számhoz igazítottam hogy mi lehet elérhető helyen és mi nem. Hülyén hangzik, de működött. Ami az én számba nem fért be, avval játszhatott.
2016. nov. 4. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!